MORAVSKÝ VRABEC - tak jak ho dělám já ...
Potřebné ingredience
Masíčko - vepřová plec nebo kýta, sůl, pepř, kmín, cibule, kostička "šťávy k vepř. masu" - nemusí být.
Zelíčko - kysané zelí, cibule, olej, hladká mouka, cukr, sůl, ocet.
Špenátek - mražený špenátový protlak, cibule, olej, česnek, sůl, hladká mouka, vejce.
Bramborové špalíčky - brambory uvařené ve slupce, hrubá mouka, hrubá krupice, solamyl, sůl, vejce.
Postup přípravy
MASÍČKO - kýtu nebo plecko nakrájíme na větší kousky, posolíme, přidáme pepř, kmín a nakrájenou cibuli. Dáme péct ( přikryté ) a necháme masíčko zatáhnout a pustit šťávu. Čas od…
Vepřové řízečky v bramborákovém těstíčku
Potřebné ingredience
Vepřové maso ( kotleta nebo kýta ).
Bramborákové těsto - brambory, vejce, hladká mouka, česnek, majoránka, sůl, pepř. Olej na smažení. Jako příloha bramborová kaše nebo zeleninový salát.
Postup přípravy
Vepřové řízky naklepeme a trošku osolíme.
Těstíčko - brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme mouku, vejce, prolisovaný nebo utřený česnek, majoránku, sůl a pepř a…
JÁTRA NA CIBULCE
Potřebné ingredience
vepřová nebo kuřecí játra, olej nebo sádlo, 2 cibule, pepř, kmín, hladká mouka, masox, sůl, plnotučná hořčice, magi dle chuti.
Postup přípravy
Játra nakrájíme na drobné kousky. Cibuli orestujeme do zlatova a přidáme nakrájená játra, opepříme, okmínujeme. POZOR - nesolit, jinak játra ztvrdnou a už nezměknou!!! Když se…
VEPŘOVÉ PLÁTKY NA KARI SE ŠPENÁTEM A AMOLETKAMI
Potřebné ingredience
MASO - vepřové kotletky, sůl, pepř, kari, hladká mouka, olej, cibule, masox.ŠPENÁT - 2 balíčky špenátového protlaku, cibule, olej, hladká mouka, 2 vejce, česnek, sůl.AMOLETKY - 1l mléka, 400g hladké mouky, 4 vejce, špetka prášku do pečiva, sůl, olej na smažení.
Postup přípravy
Vepřové kotletky naklepeme, posolíme, popeříme a posypeme kari. Obalíme v hladké mouce a opékáme v pánvi na oleji. Ve vedlejším hrnci ( já dávám do papiňáku ) si připravíme…