Přírodní kotlety
Potřebné ingredience
vykoštěné plátky kotlety,sůl,pepř,plnotučná hořčice,tekutá Rama nebo máslo
Postup přípravy
Kotlety naklepeme,osolíme opepříme , pomažeme z jedné strany hořčicí a skládáme na sebe.Necháme chvíli uležet(může být i přes noc).Kotlety klademe na rozehřátou Ramu do velké…
ZAPEČENÉ KOTLETY S CIBULÍ A ČESNEKEM
Potřebné ingredience
cca 5 kotlet, 1 větší cibule, 3 stroužky česneku, 20dkg eidamu, vegeta, sladká paprika, 2dcl vody, sůl, pepř
Postup přípravy
Kotlety naklepeme, osolíme a opepříme a dáme do vymaštěného pekáčku. Posypeme na kolečka nakrájenou cibulí a na plátky nakrájeným česnekem (kotlety by měly být celé zakryté).…
Řízky úplně jinak
Potřebné ingredience
Vepřové řízky, strouhanka, vejce -dle počtu řízků, sůl, pepř, 1 bujon, 1/2l vody, olej, 1/4 másla (=půlka velké kostky)
Libušské závitky
Potřebné ingredience
Vepřová kýta (nemusí být, stačí plecko), vejce na tvrdo, česnek, sůl, kari, cibule, smetana hladká mouka
Postup přípravy
Nemusí být vepřová kýty, stačí plecko - nakrájet na plátky, naklepat, posolit, počesnekovat, posypat pořádně kari, zabalit celé vejce oloupané. Na oleji osmahnout do zlatova…
rošťáci jinak
Potřebné ingredience
na 4 porce- kotleta a nebo kýta.
2 vejce , 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 3 stroužky česneku, 1 lžíce maggi, 1lžíce worčestru, 1 lžíce pln. hořčice, 2 lžíce solamilu.
Postup přípravy
VŠE SMÍCHÁME A NALEJEME NA KOTLETY, NECHÁME DO DRUHÉHO DNE ULEŽET. pak opečeme po obou stranách. a podáváme s hranolky.
Zapečené maso se smetanou..
Potřebné ingredience
4plátky vepřového masa(nejlépe plecko).1kg brambor,cibule,sůl.pepř.grilovací koření,20dkg sýra v celku(eidam)250ml šlehačky ke šlehání
Postup přípravy
Maso naklepeme,po obouch stranách osolíme,opepříme a dáme do prostřed na plech nebo pekáč...oloupanou cibuli rozpůlíme a kažbou půlku nakrájíme..pak poklademe na maso...brambory…
Tatranské kotlety
Potřebné ingredience
4 libovější řízky z krkovičky (žebírka nebo kýty), sůl, pepř, 4 plátky anglické slaniny, 4 plátky šunky (nebo šunkového salámu), sterilované lečo (bez uzeniny), 100g strouhaného tvrdého sýra, 150ml sladké smetany
Postup přípravy
Maso lehce naklepeme, po obvodu nařízneme, osolíme a opepříme. Takto připravené maso rozložíme na dno pekáčku. Pak poklademe vrstvou anglické slaniny, šunky a leča. Nakonec to vše…
Námořnické kotlety
Potřebné ingredience
4 vepřové kotlety
1 lžička sladké papriky
sůl
olej
1 větší cibule
3 stroužky česneku
3 lžíce hořčice
150 g. tvrdého sýra
máslo
Postup přípravy
Kotlety naklepeme,osolíme a posypeme paprikou.Nakrájíme cibuli na drobno a osmahneme dozlatova,pak přidáme strouhaný česnek (nedáváme na dlouho,mohl by zhořknout).Na rozpáleném…
Vepřová panenka se švestkama a zapékaným bramborem
Potřebné ingredience
vepřová panenka, 20 dkg sušených švestek, máslo, 1-2 dcl bílého vína, 1 dcl sladké a 1 dcl kysané smetany, 3 cl slivovice, olej- nejlépe olivový
Postup přípravy
Vepřovou panenku nakrájíme na hrubší špalíčky, do nich pak udělat kapsičku a naplnit - švestka, kousek másla. Osolit, opepřit a dát usmažit na olej(nemusí ho být moc, z masa…
plátky na houbách
Potřebné ingredience
vepřové plátky,pepř,grilovací koření,kmín,nakládané žampiony,česnek a sýr
Postup přípravy
na cibulce opečeme plátky masa,které opepříme a posypeme grilovacím kořením a mletým kmínem.podlijeme vodou.vložíme nakládané žampiony nebo čerstvé hoby.když je maso měkké přidáme…