Vepřová pečeně na smetaně-děkuji Noře
Potřebné ingredience
Potřebujeme: 700 g libového masa z kýty 50 g másla 40 g slaniny 3 lžíce hrubě pokrájené zeleniny (celer, petržel, mrkev) sůl pepř 1 cibuli vrchovatou lžíci hrubé mouky 2,5 dl kyselé smetany
Postup přípravy
Jak na to:
Maso prosolíme, popepříme a prošpikujeme slaninou. Na tuku osmahneme pokrájenou zeleninu, přidáme cibuli a maso na ni prudce opečeme. Pak podlijeme a dusíme, později…
Vepřový špíz
Potřebné ingredience
Vepřové maso, tvrdý sýr, cibule, grilovací koření, na trojobal hladkou mouku, vejce, strouhanka
Postup přípravy
Maso nakrájet na kostky, posypat grilovacím kořením a zakápnout troškou oleje. Nechat v lednici minimálně 3 hodiny. Tvrdý sýr si taky nakrájet, cibuli na kolečka. Vše napíchneme…
Domácí lisovaná šunka
Potřebné ingredience
1kg libového masa (vepřové, kuřecí krůtí,....), 25g soli, 1lžička cukru, 100ml vody a já přidávám ještě 1/2lžičky rychlosoli - bez ní se to nedá jíst :)
Postup přípravy
Maso nakrájím na kostičky (já dělám spíš menší 1,5x1,5cm ale v receptu je uvedeno 3x3cm to se mi ale víc rozpadala). Dáme do mísy, přidáme ostatní přísady a hodně dlouho!!!!!! …
Maso s porkem a smetanou
Potřebné ingredience
1 Velký porek, 40 dkg vepř. kýty,jedna smetana 200ml-ke šlehámí, jedna lžička červené papriky a 1/2 kalíšku hovězího vývaru
Postup přípravy
Vepř. kýtu nakrájíme na plátky , které naklepeme , osolíme , opepříme a opečeme na troše olej z obou stran. Plátky hezky vyrovnáme do pekáčku a nasypeme na ně 1 velký porek na…
Čína z vepřového masa
Potřebné ingredience
vepřové maso, pórek, červená paprika, oříšky, koření na čínu, solamyl, sůl, pepř, olej
Postup přípravy
Maso, zeleninu nakrájíme, osmažíme na oleji, přidáme oříšky, ochutíme, podlijeme vodou, přidáme solamyl a necháme dusit, aby bylo maso měkké. (nejlepší je si ho naložit alespoň 2h…
Vepřové kostky s rozinkovým zelím a nudlemi
Potřebné ingredience
600 g mladého zelí 500 g vepřové kýty sůl, pepř škrobová moučka olej 1 lžička čerstvého zázvoru 2 cibulky 40 g rozinek 1 lžička zeleninového bujonu 5 kostek cukru citrónová šťáva sójová a chilli omáčka široké nudle
Postup přípravy
Zelí nakrájené na čtverečky vložte do vařící vody, minutu povařte a sceďte. Kýtu nakrájejte na kostičky, osolte, opepřete a obalte ve škrobové moučce (Solamyl). Ve větší pánvi…
Marinované maso se zeleninou
Potřebné ingredience
Řízky (mám vepřové, ale mohou být v podstatě jakékoliv), zelenina podle chuti (já dala zmraženou směs), 5 žampiónů, 100g sýra. Marináda: 4 lžíce oleje, lžíce sójové omáčky, lžička grilovacího koření, jemně nasekaná cibule
Postup přípravy
Řízky naložíme do marinády a necháme alespoň 2 hodiny uležet. Pak je obalujeme v polohrubé mouce a usmažíme. Na výpečku po mase osmažíme žampiony, osolíme a orestujeme zeleninu.…
Guláš ze srdíček - výborný!
Potřebné ingredience
1 kg vepřových srdcí, cibule - stejné množství jako srdcí, 5 stroužků česneku, 2 lžíce rajského protlaku, 1,5dl dobrého červeného vína, 1/2 čl kmínu , 1/2 čl pepře, 3 čl mleté lahůdkové papriky, 1/2 čl chili, 1 bobkový list, 2 kuličky nového koření, 3 čl majoránky (já dávím i oregano), sádlo nebo olej, sůl, starší chleba na zahuštění
Postup přípravy
Odblaníme a nakrájíme na kostky srdce, na oleji osmahneme dohněda (nespálit) pokrájenou cibuli, přidáme česnek, pepř, b. list, nové koření, kmín, 1 minutku restujeme, přidáme…
Domácí šunka
Potřebné ingredience
POTŘEBNÉ PŘÍSADY\\r\\n\\r\\nKýta nebo kotlety: cca 1 kg masa, vždy 2% soli ( z toho 1% soli praganda, dá se všude koupit a 1% normální soli, může být i mořská ), 10% vody, 1 lžička moučkového cukru, aby se šunka spojila.\\r\\n\\r\\nPOSTUP PŘÍPRAVY\\r\\n\\r\\nMaso nakrájíme na malé kostičky, smícháme se solí, vodou a cukrem a mícháme rukou, až vznikne slizké blátíčko.\\r\\nDo šunkovače dáme pytlík ( byl součástí šunkovače ) a do pytlíku nastrkáme připravenou směs a dáme na 48 hodin do ledničky, pak vaříme při 80 stupních cca 2 hodiny. ( máme teploměr, aby to bylo opravdu 80 stupňů )
Krušovická řezanka-výborná rychlovka
Potřebné ingredience
500g libové vepřové plece,3 lžíce kečupu,100g žampionů(nemusí být),1 malá sklenice sterilovaného leča,sůl,pepř,olej(kdo chce ještě trochu sojovky na dochucení).
Postup přípravy
Maso nakrájíme na nudličky a orestujeme na lžíci oleje.Přidáme pokrájené žampiony,lečo a podusíme pod pokličkou do měkka.Pak osolíme,opepříme(ochutíme sojovkou).Podáváme s rýží.