Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
vepřové na kmíně

vepřové na kmíně

Potřebné ingredience

vepřové maso,kmín,sůl,cibule,mouka,voda

Postup přípravy

Na oleji zpěníme cibulku, přidáme nakrájené vepřové maso ( asi nejlépe kýta) na kostky, osolíme, přidáme kmín,chvíli podusíme,než se zatáhnou vlákna, pak zalijeme trochou vody a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
MASOVÁ MOZAJKA

MASOVÁ MOZAJKA

Potřebné ingredience

Vepřové maso - bůček nebo plecko(1 kg), 5 vajec, sůl, pepř, česnek (asi 10 stroužků),kari koření

Postup přípravy

Maso nakrájíme na menší kostky,přidáme vejce, sůl, pepř, namačkáme česnek(česneku můžeme dát i více, záleží, jak je silný) a kari koření( opatrně). Všechno zamícháme dohromady a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
ŠPEKOVÉ KNEDLÍKY

ŠPEKOVÉ KNEDLÍKY

Potřebné ingredience

1/2 kg uzeného bůčku, 10 dkg slaniny,3 vejce, dle potřeby vlažné mléko, petrželová nať,30 dkg hladké mouky, 1 chlebíčková veka, pepř, mletý muškátový květ, sůl.

Postup přípravy

Vařený, vychlazený bůček nakrájíme na kostičky, Taktéž i veku. Smícháme s uzeným masem, které jsme krátce orestovali na pánvi. K tomu přidáme mouku, sůl vejce,koření, petrželku a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
ČEVABČIČI

ČEVABČIČI

Potřebné ingredience

1/2 kg mleté vepřové,sůl, pepř, hl.mouka, mletá červená paprika, 1 vejce

Postup přípravy

Mleté maso opepříme, osolíme, přidáme červenou papriku a 3 lžíce studené vody, 1 vejce. Maso propracujeme. Z těsta si uděláme váleček, pokrájíme na kousky a z těchto kousků…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
HOLANDSKÉ KOTLETY

HOLANDSKÉ KOTLETY

Potřebné ingredience

kotlety, sůl, bílé víno, hořčice,smetana, tymián, pepř a plátkový sýr.

Postup přípravy

Osolené a na krajích nařízlé kotlety osmahneme na oleji. Potom vložíme do zapékací misky. K tuku přilejeme bílé víno a necháme částečně vysmahnout. Potom přidáme buď ostrou nebo…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
GULÁŠ NA ČERNÉM PIVĚ

GULÁŠ NA ČERNÉM PIVĚ

Potřebné ingredience

Vepřová plec, černé pivo,česnek mletá paprika,sůl vejce cibule,sádlo

Postup přípravy

Na sádle zpěníme 5 cibulí na kostičky. Přidáme 1/2 kg vepřové plece-nakrájené na menší kostky, osolíme a orestujeme. Potom podlijeme 200 ml černého piva a dusíme do měkka. Maso…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Kotlety v zeleninovém leču

Kotlety v zeleninovém leču

Potřebné ingredience

Vepřová kotleta (krkovice) *sklenice zeleninového leča *pepř *sůl

Postup přípravy

Maso nakrájíme,naklepeme a okořeníme.Narovnáme do pekáče a celé zalijem zeleninovým lečem a dáme do trouby péct.Podáváme s brambory,hranolky nebo rýží.Je to jednoduchý dobrý a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Maso v kapustě / kelu/

Maso v kapustě / kelu/

Potřebné ingredience

1 stredne velká hlava kapusty / kelu/ - podla počtu strávníkov, vepřové maso, najlepšie plecko / množstvo závisí od strávníkov/, maso može byt kludne aj hovězí alebo kuřecí, ale s vepřového je to najlepšie, 2x česnek, polohr. múka, cibula, bobkový list, čierne korenie celá, nové korenie celá, sol, pepř. ml., solčanka, olej

Brambory

Postup přípravy

1. Kapustu si nakrájíme nna tenučké pásiky.
2. maso si nakrájame na kostky
3. nakrájeme cibulku a osmahneme na olej / masti/, na to dáme maso, jemne osolíme a poprášime…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Myslivecké kotletky

Myslivecké kotletky

Potřebné ingredience

4 kotletky s kostí
hrst sušených nebo mražených hub (sušené jsou lepší)
kremžská hořčice,kečup,trocha oleje
trocha sladké sojovky
utřený česnek,sůl,pepř,drcený kmín
cibule na jemno,lžíce hladké mouky,cca 2dcl vývaru

Postup přípravy

kotletky vytáhneme den předem,podél kosti nařízneme aby se nekroutily a naklepeme
potřeme směsí z hořčice,kečupu,oleje,sojovky,česneku,koření naložené dáme přes noc do lednice…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
pikantní maso na porku a houbách

pikantní maso na porku a houbách

Potřebné ingredience

25dkg vepřového plecka
tuk na orestování
10dkg pokrájeného porku
10dgk houbiček
pepř grilovací koření
troška chili nemusí být
100ml šlehačky
1lžička mouky na zahuštění

Postup přípravy

maso nakrájíme na kostičky a orestujeme na tuku,přidáme porek a houbičky pak koření a zalijeme vodou,dusíme pod pokličkou do měkka.Nakonec nalijeme smetanu a zaprášíme moukou a…

Zobrazit více...

Kategorie