Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Veprovy zavitek s kysanym zelim ,brambor,obloha

Veprovy zavitek s kysanym zelim ,brambor,obloha

Potřebné ingredience

400g veprove kyty 100g jemne drubezi sunky 200g kysaneho zeli 1 cibule 15 g susenych hub,hl. mouka 1/2 kg brambor 1/2 cervene a zlute papriky,sul.pepr ,kmin

Postup přípravy

houby chvili namocime pote povarime do mekka.
omyty platek vepr,kyty naklepeme ,osolime,opeprime.
na rozklepany platek kyty polozime platek sunky ,trochu zeli,strouzek…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřový guláš-děkuji rceepty.cz

Vepřový guláš-děkuji rceepty.cz

Potřebné ingredience

Ingredience Vepřová plec bez kosti 600 g, Rostlinný olej 3 lžíce, Cibule Střední 2 ks, Mletá paprika 3 lžička, Sůl, Pepř, Kmín , Česnek 1-2 stroužeky, Hladká mouka 1 lžíce, Majoránka

Postup přípravy

Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji do růžova. Přisypeme papriku, přidáme očištěné na kostky nakrájené maso, které orestujeme. Pak přidáme sůl a kmín,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové závitky se švestkou

Vepřové závitky se švestkou

Potřebné ingredience

500g vepřového masa (plec, kýta), 100g sušených švěstek, 100ml bílého vína, sůl, pepř, grilovací koření, máslo, olivový olej, 100ml smetany, event. jíška

Postup přípravy

Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, okořeníme a do každého zabalíme 2 švestky, které jsme nechali několik hodin namočené ve víně. Maso orestujeme na másle s…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové bratislavské plecko-děkuji Merylis

Vepřové bratislavské plecko-děkuji Merylis

Potřebné ingredience

Suroviny: 500 g vepřové plece, sůl, olej, 1 větší cibule, 1 lžíce rajčatového protlaku - 30 g, 40 g hladké mouky, zhruba 2 dl mléka a trochu sladké smetany, citrónová šťáva, 1 vařená malá mrkev a kousek celeru, 1 sterilovaná okurka, 1 lžíce hrášku

Postup přípravy

Postup
Na oleji osmahneme do světle růžova nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme osolené maso, to taky ze všech stran opečeme, pozor, nespálíme cibuli, přidáme rajčatový protlak,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Maso v mrkvi

Maso v mrkvi

Potřebné ingredience

na 4 porce - 600g vepřového (plec nebo kýta), 400g mrkve, třičtvrtě litru domácího hovězího vývaru (buď z kostí, nebo třeba z oháňky nebo žeber, NE MASOX!), sůl, pepř, špetka drcenýho kmínu a muškátovýho oříšku, 1 větší cibule, necelá čtvrtka másla a kapka oleje - NE MOC!, lžíce hladký mouky, kávová lžička cukru a trocha čerstvý citrónový šťávy

Postup přípravy

Nakrájim si cibuli na drobno a osmahnu na másle s troškou oleje... když začne být dozlatova, přidám maso nakrájený na kostky (třeba jako na guláš). To nechám zatáhnout ze všech…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Šoférský guláš-DĚKUJI JANĚ REMKOVÉ

Šoférský guláš-DĚKUJI JANĚ REMKOVÉ

Potřebné ingredience

Suroviny: 500g vepřové plece, 3 větší cibule, 3 lžičky drceného kmínu, 10 kuliček celého pepře+ 1 lžička mletého pepře, půl kostky masoxu-nemusí být, sůl podle chuti, sádlo, nebo olej pod cibuli, 5-6 stroužků česneku, 1-2 lžíce hladké mouky na zahuštění.

Postup přípravy

Postup
Cibuli si nakrájíme nahrubo a na sádle ji orestujeme hodně dohněda. Přidáme na kostky nakrájené, hodně pokmínované maso a ze všech stran orestujeme, až pustí šťávu.…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové ledvinky dušené se zeleninou

Vepřové ledvinky dušené se zeleninou

Potřebné ingredience

asi4-5 vepřových ledvinek,olej,1 větší cibule,půl sáčku mražené zeleniny pod svíčkovou,sůl,pepř,kmín,kečup,olej,hl.mouka

Postup přípravy

Ledvinky naplocho rozkrojíme v půli,vyřízneme žlázy a dobře omyjeme.Pak je nakrájíme napříč na plátky.Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli a zeleninu ,dáme trochu drceného kmínu…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Královské vepřové nudličky

Královské vepřové nudličky

Potřebné ingredience

500 g vepřového masa, 60 g anglické slaniny, sůl, pepř, 1 cibule, 100 g žampionů - mohou být i konzervované, 4 stroužky česneku, 150 g kapie, 2 lžíce kečupu

Postup přípravy

Slaninu nakrájíme na kostičky, vložíme na rozpálenou pánev a osmažíme, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, kterou necháme zesklovatět, dále osolené, opepřené, na nudličky…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Worchesterská krkovička na houbách a fazolkách-DĚKUJI BIBINCE

Worchesterská krkovička na houbách a fazolkách-DĚKUJI…

Potřebné ingredience

Suroviny: 500 g krkovice s kostí, 2 cibule, 200 g hub(měla jsem mražené hřibovité), 200 g fazolek, 1-2 lžíce worcesterské omáčky, 1 lžíce sádla(nebo olej), 2 lžíce hladké mouky na zahuštění a ještě na obalení, pepř, sůl.

Postup přípravy

Postup
Krkovici si vykostíme a použijeme na šťávu dušenim, maso krájet na menší plátky, cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme jí na sádle(oleji) do jemně hněda. Plátky masa si…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Zapečené brambory s vepřovou konzervou

Zapečené brambory s vepřovou konzervou

Potřebné ingredience

500g brambor, 1 vepřová konzerva, cibule, půl skleničky naložené míchané sladkokyselé zeleniny ( skládá se z kukuřice, papriky, zelí..dá se koupit v Penny a v Tescu). trocha olivového oleje, sýr na srouhání, sůl, pepř dle chuti.

Postup přípravy

Oloupané brambory uvaříme ve vroucí vodě, necháme vychladnout a přes sítko na brambory je protlačíme do zapékací mísy. Na pánvi nahřejeme olej, vložíme pokrájenou cibuli necháme…

Zobrazit více...

Kategorie