"Švejžužu"
Potřebné ingredience
vepřová kýta
2 žloutky
sádlo
glutasol
škrob
sůl
sojovka
pepř
hlávkové zelí
feferonky
bílé víno
ocet
zázvor
čínské houbičky
Postup přípravy
Maso, žloutky, škrob, sůl, glutasol, víno, sojovku a zázvor zamícháme dohromady v misce. 2 lžíce vína, sojovku, ocet, škrob a vodu nebo vývar smícháme = šťáva na zahuštění jídla. …
Kotlety ve šlehačce
Potřebné ingredience
brambory
kotlety
šlehačka
porek
sýr
sůl,pepř,sl.paprika, (chilli)
Postup přípravy
Na kolečka nakrájíme syrové brambory, dáme do pekáčku, na to naklepané, osolené, opepřené a opaprikované kotlety, můžeme dát porek, zase syrové brambory a zalijeme šlehačkou a…
Maso v mrkvi
Potřebné ingredience
vepřové maso (plec) mrkev máslo (sádlo) cibule citron sůl, pepř, cukr, kmín
Postup přípravy
Na tuku osmažíme cibuli, na ní maso, osolím, opepřím, okmínuji, dusím, podliju, když je maso skoro měkké, přidám na kolečka nakrájenou mrkev, zahustím moukou ve vodě, dochutím…
JÁTRA NA CIBULCE
Potřebné ingredience
vepřová nebo kuřecí játra, olej nebo sádlo, 2 cibule, pepř, kmín, hladká mouka, masox, sůl, plnotučná hořčice, magi dle chuti.
Postup přípravy
Játra nakrájíme na drobné kousky. Cibuli orestujeme do zlatova a přidáme nakrájená játra, opepříme, okmínujeme. POZOR - nesolit, jinak játra ztvrdnou a už nezměknou!!! Když se…
Bláznivé řízky
Potřebné ingredience
1 kg vepřové kýty nebo krkovice, 5 vajec, 2 lžičky soli, 1 lžičku pepře, 1 lžičku sladké papriky, 1 lžičku pálivé papriky, 1 lžičku kari, 1 lžičku worceterové omáčky,. 2 lžičky kečupu, 1 lžičku hořčice, 1/2 lžičky majoránky
Postup přípravy
Maso naklepeme a z obou stran namočíme do marinády, naskládáme do misky a necháme do druhého dne odležet, potom opečeme na oleji. Mužeme také grilovat.
Podáváme s hranolky…
VEPŘOVÉ PLÁTKY NA KARI SE ŠPENÁTEM A AMOLETKAMI
Potřebné ingredience
MASO - vepřové kotletky, sůl, pepř, kari, hladká mouka, olej, cibule, masox.ŠPENÁT - 2 balíčky špenátového protlaku, cibule, olej, hladká mouka, 2 vejce, česnek, sůl.AMOLETKY - 1l mléka, 400g hladké mouky, 4 vejce, špetka prášku do pečiva, sůl, olej na smažení.
Postup přípravy
Vepřové kotletky naklepeme, posolíme, popeříme a posypeme kari. Obalíme v hladké mouce a opékáme v pánvi na oleji. Ve vedlejším hrnci ( já dávám do papiňáku ) si připravíme…
BIGOŠ
Potřebné ingredience
brambory, kysané zelí, maso (vepřové, kuřecí nebo uzené), anglická slanina, sůl, pepř, olej, cibule
Postup přípravy
Oloupané a omyté brambory nakrájíme na plátky a poklademe první vrstvu na pekáč, který omastíme. Brambory osolíme. Na brambory dáme vrstvu okořeněného, na cibulce částečně…
uzený řízek :-P
Potřebné ingredience
uzené maso,vejce,mouka,strouhanka,sušený česnek,lžička hořčice
Postup přípravy
uzený špalíček masa,lze použít jakékoli,moravské krkovici, na tohle je lepší když má maso aspoň malý proužek tuku,řízek je šťavnatější,dětem zase dělám z uzaného krůtího filé…
Zapečené brambory s masem a smetanou
Potřebné ingredience
brambory, vepřové plátky masa, smetana, hermelín, houby ,třeba nakládané, cibule, česnek, sůl, pepř, kmín, pažitka,
Postup přípravy
Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Vymažeme pekáč a pokladme bramborama. Na ně dáme naklepané, osolené, opepřené a dochucené maso, posypeme nakárjenou cibulkou,…
Fazole na kyselo
Potřebné ingredience
500g vepřové kýty nebo plecka,olej,hladká mouka,sůl,pepř,brambory,asi 500g fazolových lusků(mohou být i mražené-stačí 1 sáček nebo sterilované-1 větší sklenice),1 cibule,ocet,sojová omáčka
Postup přípravy
Začneme brambory,které si uvaříme ve šlupce.Ve větším hrnci na oleji zpěníme na kostky nakrájenou cibuli,přidáme na kostky pokrájené maso,necháme zatáhnout,maso zaprášíme moukou…