Fazolový guláš
Potřebné ingredience
cibule
vepřové maso (plecko)
mexický fazolový hrnec
smetana
hl. mouka
sl. paprika, pálivá paprika, sůl, pepř
fazole (bonduelle v konzervě, jaké máme rádi)
sádlo
Postup přípravy
Na sádle usmažíme cibulku, přidáme maso a obě papriky. Orestujeme. Osolíme, opepříme. Dusíme doměkka. Přidáme tak 2-3 lžíce "Mexického fazolového hrnce".
Zahustíme smetanou s…
Kotlety narychlo
Potřebné ingredience
kotlety
cibule
koření dle chuti
hl. mouka
sádlo
máslo
worcester, sojovka, pivo
obyč. hořčice
Postup přípravy
Kotlety naklepeme, používám raději s kostí, nařízneme, aby se nekroutily. Na maso dáme koření co máme rádi, steak, pepř, sůl, chilli, pepřový steak atd. podle chuti. Poprášíme…
Závitky z vepřového masa
Potřebné ingredience
vepřová kýta vinná klobása kdo nemá rád, tak třeba angl. slanina plátky párek eidam vcelku hořčice steak koření, sůl cibule světlá jíška Knorr olej, sádlo, co má kdo raději
Postup přípravy
Maso naklepeme, osoloíme, přidáme steak koření. Potřeme vinnou klobásou, kdo nemá rád, dá plátek angl. slaniny. Na to dáme párek a kus eidamu vcelku.
Maso stočíme, spíchneme…
Segedín
Potřebné ingredience
500g vepřová plec nebo bůčku
sáček kysaného zelí
sádlo
3 cibule
bobkový list, kmín, sladká paprika, sůl,
šlehačka
hl. mouka nebo hotová jíška Knorr
Postup přípravy
Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, osmažíme ji do zlatava, na to dáme maso, zprudka zatáhneme, zasypeme paprikou, kmínem, bobkovým listem, promícháme, přidáme půl sáčku zelí a…
Pečené koleno na černém pivu
Potřebné ingredience
2 vepřová kolena2 černá pivacibulebobkový listnové kořeníhodně česnekusůlsádlo
Postup přípravy
Kolena předvaříme (můžeme s cibulí, novým kořením, celým pepřem, kořenovou zeleninou), nasolíme, nakrojíme kůžičku, potřeme česnekem, dáme do pekáče. Přidáme k tomu nakrájenou…
Krkovička na česneku s bram.kaší a dušenou mrkví
Potřebné ingredience
plátky vepř. krkovičky
sádlo
cibule
sůl, pepř, zázvor, česnek
mouka nebo hotová tmavá jíška
baby karotka
máslo
světlá jíška
muš.oříšek, sůl
brambory
mléko
máslo
sůl
Postup přípravy
Maso nakrojíme, aby se nám nekroutilo. Naklepeme, nasolíme, napepříme. Dáme rozpálit sádlo, zprudka maso opečeme z obou stran, vyjememe. Do výpeku dáme na jemno nakrájenou cibulku…
Vepřová krkovička se šťávou
Potřebné ingredience
krkovička
cibule
sádlo
sůl, pepř
česnek
jíška Knorr tmavá nebo mouka
Postup přípravy
Na sádle zpěníme cibulku, opečeme na ní osolenou, opepřenou a stroužkem česneku potřenou krkovičku (nařízneme okraje a naklepeme). Opčeme z obou stran, podlijeme a dusíme.…
"Švejžužu"
Potřebné ingredience
vepřová kýta
2 žloutky
sádlo
glutasol
škrob
sůl
sojovka
pepř
hlávkové zelí
feferonky
bílé víno
ocet
zázvor
čínské houbičky
Postup přípravy
Maso, žloutky, škrob, sůl, glutasol, víno, sojovku a zázvor zamícháme dohromady v misce. 2 lžíce vína, sojovku, ocet, škrob a vodu nebo vývar smícháme = šťáva na zahuštění jídla. …
Kotlety ve šlehačce
Potřebné ingredience
brambory
kotlety
šlehačka
porek
sýr
sůl,pepř,sl.paprika, (chilli)
Postup přípravy
Na kolečka nakrájíme syrové brambory, dáme do pekáčku, na to naklepané, osolené, opepřené a opaprikované kotlety, můžeme dát porek, zase syrové brambory a zalijeme šlehačkou a…
Maso v mrkvi
Potřebné ingredience
vepřové maso (plec) mrkev máslo (sádlo) cibule citron sůl, pepř, cukr, kmín
Postup přípravy
Na tuku osmažíme cibuli, na ní maso, osolím, opepřím, okmínuji, dusím, podliju, když je maso skoro měkké, přidám na kolečka nakrájenou mrkev, zahustím moukou ve vodě, dochutím…