Plecko na slanině a rozmarýnu-děkuji Elize
Potřebné ingredience
Suroviny: 400 g vepřového plecka 200 g slaniny vcelku 2 cibule 1 mrkev 4 stroužky česneku horký vývar mléko 100 ml smetany ke šlehání 2-3 lžíce hladké mouky pepř sůl 1 lžička cukru 2 větvičky rozmarýnu -nebo sušený
Postup přípravy
Postup
Maso nakrájíme na plátky, po okrajích nařízneme, osolíme, opepříme a protáhneme hladkou moukou. Slaninu nakrájíme na větší kostky a asi 5 minut ji opékáme v kastrolu.…
Krkovička 1-2-3 do trouby
Potřebné ingredience
budeme potřebovat 6 plátků krkovice,2 větší cibule, menší brambory,asi 20 dkg anglické vcelku,hořčice,sůl,pepř,olej,koření grill,suš.česnek,kapku sójovky,kdo chce může ještě přidat papriku a klobásku na kostky-já dnes neměla
Vepřový perkelt
Potřebné ingredience
vepřové maso-plecko/krkovice,2 velké cibule,3-4 stroužky česneku,olej,sádlo,sůl,pepř,malý rajský protlak,směs koření-sladká paprika,trošku pálivé,suš.česnek,guláš.koření,špetka majoránky,hladká mouka
Postup přípravy
Na sádle s kapkou oleje osmahneme nasekané cibule pěkně dohněda,pak přidáme nasekaný česnek,osmahneme,přidáme maso,opečeme,až se zatáhne doběla.Pak zasypeme směsí koření,opečeme…
RADVANICKÁ ČÍNA - PLACIČKY
Potřebné ingredience
0,5 KG VEPŘ. MASA (KÝTA, EV. OŘECH Z PLECKA, EV. KUŘECÍ PRSA, ALE Z KUŘECÍHO JE TO JEMNÉ), 3 CIBULE NA KOLEČKA, 3LŽÍCE SOLAMYLU, 3 LŽÍCE OLEJE, 1 LŽÍCE SOLI (ALE DÁVÁM MÉNĚ), 1 LŽÍCE PEPŘE NEBO CHILLI (ALE DÁVÁM LŽIČKU, PRO DĚTI I MÉNĚ), 2 LŽIČKY PAPRIKY SLADKÉ, 1 LŽIČKA GRIL. KOŘENÍ, NEBO KOŘENÍ NA STEAKY NEBO COUNTRY KOŘENÍ ( S TÍM JE TO NEJLEPŠÍ), 3 VEJCE, NASTROUHANÉ 3 STROUŽKY ČESNEKU, 1 LŽÍCE KEČUPU, 1 LŽÍCE MEDU (NEBO LŽIČKA CUKRU), 1/2 LŽIČKY KARI (NĚKDY NEDÁVÁM)- ALE VŮBEC NENÍ TŘEBA, WORECHESTEROVÁ OMÁČKA - 1 LŽIČKA I VÍCE
Postup přípravy
ROZPIS PRO 4-6 OSOB, ZÁLEŽÍ NA STRÁVNÍCÍCH ...
MASO SE NAKRÁJÍ NA NUDLIČKY 1*3*1 CM, SMÍCHÁ SE SE VŠEMI INGREDIENCEMI, KDYŽ DÁM VÍCE COUNTRY KOŘENÍ, DÁM MÉNĚ PAPRIKY SLADKÉ…
Vepřová kýta na paprice-děkuji Janičce
Potřebné ingredience
Suroviny: Vepřová kýta, plátky podle počtu strávníků, cibule, olej, mléko, zakysaná smetana, bobkový list, sůl, pepř, lžíce a půl hladké mouky, 2 lžičky sladké papriky.
Postup přípravy
Postup
Na oleji si spěnímě nakrájenou cibuli do růžova, přidáme na plátky nakrájenou, naklepanou, osolenou a opepřenou kýtu poprášíme paprikou a zprudka opečeme z obou stran.…
"Červené" maso
Potřebné ingredience
750 g vepřové kýty, 5 stroužků česneku, 3 větší cibule Marináda:4 lžíce worcesterové omáčky, 4 lžíce sojové omáčky, 10 lžič kečupu, 4 lžíce oleje,2 lžičky cukru, sůl, pepř, mletá paprika, solamyl (na dohotovení)
Postup přípravy
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme a potřeme utřeným česnekem. Po pekáčku nalijeme trochu oleje a na něj vložíme maso, zasypeme na kolečka nakrájenou cibulí a zalijeme marinádou.…
Moravský vrabec,dušené zelí,bramborový knedlík
Potřebné ingredience
vepř.maso-bůček a plecko-půl napůl,lze i krkovice,cibule,česnek,kmín,sůl,pepř,olej...............kysané zelí,1 velká cibule,sůl,cukr,bobkový list 2-3 menší syrové brambory
Kotlety pro hosty
Potřebné ingredience
vepřové kotlety bez kosti, šunka, niva, cibule, sů,l pepř, grilovací koření
Postup přípravy
Plátky masa omyjeme, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme grilovacím kořením. Vložíme do pekáče, poklademe kolečky cibule, plátky šunky a nakonec nastrouháme nivu.
Casoullet z vepřového masa-děkuji Hance
Potřebné ingredience
Ingredience 200 gramů bílé fazole z plechovky 200 gramů uzený bůček 10 kusů šalotka 400 gramů Vepřové maso bez kosti (krkovice, ramínko, pečeně) 1 kus větvička tymiánu 1 kus větvička čerstvého rozmarýnu 2 kusy stroužek česneku 200 gramů rajčata pelatti z plechovky 1 balení Knorr Šťáva k vepřové pečeni
Postup přípravy
Příprava
1.Bůček nakrájejte na kostičky a osmažte v hrnci, přidejte šalotku nakrájenou na čtvrtky, chvíli smažte, dokud cibulka nezesklovatí a dejte ji stranou.
2.Ve stejném…
Zapečené noky s vepřovým masem v hořčičné omáčce
Potřebné ingredience
Suroviny: 400 g vepřové kotlety bez kosti 500 g bramborových noků 1 cibule 3 stroužky česneku 2 lžíce hrubozrnné hořčice lístky ze dvou snítek tymiánu 1 smetana ke šlehání 100 g goudy 50 g parmezánu sůl mletý čerstvý pepř slunečnicový olej
Postup přípravy
V pánvi opečeme proužky cibule, plátky česneku a kousky masa dozlatova. Mírně osolíme a opepříme.
Opečenou směs přendáme do zapékací nádoby.
Noky uvaříme podle návodu na…