Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Maso po čínsku- super :-)))

Maso po čínsku- super :-)))

Potřebné ingredience

4 kotlety, nebo kuřecí prsa2 vejce,lžíce kečupu,1,5 lžíce Solamylu3 stroužky česneku,lžička majoránky,lžička pepře,lžička kari,sůl,rostlinný olej na smažení

Postup přípravy

Maso omyjeme, lehce naklepeme a po obvodu nařízneme,
aby se nekroutilo. Smícháme mimo oleje a masa všechny
ostatní ingredience a maso v této směsy omočíme a prosolíme,

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Zapečené kotlety

Zapečené kotlety

Potřebné ingredience

4 plátky vepřových kotlet , 3 rajčata, 2 papriky, 250 g žampiónů, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 šálek kečupu, sůl, pepř, tymián, bazalka, olej, strouhaný sýr

Postup přípravy

Maso naklepeme, dle chuti osolíme a opepříme. Po obou stranách orestujeme na oleji a dáme do tepla. Cibuli si nakrájíme na drobno, žampiony oloupeme a nakrájíme na plátky, papriky…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
plněné vepřové měšce

plněné vepřové měšce

Potřebné ingredience

4 větší plátky vepřového masa,1velká cibule,2lžíce oleje,200g kysaného zelí,1pikantní klobása nebo čabajka 2 lžíce plnotučné hořčice 4 plátky anglické slaniny, polohrubá mouka pepř,sůl provázek na zavázání

Postup přípravy

Maso rozklepeme přes folii na větší plát osolíme opepříme a necháme chvíli odležet.Cibuli zpěníme na oleji přidáme překrájené zelí a krátce podusíme,podle chuti přisolíme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Pečené koleno na černém pivu

Pečené koleno na černém pivu

Potřebné ingredience

2 vepřová kolena2 černá pivacibulebobkový listnové kořeníhodně česnekusůlsádlo

Postup přípravy

Kolena předvaříme (můžeme s cibulí, novým kořením, celým pepřem, kořenovou zeleninou), nasolíme, nakrojíme kůžičku, potřeme česnekem, dáme do pekáče. Přidáme k tomu nakrájenou…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
ovar

ovar

Potřebné ingredience

česnek 4 stroužky
cibule 1 ks
vegeta 3 lžíce
chilli paprička 1 ks
bobkový list 2 ks
nové koření 10 kuliček
sójová omáčka 3 lžíce
vepřové maso 1 ks - hlava, koleno nebo plecko
celý černý pepř 5 kuliček

Postup přípravy

Maso - koleno, hlavu, plecko důkladně omyjeme. Neloupanou cibuli také omyjeme a odkrojíme s kořínky a začistíme horní část. Česnek oloupeme. Pokud chceme vývar použít jako základ…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vynikající zapečené vepřové kotlety se šunkou, cibulí a pórkem

Vynikající zapečené vepřové kotlety se šunkou, cibulí…

Potřebné ingredience

vepřové kotlety (může být i krkovička)bramboryšlehačkatvrdý sýršunkacibule, pórek, česneksůl, majoránka, oregáno, tymián, mletý kmín, mleté nové koření, mletý pepřmáslo

Postup přípravy

Pečící nádobu vymažeme máslem. Navrstvíme na kolečka nakrájené brambory, každou vrstvu okořeníme (sůl, majoránka, oregáno, tymián, mletý kmín) a polijeme šlehačkou. Nahoru…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřový perkelt se šlehačkou

Vepřový perkelt se šlehačkou

Potřebné ingredience

400 g libového vepřového masa (kýta, plec)
1 střední cibule
2 lžíce tuku nebo sádla
1,5-2 lžičky sladké mleté papriky
sůl
2 lžíce hladké mouky
3-4 lžíce rajského protlaku, nebo kečupu
2-4 stroužky česneku
1 dl běžné zakysané smetany nebo šlehačky

Postup přípravy

Nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme na tuku dozlatova. Vmícháme papriku, necháme jen zpěnit a hned vmícháme maso (plec krájíme na větší kostky, kýtu na menší plátky, které…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Maďarský vepřový perkelt

Maďarský vepřový perkelt

Potřebné ingredience

500 g libového vepřového z plecka, na menší kousky
3 lžíce oleje
2 cibule, nadrobno
1 lžíce sladké papriky
rajský protlak
1 rajče
1 zelená paprika, nakrájená
sůl
vývar nebo voda s kostkou polévkového koření
Přílohy: knedlíky, těstoviny, pečivo

Postup přípravy

Nejdříve připravíme paprikový základ. Nakrájenou cibulku osmahneme na oleji a přidáme papriku a stále mícháme, aby se cibulka nepřipálila a nezhořkla. Přidáme kousky masa,(když…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Silvestrovské maso

Silvestrovské maso

Potřebné ingredience

česnek
olej
sůl
máslo
petrželka
žloutek
smetana
kmín
žampióny 150 g
mouka hladká
pepř mletý
sýr strouhaný
salám šunkový 100 g
kotlety vepřové 2 ks

Postup přípravy

Vepřové kotlety přelité omáčkou s žampióny, salámem a smetanou. Zapékáme ještě se sýrem.

Kotlety osolíme, opepříme, posypeme kmínem, potřeme česnekem, zprudka opečeme po…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Segedínský guláš

Segedínský guláš

Potřebné ingredience

sůl
cibule 1 ks
sádlo 50 g
mouka hladká 30 g
smetana kysaná 2 dl
maso vepřové 500 g
zelí kysané 700 g
paprika mletá

Postup přípravy

Cibuli nadrobno nakrájíme, na polovině sádla usmažíme do žluta, přidáme na krostky nakrájené maso, osmažíme, vmícháme papriku, podlijeme vodou a dusíme téměř do měkka. Odděleně…

Zobrazit více...

Kategorie