Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Domácí šunka

Domácí šunka

Potřebné ingredience

Kýta nebo kotlety: cca 1 kg masa, vždy 2% soli ( z toho 1% soli praganda, dá se všude koupit a 1% normální soli, může být i mořská ), 10% vody, 1 lžička moučkového cukru, aby se šunka spojila.

Postup přípravy

Maso nakrájíme na malé kostičky, smícháme se solí, vodou a cukrem a mícháme rukou, až vznikne slizké blátíčko.
Do šunkovače dáme pytlík ( byl součástí šunkovače ) a do pytlíku…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Krkovička s hromádkou,americké brambory

Krkovička s hromádkou,americké brambory

Potřebné ingredience

4 plátky z krkovičky,plnotučná hořtice(gurmánská),hladká mouka na obalení,olej,2 cibule,100g anglické slaniny,mletá paprika,asi 10dkg eidamu,sůl,pepř,brambory

Postup přípravy

Krkovičku-lehce naklepeme ,osolíme,opepříme,potřeme hořticí a obalíme v mouce-pak ji prudce opečeme na pánvi.Maso vyndáme a dáme do zapékací misky.V pánvi na výpeku orestujeme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Uzené medové maso

Uzené medové maso

Potřebné ingredience

500g uzeného masa (plátky), 1 lžíce medu, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžička krámžské hořčice, 1 lžička plnotučné hořčice, 1 lžíce sójové omáčky, sůl, pepř, trochu vody

Postup přípravy

Maso naložíme do marinády asi na 2hod., poté pečeme 20-30 min. na 200°C.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Bramborová roláda se zelím a cibulkou

Bramborová roláda se zelím a cibulkou

Potřebné ingredience

bramborové knedlíky v prášku salám nebo mleté maso cibule koření(guláš,grilovací...) zelí

Postup přípravy

Knedlíky uděláme dle návodu.Na pánev nakrájíme cibulku,usmažíme,přidáme nastrouhaný salám nebo mleté maso,přidáme koření a necháme vychladnout.
Těsto rozválíme,na plát dáme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Gyrosové řízečky-DĚKUJI JANINCE

Gyrosové řízečky-DĚKUJI JANINCE

Potřebné ingredience

Suroviny: 4 řízky z vepřového masa,6 stroužků česneku, 150-200 g tvrdého sýra, 1/2 kelímku kysané smetany, 1 lžička worchesteru, gyros koření, 1 lžička pikantní hořčice třeba Dion, 1 vejce, strouhanka, sůl, olej, petrželka.

Postup přípravy

Postup
Řízky si naklepeme, osolíme, posypeme gyrosem, pomatláme prolisovaným česnekem(na každý řízek 1 stroužek), dáme do misky a proléváme je olejem, dáme do ledničky alespoň…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
vepřovo kuřecí směs k bramboráčkům

vepřovo kuřecí směs k bramboráčkům

Potřebné ingredience

vepřové,kuřecí maso,cibule sojová omáčka,žampiony,sůl,pepř,slanina,smetana

Postup přípravy

maso na nudličky,cibuli na pul kolečka, ochutíme solí,pepřem,soj.omáčkou a necháme chvíli odležet,pak prudce osmažíme a postupně přidáme žempiony,slaninu nakonec smetanu

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Segedínský guláš

Segedínský guláš

Potřebné ingredience

vepřové maso,ml.sladká paprika,kmín, kys.zelí, bobkový list,zakysaná smetana,pikantní klobáska,sul,pepř,masox,cibule.

Postup přípravy

vepřové maso na kostky,cibuli na jemno,prvně osmažíme cibuli,opečeme klobásku s masem a dlouho opekáme až pustí štávu klobásku vyndáme maso zasipeme paprikou,osolíme,opepříme a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Hamburská omáčka

Hamburská omáčka

Potřebné ingredience

Vepřové plecko,1 cibuli,1větší mrkev,celer,4 kuličky nového koření,2 bobkové listy,ml.pepř,tymián,sůl,2 kyselé okurky ,10dkg šunky,nebo plátek libového uzeného masa.Mouku na zahuštění.Můžeme dát i smetanu na zjemnění.

Postup přípravy

Osmahneme cibuli do zlatova,přidáme nastrouhanou zeleninu,přidáme koření a orestujeme.Na kostky nakrájené plecko necháme zatáhnout a zalijeme vodou ,nebo vývarem.Ke konci dušení…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Hamburská neboli Svíčková se špekovým knedlíkem

Hamburská neboli Svíčková se špekovým knedlíkem

Potřebné ingredience

KOřenová zelenina aspoň 3-4mrkve, celer, petržel, cibule, 2 stroužky česneku\\r\\nvcelku kus vepřového masa\\r\\nmasox\\r\\ncelý pepř, nové koření, tymián, bobkový list, 1 PL hořčice\\r\\ncitonová šťáva dle chuti, ocet, cukr, smetana 250 ml - nebo i trocha mléka - nemusí být\\r\\nmouka na zahušťění\\r\\n100 g anglické slaniny, kus uzeného

Postup přípravy

osolené maso vcelku osmahnu v tlakovém hrnci, zaliju vroucí vodou, přidám masox, uzené maso, nakrájenou zeleninu a koření, to dám do vajíčka na sypaný čaj. maso by mělo být pod…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Zapomenutý bůček - nakládaný bůček

Zapomenutý bůček - nakládaný bůček

Potřebné ingredience

1 větší cibule- nakrájet na jemno, 1palička česneku- prolisovat,1 kostka masoxu, 1 lžička sladké papriky, 1 lžička worcestru ( i více ) špetka kari - vše smíchat v směs.

Postup přípravy

Vepřový bůček upečemě klasickým způsobem, osolíme, okmínujeme, podlijeme. Nejprve pečeme přikryté, později dopékáme do zlatova.
Na ještě teplý bůček namažeme směs. A položíme…

Zobrazit více...

Kategorie