vepřové na kmíně
Potřebné ingredience
vepřové maso,kmín,sůl,cibule,mouka,voda
Postup přípravy
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme nakrájené vepřové maso ( asi nejlépe kýta) na kostky, osolíme, přidáme kmín,chvíli podusíme,než se zatáhnou vlákna, pak zalijeme trochou vody a…
MASOVÁ MOZAJKA
Potřebné ingredience
Vepřové maso - bůček nebo plecko(1 kg), 5 vajec, sůl, pepř, česnek (asi 10 stroužků),kari koření
Postup přípravy
Maso nakrájíme na menší kostky,přidáme vejce, sůl, pepř, namačkáme česnek(česneku můžeme dát i více, záleží, jak je silný) a kari koření( opatrně). Všechno zamícháme dohromady a…
ŠPEKOVÉ KNEDLÍKY
Potřebné ingredience
1/2 kg uzeného bůčku, 10 dkg slaniny,3 vejce, dle potřeby vlažné mléko, petrželová nať,30 dkg hladké mouky, 1 chlebíčková veka, pepř, mletý muškátový květ, sůl.
Postup přípravy
Vařený, vychlazený bůček nakrájíme na kostičky, Taktéž i veku. Smícháme s uzeným masem, které jsme krátce orestovali na pánvi. K tomu přidáme mouku, sůl vejce,koření, petrželku a…
ČEVABČIČI
Potřebné ingredience
1/2 kg mleté vepřové,sůl, pepř, hl.mouka, mletá červená paprika, 1 vejce
Postup přípravy
Mleté maso opepříme, osolíme, přidáme červenou papriku a 3 lžíce studené vody, 1 vejce. Maso propracujeme. Z těsta si uděláme váleček, pokrájíme na kousky a z těchto kousků…
HOLANDSKÉ KOTLETY
Potřebné ingredience
kotlety, sůl, bílé víno, hořčice,smetana, tymián, pepř a plátkový sýr.
Postup přípravy
Osolené a na krajích nařízlé kotlety osmahneme na oleji. Potom vložíme do zapékací misky. K tuku přilejeme bílé víno a necháme částečně vysmahnout. Potom přidáme buď ostrou nebo…
GULÁŠ NA ČERNÉM PIVĚ
Potřebné ingredience
Vepřová plec, černé pivo,česnek mletá paprika,sůl vejce cibule,sádlo
Postup přípravy
Na sádle zpěníme 5 cibulí na kostičky. Přidáme 1/2 kg vepřové plece-nakrájené na menší kostky, osolíme a orestujeme. Potom podlijeme 200 ml černého piva a dusíme do měkka. Maso…
Kotlety v zeleninovém leču
Potřebné ingredience
Vepřová kotleta (krkovice) *sklenice zeleninového leča *pepř *sůl
Postup přípravy
Maso nakrájíme,naklepeme a okořeníme.Narovnáme do pekáče a celé zalijem zeleninovým lečem a dáme do trouby péct.Podáváme s brambory,hranolky nebo rýží.Je to jednoduchý dobrý a…
Maso v kapustě / kelu/
Potřebné ingredience
1 stredne velká hlava kapusty / kelu/ - podla počtu strávníkov, vepřové maso, najlepšie plecko / množstvo závisí od strávníkov/, maso može byt kludne aj hovězí alebo kuřecí, ale s vepřového je to najlepšie, 2x česnek, polohr. múka, cibula, bobkový list, čierne korenie celá, nové korenie celá, sol, pepř. ml., solčanka, olej
Brambory
Postup přípravy
1. Kapustu si nakrájíme nna tenučké pásiky.
2. maso si nakrájame na kostky
3. nakrájeme cibulku a osmahneme na olej / masti/, na to dáme maso, jemne osolíme a poprášime…
Myslivecké kotletky
Potřebné ingredience
4 kotletky s kostí
hrst sušených nebo mražených hub (sušené jsou lepší)
kremžská hořčice,kečup,trocha oleje
trocha sladké sojovky
utřený česnek,sůl,pepř,drcený kmín
cibule na jemno,lžíce hladké mouky,cca 2dcl vývaru
Postup přípravy
kotletky vytáhneme den předem,podél kosti nařízneme aby se nekroutily a naklepeme
potřeme směsí z hořčice,kečupu,oleje,sojovky,česneku,koření naložené dáme přes noc do lednice…
pikantní maso na porku a houbách
Potřebné ingredience
25dkg vepřového plecka
tuk na orestování
10dkg pokrájeného porku
10dgk houbiček
pepř grilovací koření
troška chili nemusí být
100ml šlehačky
1lžička mouky na zahuštění
Postup přípravy
maso nakrájíme na kostičky a orestujeme na tuku,přidáme porek a houbičky pak koření a zalijeme vodou,dusíme pod pokličkou do měkka.Nakonec nalijeme smetanu a zaprášíme moukou a…