Hamburská omáčka
Potřebné ingredience
Vepřové plecko,1 cibuli,1větší mrkev,celer,4 kuličky nového koření,2 bobkové listy,ml.pepř,tymián,sůl,2 kyselé okurky ,10dkg šunky,nebo plátek libového uzeného masa.Mouku na zahuštění.Můžeme dát i smetanu na zjemnění.
Postup přípravy
Osmahneme cibuli do zlatova,přidáme nastrouhanou zeleninu,přidáme koření a orestujeme.Na kostky nakrájené plecko necháme zatáhnout a zalijeme vodou ,nebo vývarem.Ke konci dušení…
Hamburská neboli Svíčková se špekovým knedlíkem
Potřebné ingredience
KOřenová zelenina aspoň 3-4mrkve, celer, petržel, cibule, 2 stroužky česneku\\r\\nvcelku kus vepřového masa\\r\\nmasox\\r\\ncelý pepř, nové koření, tymián, bobkový list, 1 PL hořčice\\r\\ncitonová šťáva dle chuti, ocet, cukr, smetana 250 ml - nebo i trocha mléka - nemusí být\\r\\nmouka na zahušťění\\r\\n100 g anglické slaniny, kus uzeného
Postup přípravy
osolené maso vcelku osmahnu v tlakovém hrnci, zaliju vroucí vodou, přidám masox, uzené maso, nakrájenou zeleninu a koření, to dám do vajíčka na sypaný čaj. maso by mělo být pod…
Zapomenutý bůček - nakládaný bůček
Potřebné ingredience
1 větší cibule- nakrájet na jemno, 1palička česneku- prolisovat,1 kostka masoxu, 1 lžička sladké papriky, 1 lžička worcestru ( i více ) špetka kari - vše smíchat v směs.
Postup přípravy
Vepřový bůček upečemě klasickým způsobem, osolíme, okmínujeme, podlijeme. Nejprve pečeme přikryté, později dopékáme do zlatova.
Na ještě teplý bůček namažeme směs. A položíme…
Super gulášek z trouby
Potřebné ingredience
750 g - 1 kg vepřového plecka ,3 cibule ,5 stroužků česneku ,3 čajov. lžičky gulášového koření , 3 čaj. lžičky mleté sladké papriky ,3 polévkové lžíce solamylu, 2 kostky masoxu ,1 l teplé vody, trochu pepře
Postup přípravy
Maso a cibuli nakrájíme na kousky, vložíme do mísy,
přidáme česnek na kolečka,gulášové koření,papriku a solamyl.
Pořádně zamícháme, aby se koření nalepilo na maso.
VEPŘOVÉ KOLENO
Potřebné ingredience
VEPŘOVÉ KOLENO,SŮL,PEPŘ,KMÍN,ČESNEK,CIBULE
Postup přípravy
VEPŘOVÉ KOLENO omyjeme a nařežem od kosti, vložíme do osolené vody s oloupano cibulí a vaříme cca 1hodinu,poté koleno vyjmeme a dáme do vymazaného pekáče s nakrájenou cibulí…
Vepřový bůček plněný jaternicovým prejtem
Potřebné ingredience
1 200-až 1,500g libového bůčku,3 jitrnice,sůl.kmín,cibule
Postup přípravy
Jitrnice si vyjmeme zs střívka ,dáme do misky a rozmačkáme.V bůčku si uděláme ostrým nožem kapsu,kterou vyplníme prejtem,bůček stáhneme k sobě nejlépe režnou nití.Na dno pekče…
Francouzské brambory jinak
Potřebné ingredience
brambory uvařené ve slupce,půlka malého pórku,2 vepřové konzervy,šlehačka,5 vajec,sůl,pepř,špetka kari,sušený česnek,malá plechovka hrášku,olej,1cïbule
Postup přípravy
Na oleji zpěníme jemně nasekanou cibulku,přidáme rozkrájené konzervy,přidáme trochu pepře,česneku a kari,necháme rozpustit.Do zapékací mísy naskládáme vrstvu vařených brambor ve…
Rychlé rizeto
Potřebné ingredience
Vepřová konzerva (čínská), rýže ve varných sáčcích, která se neslepí, hrášek v malé konzervě, kukuřice v malé konzervě, cca 4 lžičky sladké papriky, strouhaný sýr, sůl.
Postup přípravy
Rýži uvaříme zvlášť ve slané vodě. Dělám ze 3-4 sáčků. Vepřovou konzervu dáme do jiného hrnce, podusíme až pustí šťávu, zaprášíme sladkou paprikou a přidáme hrášek a kukuřici z…
KARBANÁTKY S BROKOLICÍ
Potřebné ingredience
500g mletého vepřového masa, 500g brokolice, 1 vejce, 2 starší rohlíky, mléko, 1 cibule, hladká mouka, strouhanka, vegeta, pepř, červená paprika
Postup přípravy
Nejdříve si uvaříme kousky brokolice ve vodě do měkka. Poté necháme vychladnout.
Poté si dáme do misky, mleté maso, které smícháme s jemně nakrájenou cibulkou, vejcem a…
Pikantní krkovička s tomatovou omáčkou-DĚKUJI VARENI.CZ
Potřebné ingredience
stroužkyčesnek koření na steak 1 lžíceolej na smažení 2 kscibule 4 plátkyvepřová krkovička marináda olivový olej 4 lžícepikantní tomatová omáčka podle potřeby smetana
Postup přípravy
Očistíme si maso, opláchneme a nakrájíme na plátky. Krkovičku lehce rozklepeme a posypeme kořením na steak. Potřeme je pikantní tomatovou omáčkou a pokapeme olivovým olejem.…