pečeně plněná švestkami - na zlatou neděli:-))
Potřebné ingredience
Kus vepúřové pečeně, cca 6 sušených švestek, sůl, pepř, vývar, 2 cibule. marináda - olej, česnek, tymián bramborové knedlíky - ušetřila jsem si práci a použila v prášku kysané zelí
Postup přípravy
Maso uprostřed nařízneme, otvor zvětšíme vařečkou a nacpeme dovnitř švestky. Na oleji v pekáčku zprudka opečeme maso ze všech stran, pak posolíme a opepříme, podlijeme vývarem a…
Vepřové (kuřecí) na česneku - mooc dobré!!:-))
Potřebné ingredience
Vepřové (nebo kuřecí) maso nakrájené na kostičky, jedna větší cibule, 4 - 5 stroužků česneku, sůl, pepř, nové koření celé - 2 kuličky, pepř celý - 2 kuličky, kmín, kmín mletý, bobkový list, hladká mouka.
Postup přípravy
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme omyté maso a orestujeme. Osolíme, opepříme, přidáme ostatní koření, prolisované dva stroužky česneku a zalijeme vodou. Vaříme do změknutí. Potom…
Uzené maso s domácími chlupatými knedlíky (noky,…
Potřebné ingredience
Na knedlíky: 300 g vařených brambor, 600 g syrových brambor, 200 g hrubé mouky, 1 vejce, sůl Zelí: hlávkové zelí, cibule, sůl, kmín, ocet, cukr, hladká mouka Ostatní: uzené maso, cibule, olej, koření (bobkový list, nové koření 2 ks, pepř celý 2 ks)
Postup přípravy
Zelí hlávkové nakrouháme a dáme na chvilku svařit s vodou bez pokličky. Vedle v kastrůlku osmahneme na oleji na drobno pokrájenou cibulku, přendáme na ní okapané zelí, osolíme,…