Zapékané Kotlety
Potřebné ingredience
Vepřové kotlety, cibuli, anglickou, hořčici, sýr, olej, mletou papriku, pepř, sůl
Postup přípravy
Kotlety naklepeme, opepříme, potřeme hořčicí, poklademe plátky anglické, posypeme mletou paprikou. Cibuli nakrájíme na kolečka. V hrnci nebo pánvici (později šoupneme do trouby)…
Zapečené vepřové kotlety
Potřebné ingredience
Vepřová kotleta, sůl, pepř, sladká paprika, tvrdý sýr, rajčata, cibule, kečup, petrželka, plátky uzenýho nebo špeku.
Postup přípravy
Maso naklepat, osolit, opepřit, opíct na oleji, naskládat do pekáčku. Na maso dát plátek špeku nebo uzenýho, pokapat kečupem, dát petrželku, cibuli a rajčata, zasypat sýrem a dát…
Kotleta na celeru
Potřebné ingredience
vepřové maso,v receptu,který mám od své pratetý,je kotleta,ale dělám i z krkovice.celer kupuju ve skleničce od Hamé kostký, v nálevu zdá se mi míň aromatcký,což nám výhovuje.,cibule,máslo,pepř,olej tvrdý sýr na strouhání.
Postup přípravy
Maso naklepeme,osolíme,opepříme a zakapeme olejem,pak necháme hodinu odležet,kdýž spěcháte a odležet nenecháte,nic se neděje............maso výskládáme do pekáčku a v kastrolku na…
Utopené buřty (utopenci)
Potřebné ingredience
Základem je koupit kvalitní buřty (na litr nálevu cca 10 kusů), nebo chcete-li špekářky, hlavní je aby obsahovaly co největší podíl masa na úkor sojových bílkovin, škrobů a jiných blevajzových šidítek, 250ml 8 procentního octa, original Dijonskou hořčici zn. Amora, menší žlutou cibulku, bobkový list, 5 kuliček nového koření, čajovou lžičku soli, 2 polévkové lžíce cukru, 10 kuliček celého pepře a kdo chce může přidat špetku mletého pepře, já ho nedávám..
Postup přípravy
Jednotlivé, slupky zbavené buřtíky podélně rozkrojíme jakoby napůl, ale z druhé strany nedokrojíme. Uvnitř nejdřív pomažeme hořčicí a pak do nich vložíme na poloviční plátky…
Domácí vepřová konzerva
Potřebné ingredience
1kg plece, 0,5kg bůčku s kůží, sůl, voda
Postup přípravy
Maso nakrájíme na větší kousky, kůži z bůčku seřízneme a nakrájíme (podle počtu sklenic). Mao napěchujeme do umytých sklenic, navrch dáme kousek kůže a sůl (menší sklenice asi 1…
Domácí vepřová šunka
Potřebné ingredience
Cca 1kg kýty 20g soli 5g pragandy lžička moučkového cukru 100ml studené vody
Postup přípravy
Omytou kýtu dobře očistíme. Zbavíme případného tuku. Pokrájíme na malé kostky a dáme do mísy.
Přisypeme sůl, pragandu, cukr a dobře prohněteme. Postupně přiléváme vodu. Hněteme…
Zavařené vepřové maso ve vlastní šťávě
Potřebné ingredience
1 kg hodně libového bůčku s kůží nebo bůček napůl s pleckem *** 1,9 dkg mořské soli ***1 kávovou lžičku cukru= 2 g, cukr je na barvu ,lžíci vody do každé skleničky
Postup přípravy
Maso nakrájíme na kousky velké asi 1,5x1,5 cm, přimícháme sůl, kterou si PŘESNĚ navážíme !!!
Dobře propracujeme rukou a naplníme do skleniček. Otřeme okraj, dobře zavřeme a…
Maso v zeleninovém sosíku
Potřebné ingredience
Krkovička, ale může být jakékoliv maso, sůl, pepř, nebo steakové koření, česnek 3 stroužky, 1 cibule, 2 lžíce oleje, rajčatové pyré nebo dobrý kečup, Kunovjanka bez nálevu, kremžská hořčice 2 lžíce, 1-2 dcl vody.
Postup přípravy
Maso nakrájíme na plátky okořeníme, očesnekujeme, zakápneme olejem, posypeme cibulí a zalijeme rajčatovým pyré s hořčicí a necháme odpočinout v ledničce, nejlépe přes noc. Pak…
Gulas ala segedin
Potřebné ingredience
- 1 kg bocika, aj neudeneho - 800 g kyslej kapusty, ak je vela vody, tak trochu zliat - 400 ml sladkej smotany a 400 ml slahackovej smotany - 1 velka cibula, 3 struciky cesnaku - koreniny : cierne korenie, kmin, bobkovy list, cervena paprika, niekolko guliciek jalovca jemne naklepnutych
Postup přípravy
Cibulu nakrajame na drobno a dame dusit do sklovita na troche oleja alebo masti. Po chvili pridame na platky nakrajany cesnak a dalej dusime na nizkej teplote.
Pridame na kocky…
Kedlubnové maso na bazalce-děkuji Bibince
Potřebné ingredience
Suroviny: 500 g vepřového masa(použila jsem vykostěné koleno), 2 větší kedlubny, kus pórku, 3 cibule, 1 větší mrkev, olej, 3-4 lžíce zakysané smetany, 1 lžičku bazalky, kmín, pepř, sůl a 1 lahůdková cibulka
Postup přípravy
Postup
Orestujeme si nakrájené cibule na oleji skoro do hněda, přidáme maso na kostičky a hodně osmahneme (aby byla tmavá šťáva), přihodíme kmín, sůl, pepř, bazalku, zalijeme…