Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Domácí šunka

Domácí šunka

Potřebné ingredience

POTŘEBNÉ PŘÍSADY\\r\\n\\r\\nKýta nebo kotlety: cca 1 kg masa, vždy 2% soli ( z toho 1% soli praganda, dá se všude koupit a 1% normální soli, může být i mořská ), 10% vody, 1 lžička moučkového cukru, aby se šunka spojila.\\r\\n\\r\\nPOSTUP PŘÍPRAVY\\r\\n\\r\\nMaso nakrájíme na malé kostičky, smícháme se solí, vodou a cukrem a mícháme rukou, až vznikne slizké blátíčko.\\r\\nDo šunkovače dáme pytlík ( byl součástí šunkovače ) a do pytlíku nastrkáme připravenou směs a dáme na 48 hodin do ledničky, pak vaříme při 80 stupních cca 2 hodiny. ( máme teploměr, aby to bylo opravdu 80 stupňů )

Postup přípravy

a

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Krušovická řezanka-výborná rychlovka

Krušovická řezanka-výborná rychlovka

Potřebné ingredience

500g libové vepřové plece,3 lžíce kečupu,100g žampionů(nemusí být),1 malá sklenice sterilovaného leča,sůl,pepř,olej(kdo chce ještě trochu sojovky na dochucení).

Postup přípravy

Maso nakrájíme na nudličky a orestujeme na lžíci oleje.Přidáme pokrájené žampiony,lečo a podusíme pod pokličkou do měkka.Pak osolíme,opepříme(ochutíme sojovkou).Podáváme s rýží.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Domácí šunka

Domácí šunka

Potřebné ingredience

Kýta nebo kotlety: cca 1 kg masa, vždy 2% soli ( z toho 1% soli praganda, dá se všude koupit a 1% normální soli, může být i mořská ), 10% vody, 1 lžička moučkového cukru, aby se šunka spojila.

Postup přípravy

Maso nakrájíme na malé kostičky, smícháme se solí, vodou a cukrem a mícháme rukou, až vznikne slizké blátíčko.
Do šunkovače dáme pytlík ( byl součástí šunkovače ) a do pytlíku…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Krkovička s hromádkou,americké brambory

Krkovička s hromádkou,americké brambory

Potřebné ingredience

4 plátky z krkovičky,plnotučná hořtice(gurmánská),hladká mouka na obalení,olej,2 cibule,100g anglické slaniny,mletá paprika,asi 10dkg eidamu,sůl,pepř,brambory

Postup přípravy

Krkovičku-lehce naklepeme ,osolíme,opepříme,potřeme hořticí a obalíme v mouce-pak ji prudce opečeme na pánvi.Maso vyndáme a dáme do zapékací misky.V pánvi na výpeku orestujeme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Uzené medové maso

Uzené medové maso

Potřebné ingredience

500g uzeného masa (plátky), 1 lžíce medu, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžička krámžské hořčice, 1 lžička plnotučné hořčice, 1 lžíce sójové omáčky, sůl, pepř, trochu vody

Postup přípravy

Maso naložíme do marinády asi na 2hod., poté pečeme 20-30 min. na 200°C.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Bramborová roláda se zelím a cibulkou

Bramborová roláda se zelím a cibulkou

Potřebné ingredience

bramborové knedlíky v prášku salám nebo mleté maso cibule koření(guláš,grilovací...) zelí

Postup přípravy

Knedlíky uděláme dle návodu.Na pánev nakrájíme cibulku,usmažíme,přidáme nastrouhaný salám nebo mleté maso,přidáme koření a necháme vychladnout.
Těsto rozválíme,na plát dáme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Gyrosové řízečky-DĚKUJI JANINCE

Gyrosové řízečky-DĚKUJI JANINCE

Potřebné ingredience

Suroviny: 4 řízky z vepřového masa,6 stroužků česneku, 150-200 g tvrdého sýra, 1/2 kelímku kysané smetany, 1 lžička worchesteru, gyros koření, 1 lžička pikantní hořčice třeba Dion, 1 vejce, strouhanka, sůl, olej, petrželka.

Postup přípravy

Postup
Řízky si naklepeme, osolíme, posypeme gyrosem, pomatláme prolisovaným česnekem(na každý řízek 1 stroužek), dáme do misky a proléváme je olejem, dáme do ledničky alespoň…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
vepřovo kuřecí směs k bramboráčkům

vepřovo kuřecí směs k bramboráčkům

Potřebné ingredience

vepřové,kuřecí maso,cibule sojová omáčka,žampiony,sůl,pepř,slanina,smetana

Postup přípravy

maso na nudličky,cibuli na pul kolečka, ochutíme solí,pepřem,soj.omáčkou a necháme chvíli odležet,pak prudce osmažíme a postupně přidáme žempiony,slaninu nakonec smetanu

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Segedínský guláš

Segedínský guláš

Potřebné ingredience

vepřové maso,ml.sladká paprika,kmín, kys.zelí, bobkový list,zakysaná smetana,pikantní klobáska,sul,pepř,masox,cibule.

Postup přípravy

vepřové maso na kostky,cibuli na jemno,prvně osmažíme cibuli,opečeme klobásku s masem a dlouho opekáme až pustí štávu klobásku vyndáme maso zasipeme paprikou,osolíme,opepříme a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Hamburská omáčka

Hamburská omáčka

Potřebné ingredience

Vepřové plecko,1 cibuli,1větší mrkev,celer,4 kuličky nového koření,2 bobkové listy,ml.pepř,tymián,sůl,2 kyselé okurky ,10dkg šunky,nebo plátek libového uzeného masa.Mouku na zahuštění.Můžeme dát i smetanu na zjemnění.

Postup přípravy

Osmahneme cibuli do zlatova,přidáme nastrouhanou zeleninu,přidáme koření a orestujeme.Na kostky nakrájené plecko necháme zatáhnout a zalijeme vodou ,nebo vývarem.Ke konci dušení…

Zobrazit více...

Kategorie