Moravský vrabec,dušené zelí,bramborový knedlík
Potřebné ingredience
vepř.maso-bůček a plecko-půl napůl,lze i krkovice,cibule,česnek,kmín,sůl,pepř,olej...............kysané zelí,1 velká cibule,sůl,cukr,bobkový list 2-3 menší syrové brambory
Kotlety pro hosty
Potřebné ingredience
vepřové kotlety bez kosti, šunka, niva, cibule, sů,l pepř, grilovací koření
Postup přípravy
Plátky masa omyjeme, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme grilovacím kořením. Vložíme do pekáče, poklademe kolečky cibule, plátky šunky a nakonec nastrouháme nivu.
Casoullet z vepřového masa-děkuji Hance
Potřebné ingredience
Ingredience 200 gramů bílé fazole z plechovky 200 gramů uzený bůček 10 kusů šalotka 400 gramů Vepřové maso bez kosti (krkovice, ramínko, pečeně) 1 kus větvička tymiánu 1 kus větvička čerstvého rozmarýnu 2 kusy stroužek česneku 200 gramů rajčata pelatti z plechovky 1 balení Knorr Šťáva k vepřové pečeni
Postup přípravy
Příprava
1.Bůček nakrájejte na kostičky a osmažte v hrnci, přidejte šalotku nakrájenou na čtvrtky, chvíli smažte, dokud cibulka nezesklovatí a dejte ji stranou.
2.Ve stejném…
Zapečené noky s vepřovým masem v hořčičné omáčce
Potřebné ingredience
Suroviny: 400 g vepřové kotlety bez kosti 500 g bramborových noků 1 cibule 3 stroužky česneku 2 lžíce hrubozrnné hořčice lístky ze dvou snítek tymiánu 1 smetana ke šlehání 100 g goudy 50 g parmezánu sůl mletý čerstvý pepř slunečnicový olej
Postup přípravy
V pánvi opečeme proužky cibule, plátky česneku a kousky masa dozlatova. Mírně osolíme a opepříme.
Opečenou směs přendáme do zapékací nádoby.
Noky uvaříme podle návodu na…
pečený bůček tenhle miluji
Potřebné ingredience
NA BŮČEK 1,2 kg bůčku, bez kosti a kůže asi 1 lžíce mořské soli 1 lžička hrubě drceného bílého pepře 1 lžíce čerstvých tymiánových lístků 2 lžíce čirého medu 1 lžíce dijonské hořčice 1 čerstvá červená chilli paprička, nasekaná nadrobno NA BRAMBORY 1 kg brambor, oloupaných a tence pokrájených 500 g cibule, oloupané a pokrájené na plátky 6 stroužků česneku, oloupaných a pokrájených na plátky sůl a čerstvě mletý pepř 6 bobkových listů 12 snítek tymiánu 500 ml drůbežího vývaru
Postup přípravy
Jak dlouho?
Doba přípravy: 20 minut
Pečení: 3 hodiny
Počet porcí
4-6
Příprava jídla
1 Předehřejte troubu na 170 °C.
2 Nařežte vršek…
Kotlety s česnekovou omáčkou
Potřebné ingredience
2 vepř.kotelty,sůl,pepř,olej,zelená petrželka Česneková omáčka: 5 stroužků česneku,250 ml smetany,10g hl.mouky,šťáva z půl citronu,sůl
Postup přípravy
Kotlety naklepeme,nařízneme okraje,osolíme,opepříme a opékáme na oleji z obu stran asi 10 minut.Po upečení maso vyndáme a uchováme v teple.Do výpeku po kotletách přidáme…
Ražniči
Potřebné ingredience
maso-jakékoliv-já dnes měla krkovici,sůl,pepř,gril.koření,suš.česnek,sladká paprika,drcený kmín,olej,2 barevné papriky,2 cibule,asi 20 dkg anglické vcelku,velká nožka klobásky
Postup přípravy
Maso nakrájíme na kostky,naložíme do koření,necháme odležet s kapkou oleje.Pak si nakrájíme klobásu na plátky,cibule na osminky,slaninu na kostky a papriku na kousky,Střídavě…
Vepřové kotletky na černém pivě-DĚKUJI -aktakkk
Potřebné ingredience
Suroviny: 1kg vepřové kotletky (může být i krkovička, záleží jak moc máte rádi libové), 1 černé pivo, 150g anglické slaniny, 4 lžíce plnotučné hořčice, 1 velká cibule, 4 lžíce hladké mouky, 1/2 ks sáčku grilovacího koření, pepř, kmín, olej, sádlo
Postup přípravy
Postup
Maso si nakrájíme na kostičky, nasypeme na něj grilovací koření, 4 lžíce hořčice, pepř, sůl (pokud ovšem grilovací koření sůl už obsahuje, nepřisolujeme) a necháme v…
VYNIKAJÍCÍ ZAPEČENÁ KOTLETA S LEČEM
Potřebné ingredience
Vepřové kotlety bez kosti, možno i kuřecí prsa, slanina na plátky, sýr (/Eidam), lečo ve skleničce s omáčkou, sůl. pepř
Postup přípravy
Vepřová kotleta bez kosti (pro sebe dělám i kuřecí prso), 5 plátků kotlet naklepu, a z obou stran osolím a opepřím. Vložím je na plech a na každou kotletu položím 2-3 oplátky…
Vepřové kousky dušené v bylinkách a zelenině-děkuji…
Potřebné ingredience
Suroviny: 500 gr vepřového plecka, 1 větší mrkev, klínek celeru, 5 petrželových natí, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1-2 lístky šalvěje, 2 lístky bazalky, sůl, pepř, 2 pol. lž. sádla, 2 pol. lž. hladké mouky
Postup přípravy
Postup
Maso nakrájíme na plátky a naklepeme je, osolíme a posypeme čerstvě drceným pepřem. V hrnci rozehřejeme sádlo a plátky masa na něm zprudka orestujeme z obou stran, pak…