VEPŘOVÁ ŽEBRA NEBO KRKOVIČKA
Potřebné ingredience
1 kg vepřových žeber ¼ litru vody 2 dl kečupu 2 dl hořtice 1 dl oleje 2 lžíce octa cukr sůl, pepř 5 stroužků česneku
Postup přípravy
Žebra naskládáme do pekáče. Z uvedených surovin uděláme zálivku, zalijeme žebra a pečeme přikryté asi 45 minut při teplotě 150 °C. Pak odkryté dopékáme ještě 15 až 20 minut při…
VEPŘOVÉ MASO NA ŠŤÁVĚ
Potřebné ingredience
Jakékoliv maso na kostičky ( u nás bylo vepřové plecko) cibule žampiony zelená a červená paprika domácí kečup
Postup přípravy
Maso osolíme, opepříme, okmínujeme. Osmahneme cibuli a poté maso. Přidáme na kostičky papriku a žampiony a ještě chvíli restujeme. Poté zalijeme vývarem a dusíme do měkka. Na…
SUPER RYCHLÝ OBĚD PRO NÁVŠTĚVU, URČITĚ PŘEKVAPÍTE
Potřebné ingredience
Vepřová krkovička (podle počtu strávníků) cibule,pórek, zelená/bílá paprika anglická slanina grilovací koření,koření na steaky, česnek, pytlíček na pečení,prodává například DM drogerie
Postup přípravy
Maso omyjeme,osušíme a okořeníme podle libosti - já dala trochu gril. koření pro barvu,koření na steaky, a prolisovaný česnek, můžeme potřít maso i hořticí.
Do pečícího…
KAPUSTOVÉ NEBO ZELNÉ ZÁVITKY, PLNĚNÉ MLETÝM MASEM A…
Potřebné ingredience
na 4 porce:
4 velké listy kapusty, nebo zelí (spaříme a tvrdý košťál vykrojíme nebo naklepeme paličkou)
mleté maso
4 párky
rajčata
tvrdý sýr nastrouhaný
starší rohlík, mléko, vejce
koření
Postup přípravy
mleté maso si upravíme jako na sekanou - tedy rozmočíme rohlík v mléce, do sekané přidáme vajíčko, okořeníme solí, pepřem, majoránkou,česnekem, cibulí
část sekané rozetřeme na…
VEPŘOVÉ MASO NA DVOU SÝRECH
Potřebné ingredience
VEPŘOVÉ KOTLETY (MOŽNO I KUŘECÍ PRSA)
OLEJ, SŮL. PEPŘ
STROUHANÝ EIDAM
STROUHANÁ NIVA
PLÁTKY ANGLICKÉ
Postup přípravy
KOTLETY NAKLEPEME, OSOLÍME, OPEPŘÍME, ZPRUDKA OPEČEME Z OBOU STRAN, VLOŽÍME DO VYMAZANÉHO PEKÁČKU A POSYPEME NIVOU, NA NIVU PŘIJDOU PLÁTKY ANGLICKÉ, KTERÉ ZASYPEME STROUHANÝM…
MLSOUNI Z KOTLET
Potřebné ingredience
4-6 kotlet
MARINÁDA
3 PL oleje
1 KL hořčice
1 KL pepře
1 KL Worcesterské omáčky
2 stroužky česneku
2 celá vejce
2 KL škrobové moučky
1 KL kečupu
sůl
Postup přípravy
1. kotlety naklepeme a mírně posolíme
2. marinádu si připravíme tak, že smícháme veškeré ingredience dohromady a kotletky do nich naložíme
3. necháme marinovat minimálně…
VEPŘOVÉ PANENKY S BROSKVEMI
Potřebné ingredience
600 g vepřových panenek
4 cibule šalotky
3 lžíce oleje
1 menší broskvový kompot
3 lžíce světlé sojové omáčky
1 kostka bujónu
pepř, kari, bazalka
škrobová moučka
Postup přípravy
1. Kompot scedíme. A broskve nakrájíme na osminky. Štávu z kompotu spolu s kostkou bujónu povaříme v hrnku, vytvoříme vývar.
2. Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a…
BOSKOVICKÝ MĚŠEC
Potřebné ingredience
600 g vepřové kýty
200 g klobásy
80 g slaniny
200 g kysaného zelí
100 ml smetany
80 g cibule
60 g tuku
100 ml vývaru
1 vejce
hladká mouka, sůl, pepř, mletá paprika, kari
Postup přípravy
1. Z kýty nakrájíme řízky, naklepeme, naplníme zelím, plátkem slaniny, dílkem vejce uvařeným natvrdo a klobásou.
2. Naplněné maso zabalíme do tvaru měšce a nahoře svážeme nití…
BEEF SOTE
Potřebné ingredience
Maso hovězí (nebo vepřové)
Cibule
Kapie (čerstvá, sterilovaná)
Kyselý okurek
Pepř, česnek, sůl
Postup přípravy
1. Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme na oleji dozlatova
2. Přidáme maso na drobné nudličky a spolu s cibulí opečeme, osolíme, opepříme.
3. Červenou papriku nakrájíme na…