Guláš ze srdíček - výborný!
Potřebné ingredience
1 kg vepřových srdcí, cibule - stejné množství jako srdcí, 5 stroužků česneku, 2 lžíce rajského protlaku, 1,5dl dobrého červeného vína, 1/2 čl kmínu , 1/2 čl pepře, 3 čl mleté lahůdkové papriky, 1/2 čl chili, 1 bobkový list, 2 kuličky nového koření, 3 čl majoránky (já dávím i oregano), sádlo nebo olej, sůl, starší chleba na zahuštění
Postup přípravy
Odblaníme a nakrájíme na kostky srdce, na oleji osmahneme dohněda (nespálit) pokrájenou cibuli, přidáme česnek, pepř, b. list, nové koření, kmín, 1 minutku restujeme, přidáme…
Domácí šunka
Potřebné ingredience
POTŘEBNÉ PŘÍSADY\\r\\n\\r\\nKýta nebo kotlety: cca 1 kg masa, vždy 2% soli ( z toho 1% soli praganda, dá se všude koupit a 1% normální soli, může být i mořská ), 10% vody, 1 lžička moučkového cukru, aby se šunka spojila.\\r\\n\\r\\nPOSTUP PŘÍPRAVY\\r\\n\\r\\nMaso nakrájíme na malé kostičky, smícháme se solí, vodou a cukrem a mícháme rukou, až vznikne slizké blátíčko.\\r\\nDo šunkovače dáme pytlík ( byl součástí šunkovače ) a do pytlíku nastrkáme připravenou směs a dáme na 48 hodin do ledničky, pak vaříme při 80 stupních cca 2 hodiny. ( máme teploměr, aby to bylo opravdu 80 stupňů )
Krušovická řezanka-výborná rychlovka
Potřebné ingredience
500g libové vepřové plece,3 lžíce kečupu,100g žampionů(nemusí být),1 malá sklenice sterilovaného leča,sůl,pepř,olej(kdo chce ještě trochu sojovky na dochucení).
Postup přípravy
Maso nakrájíme na nudličky a orestujeme na lžíci oleje.Přidáme pokrájené žampiony,lečo a podusíme pod pokličkou do měkka.Pak osolíme,opepříme(ochutíme sojovkou).Podáváme s rýží.
Domácí šunka
Potřebné ingredience
Kýta nebo kotlety: cca 1 kg masa, vždy 2% soli ( z toho 1% soli praganda, dá se všude koupit a 1% normální soli, může být i mořská ), 10% vody, 1 lžička moučkového cukru, aby se šunka spojila.
Postup přípravy
Maso nakrájíme na malé kostičky, smícháme se solí, vodou a cukrem a mícháme rukou, až vznikne slizké blátíčko.
Do šunkovače dáme pytlík ( byl součástí šunkovače ) a do pytlíku…
Krkovička s hromádkou,americké brambory
Potřebné ingredience
4 plátky z krkovičky,plnotučná hořtice(gurmánská),hladká mouka na obalení,olej,2 cibule,100g anglické slaniny,mletá paprika,asi 10dkg eidamu,sůl,pepř,brambory
Postup přípravy
Krkovičku-lehce naklepeme ,osolíme,opepříme,potřeme hořticí a obalíme v mouce-pak ji prudce opečeme na pánvi.Maso vyndáme a dáme do zapékací misky.V pánvi na výpeku orestujeme…
Uzené medové maso
Potřebné ingredience
500g uzeného masa (plátky), 1 lžíce medu, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžička krámžské hořčice, 1 lžička plnotučné hořčice, 1 lžíce sójové omáčky, sůl, pepř, trochu vody
Postup přípravy
Maso naložíme do marinády asi na 2hod., poté pečeme 20-30 min. na 200°C.
Bramborová roláda se zelím a cibulkou
Potřebné ingredience
bramborové knedlíky v prášku salám nebo mleté maso cibule koření(guláš,grilovací...) zelí
Postup přípravy
Knedlíky uděláme dle návodu.Na pánev nakrájíme cibulku,usmažíme,přidáme nastrouhaný salám nebo mleté maso,přidáme koření a necháme vychladnout.
Těsto rozválíme,na plát dáme…
Gyrosové řízečky-DĚKUJI JANINCE
Potřebné ingredience
Suroviny: 4 řízky z vepřového masa,6 stroužků česneku, 150-200 g tvrdého sýra, 1/2 kelímku kysané smetany, 1 lžička worchesteru, gyros koření, 1 lžička pikantní hořčice třeba Dion, 1 vejce, strouhanka, sůl, olej, petrželka.
Postup přípravy
Postup
Řízky si naklepeme, osolíme, posypeme gyrosem, pomatláme prolisovaným česnekem(na každý řízek 1 stroužek), dáme do misky a proléváme je olejem, dáme do ledničky alespoň…
vepřovo kuřecí směs k bramboráčkům
Potřebné ingredience
vepřové,kuřecí maso,cibule sojová omáčka,žampiony,sůl,pepř,slanina,smetana
Postup přípravy
maso na nudličky,cibuli na pul kolečka, ochutíme solí,pepřem,soj.omáčkou a necháme chvíli odležet,pak prudce osmažíme a postupně přidáme žempiony,slaninu nakonec smetanu
Segedínský guláš
Potřebné ingredience
vepřové maso,ml.sladká paprika,kmín, kys.zelí, bobkový list,zakysaná smetana,pikantní klobáska,sul,pepř,masox,cibule.
Postup přípravy
vepřové maso na kostky,cibuli na jemno,prvně osmažíme cibuli,opečeme klobásku s masem a dlouho opekáme až pustí štávu klobásku vyndáme maso zasipeme paprikou,osolíme,opepříme a…