Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Hamburská omáčka

Hamburská omáčka

Potřebné ingredience

Vepřové plecko,1 cibuli,1větší mrkev,celer,4 kuličky nového koření,2 bobkové listy,ml.pepř,tymián,sůl,2 kyselé okurky ,10dkg šunky,nebo plátek libového uzeného masa.Mouku na zahuštění.Můžeme dát i smetanu na zjemnění.

Postup přípravy

Osmahneme cibuli do zlatova,přidáme nastrouhanou zeleninu,přidáme koření a orestujeme.Na kostky nakrájené plecko necháme zatáhnout a zalijeme vodou ,nebo vývarem.Ke konci dušení…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Hamburská neboli Svíčková se špekovým knedlíkem

Hamburská neboli Svíčková se špekovým knedlíkem

Potřebné ingredience

KOřenová zelenina aspoň 3-4mrkve, celer, petržel, cibule, 2 stroužky česneku\\r\\nvcelku kus vepřového masa\\r\\nmasox\\r\\ncelý pepř, nové koření, tymián, bobkový list, 1 PL hořčice\\r\\ncitonová šťáva dle chuti, ocet, cukr, smetana 250 ml - nebo i trocha mléka - nemusí být\\r\\nmouka na zahušťění\\r\\n100 g anglické slaniny, kus uzeného

Postup přípravy

osolené maso vcelku osmahnu v tlakovém hrnci, zaliju vroucí vodou, přidám masox, uzené maso, nakrájenou zeleninu a koření, to dám do vajíčka na sypaný čaj. maso by mělo být pod…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Zapomenutý bůček - nakládaný bůček

Zapomenutý bůček - nakládaný bůček

Potřebné ingredience

1 větší cibule- nakrájet na jemno, 1palička česneku- prolisovat,1 kostka masoxu, 1 lžička sladké papriky, 1 lžička worcestru ( i více ) špetka kari - vše smíchat v směs.

Postup přípravy

Vepřový bůček upečemě klasickým způsobem, osolíme, okmínujeme, podlijeme. Nejprve pečeme přikryté, později dopékáme do zlatova.
Na ještě teplý bůček namažeme směs. A položíme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Super gulášek z trouby

Super gulášek z trouby

Potřebné ingredience

750 g - 1 kg vepřového plecka ,3 cibule ,5 stroužků česneku ,3 čajov. lžičky gulášového koření , 3 čaj. lžičky mleté sladké papriky ,3 polévkové lžíce solamylu, 2 kostky masoxu ,1 l teplé vody, trochu pepře

Postup přípravy

Maso a cibuli nakrájíme na kousky, vložíme do mísy,
přidáme česnek na kolečka,gulášové koření,papriku a solamyl.
Pořádně zamícháme, aby se koření nalepilo na maso.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
VEPŘOVÉ KOLENO

VEPŘOVÉ KOLENO

Potřebné ingredience

VEPŘOVÉ KOLENO,SŮL,PEPŘ,KMÍN,ČESNEK,CIBULE

Postup přípravy

VEPŘOVÉ KOLENO omyjeme a nařežem od kosti, vložíme do osolené vody s oloupano cibulí a vaříme cca 1hodinu,poté koleno vyjmeme a dáme do vymazaného pekáče s nakrájenou cibulí…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřový bůček plněný jaternicovým prejtem

Vepřový bůček plněný jaternicovým prejtem

Potřebné ingredience

1 200-až 1,500g libového bůčku,3 jitrnice,sůl.kmín,cibule

Postup přípravy

Jitrnice si vyjmeme zs střívka ,dáme do misky a rozmačkáme.V bůčku si uděláme ostrým nožem kapsu,kterou vyplníme prejtem,bůček stáhneme k sobě nejlépe režnou nití.Na dno pekče…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Francouzské brambory jinak

Francouzské brambory jinak

Potřebné ingredience

brambory uvařené ve slupce,půlka malého pórku,2 vepřové konzervy,šlehačka,5 vajec,sůl,pepř,špetka kari,sušený česnek,malá plechovka hrášku,olej,1cïbule

Postup přípravy

Na oleji zpěníme jemně nasekanou cibulku,přidáme rozkrájené konzervy,přidáme trochu pepře,česneku a kari,necháme rozpustit.Do zapékací mísy naskládáme vrstvu vařených brambor ve…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Rychlé rizeto

Rychlé rizeto

Potřebné ingredience

Vepřová konzerva (čínská), rýže ve varných sáčcích, která se neslepí, hrášek v malé konzervě, kukuřice v malé konzervě, cca 4 lžičky sladké papriky, strouhaný sýr, sůl.

Postup přípravy

Rýži uvaříme zvlášť ve slané vodě. Dělám ze 3-4 sáčků. Vepřovou konzervu dáme do jiného hrnce, podusíme až pustí šťávu, zaprášíme sladkou paprikou a přidáme hrášek a kukuřici z…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
KARBANÁTKY S BROKOLICÍ

KARBANÁTKY S BROKOLICÍ

Potřebné ingredience

500g mletého vepřového masa, 500g brokolice, 1 vejce, 2 starší rohlíky, mléko, 1 cibule, hladká mouka, strouhanka, vegeta, pepř, červená paprika

Postup přípravy

Nejdříve si uvaříme kousky brokolice ve vodě do měkka. Poté necháme vychladnout.

Poté si dáme do misky, mleté maso, které smícháme s jemně nakrájenou cibulkou, vejcem a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Pikantní krkovička s tomatovou omáčkou-DĚKUJI VARENI.CZ

Pikantní krkovička s tomatovou omáčkou-DĚKUJI VARENI.CZ

Potřebné ingredience

stroužkyčesnek  koření na steak  1 lžíceolej na smažení  2 kscibule  4 plátkyvepřová krkovička marináda  olivový olej  4 lžícepikantní tomatová omáčka podle potřeby  smetana

Postup přípravy

Očistíme si maso, opláchneme a nakrájíme na plátky. Krkovičku lehce rozklepeme a posypeme kořením na steak. Potřeme je pikantní tomatovou omáčkou a pokapeme olivovým olejem.…

Zobrazit více...

Kategorie