Pečená panenka so smotanovými cibulkami a hubami
Potřebné ingredience
Mäso: asi 1 kg bravčovej panenky,4 pl oliv.oleja,3 stručiky cesnaku,sol,korenie štyroch farieb,rozmarín Omáčka:asi 500 g rôznych hub (šampiony,dubáky,kuriatka,hliva atd),2 pl oliv.olej,12 malých červených cibuliek,3 stručiky cesnaku,1 pl celozrnnej horčice,1/4 šalky červeného vína,1/4 šalky hov.vývaru,1 pl masla,petržlenová vnat,korenie štyroch farieb,smotana na šlahanie
Postup přípravy
Mäso umyjeme ,obrežeme ,očistíme a vcelku nasolíme .V miske si zmiešame olej,korenie ,rozmarín a rozotrený cesnak,mäso potrieme a necháme odležat. Medzitým si pripravíme huby (ja…
Tatranská kotleta
Potřebné ingredience
4 kotlety,4 plátky anglické slaniny,10 dkg šunkového salámu,1 malé sterilované lečo,10 dkg sýra na strouhání,1 smetana,sůl.pepř
Postup přípravy
Maso naklepeme,osolíme,opepříme a urovnáme na pekáč,Na každou dáme plátek slaniny,kopeček pokrájeného salámu a lečo,Posypeme nastrouhaným sýrem a celé zalijeme smetanou a v…
Panenka v sýrovém těstíčku-děkuji panu-Janovi
Potřebné ingredience
Suroviny: panenská svíčková, sůl, 100g uzené cihly, 1 vejce, mletý bílý pepř, 50ml mléka, 100ml bílého vína, cca 100g hladké mouky, polohrubá mouka k obalení, olej a přepuštěné máslo ke smažení v poměru 1:1
Postup přípravy
Postup
Panenku nakrájíme na 1,5-2cm silné plátky, osolíme, mezi mikrotenem pěstí lehce naklepeme, obalíme v polohrubé mouce, v sýrovém těstíčku, vložíme do rozehřátého tuku,…
VYBORNE ZAPECENE VEPROVE
Potřebné ingredience
brambory, veprove maso, asi 150g slaniny, 2 cibule, 3 lzice majonezy, 2 lzice plnotucne horcice, 2 lzice zakysane smetany nebo smetany, sul, muze byt bylinkove maslo
Postup přípravy
Pekacek si vymazeme maslem, poklademe platky cibule, slaniny, bylinkove maslo, platky osoleneho masa.V misticce smichame majolku, horcici a smetanu. Masicko potreme touto smesi a…
****Plněný řízek naruby ****
Potřebné ingredience
Vepřové maso-naklepeme - sůl pepř, hořčici, česnek- maso potřeme a necháme pár hodin naložené- na maso položíme- sýr,žampiony a přehneme, kapsu zavřeme párátkem. Na kapsu pořádně přitiskneme strouhanku a namočíme v osoleném vajíčku. Smažíme na oleji jen do růžova.
Postup přípravy
Opečené řízky dáme do pekáče.
Přidáme-cibule, česnek ,masox,sůl, žampiony,teplou vodu(asi skleničku)
Pečeme -200°C asi 40min.
Příloha- br.kaše,kuskus, atd...
Řízky…
♣♣♣♣♣ Řízky naruby ♣♣♣♣♣
Potřebné ingredience
4-6 plátků masa,klidně víc,sůl,strouhanku,olej,vodu - 250 ml,1x-masox,vajíčko,máslo.
Postup přípravy
Maso naklepeme a zlehka osolíme,obalíme ve strouhance a namočíme z obou stran v rozšlehaným vajíčku .Na pánvičce s olejem osmažíme z obou stran a vložíme po usmažení do pekáčku,a…
PEČENÁ JELÍTKA SE ŠŤOUCHANÝMI BRAMBŮRKY A SÝROVOU…
Potřebné ingredience
Jelítka, sádlo, brambory, kuřecí kosta bujónu, celý kmín,2 větší cibule, 150 ml mléka, 2 měkké sýry Apettito, pepř, špetka soli, hotová sypká (nebo granulovaná) jíška.
Postup přípravy
Na pánev dám kousek sádla a na něm opeču jelítka, mně se bohužel nikdy nepodaří je udržet v celku a tak jsem je tentokrát už dopředu vidličkou roztrhla a je to i lepší kvůli…
VEPŘOVÁ ŽEBRA NEBO KRKOVIČKA
Potřebné ingredience
1 kg vepřových žeber ¼ litru vody 2 dl kečupu 2 dl hořtice 1 dl oleje 2 lžíce octa cukr sůl, pepř 5 stroužků česneku
Postup přípravy
Žebra naskládáme do pekáče. Z uvedených surovin uděláme zálivku, zalijeme žebra a pečeme přikryté asi 45 minut při teplotě 150 °C. Pak odkryté dopékáme ještě 15 až 20 minut při…
Naložené vepřové -děkuji Bibince
Potřebné ingredience
Suroviny: 500 g vepřového na řízky 2 celá vajíčka 2 lžíce worcesterské omáčky 2 lžíce sojové omáčky 2 lžíce maggi 2 lžíce olivového oleje 1 lžička Vegety 1 malá cibule 3 stroužky česneku 2-3 hrsti mražené, nebo čerstvé zeleniny- dle svého výběru 1 lžíce Solamylu trošku oleje na pánev pepř sůl
Postup přípravy
Postup
Smícháme vajíčka, olej, worcesterskou a sojovou omáčku, Maggi, Vegetu, pepř, nadrobno nakrájenou cibulku-promícháme a do této směsi dáme maso nařezané na menší kostky,…
Kaťák aneb výborný katův šleh
Potřebné ingredience
50 dkg vepřové kýty 4 až 5 lžic oleje 1 kyselá okurka 1 větší cibule 3 lžíce naložené červené papriky sůl, pepř a feferonky podle chuti 1 lžíce vorcestru asi 1/2 rajského protlaku
Postup přípravy
Maso si nakrájíme na úzké nudličky a nesolené ho na oleji /lze i bez - dietnejsi varianta - na vodě/ upečeme téměř doměkka. Přidáme cibuli, zesklovatíme jí, opepříme,osolíme,…