Vepřová játra alá svíčková
Potřebné ingredience
3/4 kg jater 1 sáček mražené zeleniny pod svíčkovou 2 kelímky smetany šlehání 1 cibule nové koření pepř kuličky bobkový list 2 větvičky tymiánu(nebo sušený tymián) kousek másla olej 3PL hladké mouky vývar nebo voda cukr sůl citrónová šťáva
Postup přípravy
Játra si odblaním, omyji, osuším papírovýma utěrkami.
V hrnci rozpálím olej s máslem(jen máslo by se rychle připalovalo,ale je zase jemnější než olej),
opeču játra ze všech…
Hořčičné kotlety-DĚKUJI ANDREJCE
Potřebné ingredience
Suroviny: 4 vepřové kotlety 2 větší cibule 3 stroužky česneku 1 kelímek zakysané smetany 1/4 l vývaru 2 lžíce plnotučné hořčice 2 lžíce hladké mouky 1 lžička drceného kmínu 2 lžíce zelené petrželky olej sůl barevný pepř
Postup přípravy
Postup
Cibuli nakrájíme na proužky a v misce ji promícháme s hořčicí a hladkou moukou. Petrželku a česnek nakrájíme na drobno.
Kotlety posypeme solí, pepřem, kmínem a…
Troubový gulášek
Potřebné ingredience
1kg vepřové plece,3 velké cibule,5 str,česneku,2 lžičky gulášového koření,2 lžičky sladké papriky,3 lžíce solamylu,2 kostky masoxu,1 středně velký rajčatový protlak,sůl ,1 zelená paprika a asi 3/4 l vody
Postup přípravy
Troubu si předehřejeme na 250°C.Do pekáče vložíme nakrájenou cibuli,najemno nasek.česnek,maso nakrájené na kostky,zasypeme kořením,na to rozdrobíme masox a osolíme,přidáme protlak…
Šťavnaté vepřové masíčko
Potřebné ingredience
500g kotlety (kýty), 4 vejce, 2 lžíce solamylu, 1 lžíce majonézy, 2 lžičky papriky, 1 - 2 stroužky česneku, 1 lžíce maggi, sůl
Postup přípravy
Maso naklepeme, mírně osolíme a naložíme do marinády, smíchené ze všech ingrediencí. Necháme do druhého dne odležet, poté smažíme na oleji.
Jihočeské maso podle našeho dědečka
Potřebné ingredience
Je to opravdu vynikající mňamka (můžete použít i kuřecí maso). Dělával nám to vždy náš dědeček když jsme k němu přijeli na oslavu a teď přebírám po něm recept já :o) Je to jednoduchý, lahodný a šťavnatý slavnostní obídek Opravdu zkuste, ty rohlíky tomu dodají šmrnc... Pro 2 osoby: - 3 vepřová masa -1,5 rohlíku -sůl -pepř -olej -majonéza -hranolky
Postup přípravy
Vepřová masa nakrájet na nudličky, osolit, opepřit, dát trochu oleje, zakrýt alobalem a dát přes noc do ledičky (já nakládám pouze hodinu a stačí to). Druhý den nakrájet cibulku…
Vařený mletý bůček s vejci
Potřebné ingredience
1 kg bůčku,6 vajec,2 PLŽ vegety,sůl,střevo na tlačenku,provázek.Na foto postupu je množství z 2kg masa.
Postup přípravy
Bůček si pomeleme,přidáme suroviny a důkladně(opravdu)promícháme.Plníme do střeva a pořádně zavážeme provázkem.Vaříme mírně asi 1,5hod.Do směsi se může přidat třeba hrášek…
Vepřové kotlety plněné
Potřebné ingredience
4 ks kotlet,koření steak,sůl,kousek(plátek),anglická slanina
Postup přípravy
maso naklepat,maso naplnit a přeložit a spíchnout párátky,dát na plech a pect asi 3/4h.
vařil přítel :-))
Marinované zapečené plátky
Potřebné ingredience
500g vepřové kýty nebo plece, zakysaná smetana, 150g strouhaného eidamu. Na marinádu: 2 vejce, 2 lžíce hořčice, 3 lžíce ostrého kečupu, sůl, pepř.
Postup přípravy
Plátky masa naklepeme, mírnš osolíme a opepříme. Naložíme do marinády (smíchání všech ingrediencí) a necháme do druhého dne v lednici. Poté zprudka opečeme na oleji, přendáme na…
Nakládané plátky z kýty
Potřebné ingredience
1kg vepřové kýty 2 vejce 1 lžíce sušené majoránky 1 havička česneku trocha soli trocha pepře Olej na smažení
Postup přípravy
1) Maso z kýty nakrájíme na plátky a nakklepeme je. Vejce rozšleháme, přidáme majoránku, prolisovaný česnek, sůl a pepř. Touto směsí potřeme plátky masa z obou stran a vložíme do…