Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Naše čína

Naše čína

Potřebné ingredience

Vepřové maso, sůl, pepř,1 vejce, kari koření,sojová omáčka,solamyl, česnek,porek, cibule, 1.zelená peprika, 1 malá sklenička leča.

Postup přípravy

Vepřové maso nakrájíme na nudličky a dáme do skleněné mísy.Přidáme sůl , pepř,1 vejce, 1.lžičku kari, sojové omáčky solamylu, a 5 strožku utřeného česneku.Vše necháme proležet v…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Řízek v pivním těstíčku.

Řízek v pivním těstíčku.

Potřebné ingredience

Kotlety (2 porce),trochu piva asi 1 deci,hladkou mouku podle potřeby,1 vejce(na tohle množství piva,sůl,pepř,olej na smažení.

Postup přípravy

Kotlety naklepeme osolíme,opepříme.Rozmícháme pivo a vejce pak přidáváme mouku a uděláme jemné těstíčko,nesmí moc téct ale ani být moc tuhé aby nebyly na masu žmolky,ale bylo…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Moje pražská vepřová pečeně

Moje pražská vepřová pečeně

Potřebné ingredience

Asi 3/4 kg vepřové kýty či plecka, může být i více...;) * česnek, * kmín, * pepř, * dvě cibule, * 3 až 5 vajec uvařených na tvrdo, * asi 20 dkg měkkého salámu, * hladká mouka nazahuštění, * sádlo nebo olej, * můžeme přidat masox

Postup přípravy

Maso osolíme a okořeníme, dáme péci do trouby, nebo kdo má hrnce vhodné na pečení na sporáku může opéci v něm. Já peču na sporáku na sucho,bez tuku. Když je maso zvenku opečené,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
VEPŘOVÉ NA PIVĚ, BRAMBOROVÉ PLACIČKY, ZELNÝ SALÁT.....

VEPŘOVÉ NA PIVĚ, BRAMBOROVÉ PLACIČKY, ZELNÝ SALÁT.....

Potřebné ingredience

1 KG VEPŘOVÉHO MASA( PLECKO, KÝTA, KOTLETA ....)2 CIBULE, MASOX, PIVO-JAKÉ DOMA MÁTE´, JÁ POUŽÍVÍM KOZLÍKA, GAMBRINUS.., SMETANA 15-30 %,OLEJ, OCET, SŮL, PEPŘ, BRAMBOROVÉ TĚSTO V PRÁŠKU, HLÁVKOVÉ ZELÍ, KREMŽSKÁ HOŘČICE. SAMOZŘEJMĚ, KDO CHCE, UVAŘÍ SI NA BRAMBOROVÉ TĚSTO BRAMBORY ...

Postup přípravy

MASO NA PLÁTKY, NAKLEPAT, OSOLIT, ZPĚNIT CIBULKU NA OLEJI, NA NÍ ORESTOVAT MASO, PŘIDAT , ASI 150-200 ML PIVA, VODU, MASOX, 1 LŽÍCE KREMŽSKÉ HOŘČICE, POVAŘIT DO ZMĚKNUTÍ MASA…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Segedín

Segedín

Potřebné ingredience

500g vepřová plec nebo bůčku
sáček kysaného zelí
sádlo
3 cibule
bobkový list, kmín, sladká paprika, sůl,
šlehačka
hl. mouka nebo hotová jíška Knorr

Postup přípravy

Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, osmažíme ji do zlatava, na to dáme maso, zprudka zatáhneme, zasypeme paprikou, kmínem, bobkovým listem, promícháme, přidáme půl sáčku zelí a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Segedínský guláš

Segedínský guláš

Potřebné ingredience

3/4 kg vepřové plece, 2 cibule, 1 sáček (500g) kysaného zelí, 1 šlehačka (250 ml), majoránka, kmín, sůl, pepř, červená paprika (1/2 sáčku), 1 kostka masoxu, tmavá jíška Knorr, olej nebo sádlo

Postup přípravy

Pokrájenou cibuli zpěníme na sádle a přidáme maso pokrájené na kostky. Osolíme, okmínujeme, přidáme majoránku a pepř, po chvilce červenou papriku a krátce orestujeme, aby paprika…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Roštáci-na naložení

Roštáci-na naložení

Potřebné ingredience

3 vejce,1 kávova lžička soli,1/2 lžičky pepře,1lžička vegety,1 lžička kečupu,1lžička hořčice,2 lžičky solamilu, 3stroužky česneku

Postup přípravy

Česnek utřeme se solí a vše smícháme do směsi naložíme maso a necháme 1-3 dny odležet v ledničce

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
CASSOULET /čti kasule:-)/

CASSOULET /čti kasule:-)/

Potřebné ingredience

1/2 pytlíku suchých červených fazolí,vepřová kýta dle počtu strávníků-já dělám asi tak z 1/2 kg,1 dcl červeného vína,1 lžíce kečupu,1 nožička kvalitní klobásy-nejlepší je čabajka nebo dunajská,1 cibule,česnek podle chuti,sůl,pepř,1/2 lžičky sušeného tymiánu,4 bobkové listy,1 kostka "tymián a bazalka"-vypadá jako masox-prodávají např.v Globuse.

Postup přípravy

Tento recept mám od manžela,který žil ve Francii,a dotáhla jsem si ho k dokonalosti:-)
Přes noc si namočíme fazole,ráno je dáme vařit-pro zlepšení chuti můžeme přidat jednu…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
VEPŘOVÉ KOTLETY S BRAMBOREM NA ŠLEHAČCE

VEPŘOVÉ KOTLETY S BRAMBOREM NA ŠLEHAČCE

Potřebné ingredience

2 kg syrových oloupaných brambor,cca 600 g masa -vepřové kotlety,kýta,ale zkoušela jsem i kuřecí prsa nebo vykostěná králičí stehna,3 větší cibule,smetana na šlehání,vymaštěný pekáč,sůl,pepř,sladká paprika

Postup přípravy

Do vymaštěného pekáčku dáváme po vrstvách plátky brambor a naklepaných plátků masa a vždy bohatě posypeme plátky cibule.Každou vrstvu posolíme a posypeme sladkou paprikou.Podle…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
ŘÍZKY V JOGURTU

ŘÍZKY V JOGURTU

Potřebné ingredience

Maso na řízky,2 jogurty,2 vejce ,lžička soli,pepř,lžička vegety,palička česneku

Postup přípravy

Maso nakrájíme na řízky ,naklepeme a naložíme den předem do marinády.Obalíme ve strouhance a smažíme.

Zobrazit více...

Kategorie