Zapečené kotlety s brambory a cibulí
Potřebné ingredience
4-5 kotlet (libových- bez kosti, já jim říkám panenky) nebo libové krkovičky, brambory, 4 cibule, 2 šlehačky v krabičce (ideál.30%), sůl, pepř, mletá skořice, koření Adžika (nebo grilovací) + vetší zapékací mísa
Postup přípravy
kotlety naklepeme, nařízneme po stranách, trochu opepříme a nepatrně osolíme, posypeme Adžikou po obou stranách (výborné koření na maso) nebo grilovacím - proto solíme jen trochu.…
vepřové maso na paprice,rajčatech a porku
Potřebné ingredience
6 plátků masa
2papriky
3rajčata
1porek
country koření a stejkové koření
Postup přípravy
maso nakořeníme a naprudko opečeme na pánvičce do zapékací mísy dame asi třetinu nakrájené zeleniny na to položíme maso a zase dáme zeleninu zase maso a nakonec zeleninu.Do výpeku…
Kotletky s cukrovou kůrkou (pro 4 osoby, příprava 25…
Potřebné ingredience
8 x 150g jehněčích nebo vepřových kotlet, 3 lžíce krupicového cukru (nejlépe třtinového),2 lžíce dijónské hořčice, lístky z jedné snítky rozmarýnu, olivový olej na pokapání, 2 středně velké neoloupané brambory, sůl a pepř.
Postup přípravy
Osolené a opepřené kotletky obalíme v hořčici, rozmarýnu a cukru.
Na pečící plech mezitím nakapeme olej a na něj nakrájíme na kolečka brambory, které osolíme, opepříme a…
Horký masovo-bramborový hrnec
Potřebné ingredience
2 kg brambor, 1 kg vepřového masa (kuřecí prsa), sůl, pepř, 1/4 l smetany ke šlehání
Postup přípravy
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. 1/2 bramborových plátků rozložíme do většího pekáče. Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a vložíme na brambory do…
Slavnostní kotlety¨
Potřebné ingredience
4kotletky
4plátky šumky
4plátky sýra
zavařené houby
cibule
porek
šlehačka
Postup přípravy
na suchý pekáč položíme osolené kotletky,na každou dáme plátek šumky,lžičku hub trošku cibule a porku,přikryjeme plátkem sýra a zalijeme celou šlehačkou a dáme upéct asi 30minut…
Bůčková roláda
Potřebné ingredience
NA MASO : mletý bůček 750g, 1 vejce, solamyl 2lžíce, 1( 200g) šlehačka, sůl
NÁPLŇ : 5 vajec, kyselé okurky, cibule, nakrájený salám 200g ( třeba godhaj)
Postup přípravy
Mletý bůček, šlehačku, vejce, solamyl a sůl - vše spolu pořádně promícháme a necháme uležet v ledničce do druhého dne.
Druhý den maso rozválíme na placku (cca 1cm) na MOKRÉ!…
Rychlí utopenci
Potřebné ingredience
1/2 kg kabanosu (špekáčků), 4 cibule.
Lák: 4 lžíce octa, 4 lžíce oleje, 4 lžíce obyčejné hořčice, 4 lžíce worcestru, 4 lžíce kečeupu. Povaříme a mícháme. Přidáme 8 lžic vody, 1/2 lžičky chilli, sůl, pepř, paprika.
Postup přípravy
Kabanos nakrájíme na kolečka, cibuli taktéž. Zalijeme lákem, necháme uležet podle chuti. Vydrží až měsíc (u nás ale ne).
Rošťáci
Potřebné ingredience
4 kotlety (plátky krkovice, kousky kuřete), 4 vejce, sůl, pepř, paprika, majoránka, lžíce Solamylu, lžíce Vegety, 3 stroužky česneku.
Postup přípravy
Směs promícháme, vložíme maso a necháme přes noc uležet. Pečeme na rozpáleném oleji z obou stran. Podáváme s hranolky,
Pikantní předpis vepřového
Potřebné ingredience
1kg vepřového masa, 40 dkg cibule, 1 palička česneku, 1 lžička sladké papriky, 1 lžička pálivé papriky, 1 lžička cukru, 1 lžička Maggi, 1 lžička kari, 1 lžíce Solamylu, sůl.
Postup přípravy
Maso nakrájíme na kostky, cibuli na plátky. Vše promícháme a necháme odležet 24 h. Podáváme s chlebem.
Maďarský guláš
Potřebné ingredience
0,5 kg vepřového (plecko nebo krkovice), olej, cibule, 1 větší sklenice zeleninového leča, sladká paprika, červená feferonka nebo chilli.
Postup přípravy
Zpěníme cibuli na oleji, zasypeme paprikou - mícháme, aby se nepřipálila, osmahneme, přidáme maso nakrájené na kostky - orestujeme.Přidáme lečo, feferonku, sůl, lehce podlijeme a…