Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
dobrá omáčka s koprem a houbami-podle Ivy

dobrá omáčka s koprem a houbami-podle Ivy

Potřebné ingredience

Suroviny: 600 g vepřového masa, 40 g sádla, 200 g čerstvých hub nebo žampionů, 2 dcl zakysané smetany, 20 g másla, 30 g hladké mouky, kopr, ocet, sůl

Postup přípravy

Postup přípravy receptu


Menší plátky vepřového masa osolíme a opepříme a dáme do hrnce s rozehřátým sádlem, maso opečeme z obou stran, přiklopíme ho a dusíme doměkka,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
vepřové nudličky se zeleninou-podle Jany

vepřové nudličky se zeleninou-podle Jany

Potřebné ingredience

Suroviny: vepřová kýta 400g, vepřové sádlo, 1 lžíce, 1 cibule, 3 stroužky česneku, hrst mražených hub, můžou být i žampiony, popřípadě sušené, předem namočené houby červená kapie sterilizovaná 2 lžíce bez nálevu čili paprička 1 kus pórek asi 10 cm ze zelené části paprika bílá 1 kus sůl, pepř sojová omáčka 1 lžička 2 rajčata

Postup přípravy

Kýtu nakrájíme na nudličky. Česnek utřeme se solí a přidáme do nudliček. Necháme marinovat asi hodinu.

Na pánvi s nepřilnavým povrchem rozpustíme sádlo. Když je pořádně…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Smetanové vepřové ragú-TOPRECEPTY.CZ

Smetanové vepřové ragú-TOPRECEPTY.CZ

Potřebné ingredience

Suroviny: 500 g vepřové plece, 1 lžíci sádla nebo oleje, 1 cibuli, 100 ml smetany ke šlehání, 300 ml vývaru, 1 stroužek česnek , kousek mrkve, kousek cukety, 5-6 kapustiček ( zeleninu můžeme použít i jinou ), 1/2 červené papriky, 1 lžíci rajčatového protlaku, solamyl nebo instantní jíšku, sůl , pepř ,papriku sladkou, papriku pálivou

Postup přípravy

Postup přípravy receptu


Na sádle lehce osmažíme cibuli, přidáme česnek a maso necháme zatáhnout. Podlijeme polovinou vývaru a dusíme asi 15-20 minut pod pokličkou, při…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Marinovaná česneková krkovice pečená-podle MIKA59

Marinovaná česneková krkovice pečená-podle MIKA59

Potřebné ingredience

Suroviny: 3 hrubší plátky krkovice, menší brambory ve slupce + koření na brambory, cibule, 5 stroužků česneku, 2 lžíce hořčice, 2 lžíce oleje, sušený zázvor, mletá paprika může být i pálivá, mletý kmín, sůl, sádlo na opečení, čerstvě mletý pepř, špetka hnědého cukru

Postup přípravy

Smícháme olej s hořčicí, utřeným česnekem a kořením. Plátky masa marinujeme nejlépe přes noc. Na sádle opečeme plátky zprudka z obou stran. Do pekáčku nakrájíme cibuli, přidáme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové nudličky s těstovinami-podle-diggisek (Dagmar)

Vepřové nudličky s těstovinami-podle-diggisek (Dagmar)

Potřebné ingredience

Suroviny: 400 g vepřového masa, 1 balíček těstovin , 2 papriky, 1 cibule, Marináda: kari koření, grilovací koření (česnek...nebo koření dle chuti), pepř, sůl, olej

Postup přípravy

Postup přípravy receptu


vepřové maso (já používám kýtu bez kosti) si nakrájíme na menší nudličky, dáme do misky a uděláme si marinádu. Koření dle chuti, já nejraději…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové výpečky na pivě, zázvoru a brusinkách-PODLE MILADY

Vepřové výpečky na pivě, zázvoru a brusinkách-PODLE…

Potřebné ingredience

75 minut • 3 osoby • dostupné Použité ingredience •600 g libového bůčku •2 cibule •4 stroužky česneku •200 ml světlého piva •lžíce rajčatového protlaku + hořčice •1–2 lžičky čerstvého strouhaného zázvoru •2 lžíce sušených brusinek •sůl, pepř, paprika sladká i pálivá

Postup přípravy

Návod k přípravě

Maso si nakrájejte na větší kostky. Prolisovaný česnek a všechno koření bez zázvoru smíchejte s masem a nechte hodinku odležet. Před pečením smíchejte maso…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
pikantní tokan-podle Lenky

pikantní tokan-podle Lenky

Potřebné ingredience

Použité suroviny: 50 dkg vepřového libového masa, 1 cibule, 1 sklenička sterilovaného leča, špetku chilli koření, 1 kelímek smetany, 1 lžíce sladké papriky, sůl a pepř, olej

Postup přípravy

Postup:

Na rozehřátém oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme na nudličky nakrájené maso a orestujeme ze všech stran. Poté ke směsi přidáme sladkou papriku, chilli,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové nudličky s cizrnou na víně-podle jahody

Vepřové nudličky s cizrnou na víně-podle jahody

Potřebné ingredience

Suroviny: 1/2 kg vepřové maso, 1 plechovka (400g) cizrny, 1 cibule, 4 stroužky česneku , 1 petržel, 1 velká mrkev, 1 lžíce domácího kečupu, sůl, pepř, špetka mletého zázvoru, špetka fenyklu, 2 lžičky Solamylu, 2 dcl bílého vína, 200 g nahrubo nastrouhaného sýra, slanina

Postup přípravy

Postup přípravy receptu


Na oleji osmahneme dozlatova jemně pokrájenou cibuli, přidáme drobně pokrájenou mrkev, petržel a česnek, přidáme zázvor, fenykl.

Chvíli…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřový guláš -podle Slovenské maminky

Vepřový guláš -podle Slovenské maminky

Potřebné ingredience

Suroviny: 600 g vepřového masa, 500 g cibule, 3 stroužky česneku, 1 lžíce hořčice, 200 g rajčatového protlaku, černé kořen,červená paprika sladká, červená paprika pálivá, bujón , feferonky (nebo chilli), sůl , olej, vegeta

Postup přípravy

Postup přípravy receptu


Cibuľu na drobno pokrájame a osmažíme na masti do sklovita. Pridáme na kocky pokrájané mäso, posolíme, pokoreníme, pridáme čevenú papriku,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Tymiánovo-česnekové kotlety-labuznik.cz

Tymiánovo-česnekové kotlety-labuznik.cz

Potřebné ingredience

Ingredience •4 kotlety bez kosti •česnek •sůl •máslo •olej •špetka černého mletého pepře •1 KL sušeného tymiánu •1 šlehačka 215 g •2 KL hladké mouky.

Postup přípravy

Kotlety z jedné strany nožem mírně nařežeme, uděláme zářezy, aby se maso při restování nekroutilo. Naklepeme a potřeme česnekem utřeným se solí, mírně opepříme.

V kastrolu…

Zobrazit více...

Kategorie