Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové plátky s paprikami

Vepřové plátky s paprikami

Potřebné ingredience

Pro 2 osoby

20dkg vepřového masa, 1 zelená paprika, 1 lžíce rajčatového protlaku, česnek

Postup přípravy

Libové plátky lehce naklepeme a dáme dusit s nakrájeným česnekem do teplé nádoby.
Před dokončením přidáme rajčatový protlak a na nudličky nakrájenou zelenou papriku, a dusíme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Kotlety v alobalu

Kotlety v alobalu

Potřebné ingredience

4 vepřové kotlety, česneková pasta,
4 cibule, olej, mletá sladká paprika,
rozmarýn

Postup přípravy

Kotlety potřeme česnekovou pastou, poklademe kolečky cibule,
posypeme paprikou a trochou rozmarýnu a pokapeme olejem.
Alobal rozdělíme na čtverce, potřeme ho olejem,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Smetanové zapečené kotlety

Smetanové zapečené kotlety

Potřebné ingredience

4 vepřové kotlety nebo plátky z krkovičky,
4 plátky anglické slaniny, 4 plátky šunky,
sterilizované lečo v oleji (bez uzeniny),
100g strouhaného sýra, sůl, mletý pepř,
150ml sladké smetany

Postup přípravy

Maso lehce naklepeme, po obvodu nařízneme., osolíme a opepříme.
Na každou porci položíme plátek anglické slaniny, plátek šunky a navrch
Dáme lžíci sterilizovaného leča.…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Mleté maso na grilu s jogurtovým přelivem

Mleté maso na grilu s jogurtovým přelivem

Potřebné ingredience

1kg mletého masa, 2 vejce
2 lžíce mléka, 3 lžíce kečupu, 1 lžíce Solamylu
2 lžičky grilovacího koření, kari koření
pepř, sůl, bílý tučnější jogurt, jarní cibulka

Postup přípravy

Mleté maso pečlivě smícháme s vejci, mlékem, kečupem, grilovacím kořením,
Solamylem a trochou pepře. Z masa vytvoříme kuličky a napíchneme je na
Grilovací jehly. Pozvolna…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Valašská velikonoční pečeně

Valašská velikonoční pečeně

Potřebné ingredience

800g vepřové pečeně
200g moravského uzeného masa
1 větší cibule, 2 rajčata, 1 paprika
2dl vývaru z kostky,
150g nastrouhaného eidamu
400g uvařených brambor
rostlinný olej na smažení
zelená petrželka, sůl, pepř,

Postup přípravy

Maso naporcujeme, plátky naklepeme, opepříme a osolíme.
Opečeme je prudce na pánvi s olejem.Potom je vložíme na ohnivzdornou misku
Na zbylé části oleje zpěníme jemně…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Bělohradský řízek

Bělohradský řízek

Potřebné ingredience

Vepřovou kýtu
sůl, pepř,
brambory, paprikové lusky
rajčata, cibuli, vegetu, olej
hladká mouka, kmín, česnek

Postup přípravy

Maso naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme moukou.
Nejprve zprudka osmahneme na oleji a pak pozvolněji doděláme.
Vlastně jsme vyrobili přírodní řízek.
Mezitím oloupeme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Minutková bašta

Minutková bašta

Potřebné ingredience

400g vepřové kýty
1 cibule, 3 lžíce oleje
sůl, mletá sladká paprika
6 lžic rajčatového protlaku,
1 sklenička sterilovaného leča
1dl zakysané smetany

Postup přípravy

Vepřové maso nakrájíme přes vlákna na hranolky a zprudka je osmažíme na oleji.
Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a opět osmažíme.
Teprve nyní směs osolíme.
Vmícháme…

Zobrazit více...

Kategorie