Zobrazit přihlášovací formulář

Vážení návštěvníci,
reagovat na příspěvky mohou pouze registrovaní uživatelé. Vyplňte krátký registrační formulář a staňte se naším členem.
Jste-li již u nás zaregistrovaní, přihlašte se prosím.

Těšíme se na vás.

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Zapečené kotlety se zeleninou

Zapečené kotlety se zeleninou

Potřebné ingredience

4 kotlety, zelenina - rajčata, papriky, cibule - všeho větší množství, sýr na strouhání

Postup přípravy

Kotlety posolíme a opepříme, vložíme do pekáčku. nakrájíme cibuli na plátky, rajčata na kolečka a papriku na proužky a vše nasypeme na připravené masíčko. Pečeme při střední…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Pečené koleno na černém pivě

Pečené koleno na černém pivě

Potřebné ingredience

černé pivo , vepř .koleno ,česnek ,cibule ,sůl

Postup přípravy

koleno omyjeme ,opálíme příp.chlupy ,lehce nařízneme ke kosti ,aby se lépe propeklo
nakrájíme asi 2-3 cibule podle velikosti a česnek na kostičky ,posypeme tím koleno , můžeme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Pikantní bůček

Pikantní bůček

Potřebné ingredience

1 kg vepřového bůčku(bez kosti)
Směs: 6 stroužků česneku se solí(rozetřít), 1 lžička pepře, 1 lžička kari, 1 lžička sladké papriky(můžeme přidat dle chuti i chilli) kdo má rád pálivější, grilovací koření, několik kapek tabasca, 10 kapek woršestru.

Postup přípravy

Maso uvaříme do měkka a ještě horké potřeme ze všech stran směsí. Položíme na mísu a necháme vychladnout. Když maso ztuhne, tak ho dáme do alobalu, zabalíme a dáme do lednice.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
PIVNÍ STŘAPÁCI

PIVNÍ STŘAPÁCI

Potřebné ingredience

750g plecka,
Těstíčko: 2 vejce, 2 lžíce hořčice, 1 dcl piva, 1 lžička sojové omáčky, 1 lžíce solamylu, 2 lžíce hladké mouky, pepř, sůl.

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kousky. Z ostatních surovin připravíme těsto, které dobře vymícháme, ( aby nebyly hrudky z mouky).Maso smícháme s těstíčkem a necháme uležet do druhého dne.…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
NAKLÁDÁNÍ JAKÉHOKOLI MASA

NAKLÁDÁNÍ JAKÉHOKOLI MASA

Potřebné ingredience

1 BÍLÝ NESLAZENÝ JOGURT, NEBO PÁR LŽIC TATARKY A MASO

Postup přípravy

JAKÉKOLI MASO NAKRÁJÍME NA PLÁTKY, NEBO JAK POTŘEBUJEME A ASPOŇ NA 1 HODINU NEJLÉPE PŘES NOC NAPATLÁME / NENÍ JINÝ VÝRAZ/ BUĎ JOGURTEM NEBO TATARKOU, NEBO I KOMBINACÍ. CO TO…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Čína od mojí tchýně - VYNIKAJÍCÍÍÍÍÍÍ :o)

Čína od mojí tchýně - VYNIKAJÍCÍÍÍÍÍÍ :o)

Potřebné ingredience

Na 1/2 kg masa (nejlepsí je z vepřové kýty) potřebujeme : 4 lžíce oleje,1 lžíce Solamylu, 4 lžíce Maggi, 1 vajíčko, 3/4 lžičky soli, 3/4 lžičky cukru, 1/2 lžičky červené sladké papriky, 1/2 lžičky pepře, 1 lžička kari koření..

Postup přípravy

Maso si nakrájíme na tenké nudličky,dáme do mísy a ze všema přísadama pořádně promícháme a necháme alespoň 24 hodin uležet..je to rychlé a hlavně opravdu moc výborné,to bych mohla…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
KOTLETA V ALOBALU

KOTLETA V ALOBALU

Potřebné ingredience

kotlety, klobáska, tvrdý sýr, brambory, cibule, olej a alobal

Postup přípravy

Rozložíme si na stůl průhy alobalu podle porcí, kolik chceme udělat. Na alobal dáme lžíci oleje, na to na kolečka nakrájenou klobásku, na ni položíme kotletu(naklepanou,osolenou…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
VEPŘOVÉ KOTLETY ZAPEČENÉ S HOŘČICÍ A SÝREM

VEPŘOVÉ KOTLETY ZAPEČENÉ S HOŘČICÍ A SÝREM

Potřebné ingredience

Pro 4 osoby: ++4 vepřové kotlety, naklepané ++kremžská hořčice (kolik? podle chuti) ++strouhaný sýr typu čedar (kolik? podle chuti) ++zakysaná smetana (také množství podle chuti) ++sůl a pepř na dochucení

Postup přípravy

Troubu zahřejte na 200, horkovzdušnou na 180°C. Kotlety osolte, opepřete a dejte do ploché zapékací nádoby. Pečte čtvrt hodiny. Mezitím promíchejte hořčici, sýr a smetanu; směsí…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Krkovička na česneku s bram.kaší a dušenou mrkví

Krkovička na česneku s bram.kaší a dušenou mrkví

Potřebné ingredience

plátky vepř. krkovičky
sádlo
cibule
sůl, pepř, zázvor, česnek
mouka nebo hotová tmavá jíška

baby karotka
máslo
světlá jíška
muš.oříšek, sůl

brambory
mléko
máslo
sůl

Postup přípravy

Maso nakrojíme, aby se nám nekroutilo. Naklepeme, nasolíme, napepříme. Dáme rozpálit sádlo, zprudka maso opečeme z obou stran, vyjememe. Do výpeku dáme na jemno nakrájenou cibulku…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová kýta Ježibaba

Vepřová kýta Ježibaba

Potřebné ingredience

600 g vepřové kýty, 200 g brokolice, 150 g žampionů, grilovací koření, sůl, olej, několik plátků tvrdého sýra (nebo zakysaná smetana)

Postup přípravy

Kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, mírně osolíme a posypeme grilovacím kořením. Na rozehřátém oleji nebo na grilu opékáme, až je maso měkké. Brokolici rozebereme na růžičky a…

Zobrazit více...

Kategorie