Plněný vepřový mls-DĚKUJI HANCE
Potřebné ingredience
4 řízky z vepřové kýty 250 g žampionů 80 g řapíkatého celeru 80 g oloupaných mandlí 1 lžíce másla mletý černý pepř koriandr sůl 1 kg brambor rozmarýn 150 g uzené slaniny 70 g oleje
Postup přípravy
PŘÍPRAVA:
Řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Nakrájené žampióny, kostečky celeru a nasekané mandle orestujeme na másle. Osolíme, ochutíme koriandrem a necháme…
UTOPENCI
Potřebné ingredience
◾20 špekáčků ◾cibule dle potřeby ◾ 0,75 l octa ◾0,75 l vody ◾1 KL bílého pepře ◾4 KL cukru ◾ 2 KL soli ◾ 10 kuliček celého pepře ◾4 kuličky nového koření ◾ bobkový list 10 kousků ◾4 ks hřebíčku ◾8 ks feferonek, nebo dle chuti ◾4 ks jalovce ◾špetka anýzu, fenyklu, tymiánu, libečku ◾ 1 lžička oleje
Postup přípravy
Příprava nálevu: ocet smícháme s vodou, přidáme všechny pochutiny a koření (mimo kulatých feferonek) a uvedeme do varu. Vaříme 5 minut. Poté vhodíme 2 rozpůlené kulaté pálivé…
Vepřové na houbách-děkuji Maris
Potřebné ingredience
Suroviny: 4 plátky vepřového masa / měla jsem plecko /, čerstvé houby / množství podle chuti /, nebo hrst sušených, 1 cibule, 100 g anglické slaniny, 1 lžička sladké papriky, lžíce mouky, sůl, pepř, olej, kousek másla
Postup přípravy
Postup
Na oleji s máslem lehce osmahneme anglickou slaninu, necháme zpěnit nakrájenou cibuli, přidáme plátky masa a zprudka je opečeme. Osolíme, opepříme, opaprikujeme, přidáme…
Netradiční slovenský špíz
Potřebné ingredience
1kg plátkového sýra(měla jsem goudu), 1kg šunky, Obalila jsem v těstíčku z mouky, vajíčka a soli.Příloha hranolky.
Postup přípravy
Na skládáme na sebe do komínku střídavě sýr a šunku.Potom propíchneme v rozích špejlemi nebo jehlami od zhora až úplně dolů. Křížem rozřízneme. Obalíme v těstíčku a smažíme ve…
Vepřové na zelených fazolkách
Potřebné ingredience
Vepřové plátky-kupuji už připravené nakrájené-většinou plec, cibule, 1 balení zelených fazolek, olej, sůl+pepř, jako příloha brambory nebo hranolky.
Postup přípravy
Na oleji orestuju cibulku a přidám plátky vepř.masa-orestuju a pak dusím pod pokličkou asi tak 30-40 min.dokud maso nebude měkké,přidám sůl,pepř.
Mezitím si na pánvi podusím…
Vepřové nudličky na porku a hlívě-děkuji Nicole
Potřebné ingredience
Suroviny: Vepřová plec, cibule, porek, hlíva ustřičná, anglická slanina, sůl, pepř, kmín, masox, hl. mouka na zahuštění.
Postup přípravy
Postup
Orestovat cibuli nakrájenou na půlkolečka společně se slaninou na nudličky.Když je obojí zlatavé, přidáme maso nakrajené na nudličky, opepříme a posypeme kmínem a…
Panenka s bylinkovou omáčkou
Potřebné ingredience
Ingredience 1 ks rajče 1 lžíce olivový olej 1 špetka sušená bazalka 150 dkg vepřová panenka omáčka 1 lžíce bazalkové pesto 3 dl smetana ke šlehání podle chuti steakové koření mletý barevný pepř sůl
Postup přípravy
Panenku nakrájíme na kolečka, jemně naklepeme, okořeníme steakovým kořením. Osolíme ji a opepříme. Omyté rajče nakrájíme na kolečka, jemně posypeme sušenou bazalkou.
Na…
Vepřové se zázvorem, řapíkatém celeru a sojové omáčce
Potřebné ingredience
Suroviny: Plátky vepřového masa(měla jsem pečeni), 3 stroužky česneku, 1 velká cibule, 1 menší mrkev, zelená část jarní cibulky, kus pórku, 5 cm zázvoru, 2 stonky řapíkatého celeru(dala jsem celý vršek), 2 lžíce sojové omáčky, kajenský pepř(může být normální), 400 kuřecího vývaru, olej, sůl.
Postup přípravy
Postup
Cibuli nakrájenou na půlkolečka si osmahneme na oleji, na ní dáme osmahnout osolené plátky masa s kajenským pepřem, přidáme malinko vody a dusíme. Zatím si nastrouháme…
Vepřové plátky nejen na kapii-děkuji Bibince
Potřebné ingredience
Suroviny: 800 g vepřové krkovičky s kostí 300 ml vývaru z kosti 2 malé mrkve 100 g uzeného špeku 1 cibule 2 stroužky česneku cuketa zavařená jako okurky, nebo okurky polovina sklenice sterilované kapie 1 vejce uvařené natvrdo hladká mouka na zahuštění pepř
Postup přípravy
Postup
Krkovičku si vykostíme, kost dáme vařit a uděláme si vývar a z masa si nařežeme plátky, ty mírně naklepeme, osolíme, opepříme a projedeme hladké mouce. V kastrolu si…
Vepřová panenka v hořčicové omáčce dle Zdeňka…
Potřebné ingredience
vepřová panenka, na marinádu: 180ml olivového oleje, 60ml bíleho vína, 3 stroužky česneku, jemně nasekané, sůl na omáčku: 250ml smetany ke šlehání, 180ml bílého vína, 2 jarní cibulky (šalotky) na jemno nasekané), 50ml ostré hořčice, sůl a čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
Den dopředu si maso naložíme do marinády: do mísy nalejeme všechny potřebné přísady a panenku do ní položíme, zakryjeme a necháme do druhého dne v lednici.
Panenku vyndáme z…