Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Maso v kapustě / kelu/

Maso v kapustě / kelu/

Potřebné ingredience

1 stredne velká hlava kapusty / kelu/ - podla počtu strávníkov, vepřové maso, najlepšie plecko / množstvo závisí od strávníkov/, maso može byt kludne aj hovězí alebo kuřecí, ale s vepřového je to najlepšie, 2x česnek, polohr. múka, cibula, bobkový list, čierne korenie celá, nové korenie celá, sol, pepř. ml., solčanka, olej

Brambory

Postup přípravy

1. Kapustu si nakrájíme nna tenučké pásiky.
2. maso si nakrájame na kostky
3. nakrájeme cibulku a osmahneme na olej / masti/, na to dáme maso, jemne osolíme a poprášime…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Myslivecké kotletky

Myslivecké kotletky

Potřebné ingredience

4 kotletky s kostí
hrst sušených nebo mražených hub (sušené jsou lepší)
kremžská hořčice,kečup,trocha oleje
trocha sladké sojovky
utřený česnek,sůl,pepř,drcený kmín
cibule na jemno,lžíce hladké mouky,cca 2dcl vývaru

Postup přípravy

kotletky vytáhneme den předem,podél kosti nařízneme aby se nekroutily a naklepeme
potřeme směsí z hořčice,kečupu,oleje,sojovky,česneku,koření naložené dáme přes noc do lednice…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
pikantní maso na porku a houbách

pikantní maso na porku a houbách

Potřebné ingredience

25dkg vepřového plecka
tuk na orestování
10dkg pokrájeného porku
10dgk houbiček
pepř grilovací koření
troška chili nemusí být
100ml šlehačky
1lžička mouky na zahuštění

Postup přípravy

maso nakrájíme na kostičky a orestujeme na tuku,přidáme porek a houbičky pak koření a zalijeme vodou,dusíme pod pokličkou do měkka.Nakonec nalijeme smetanu a zaprášíme moukou a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové řízečky v bramborákovém těstíčku

Vepřové řízečky v bramborákovém těstíčku

Potřebné ingredience

Vepřové maso ( kotleta nebo kýta ).

Bramborákové těsto - brambory, vejce, hladká mouka, česnek, majoránka, sůl, pepř. Olej na smažení. Jako příloha bramborová kaše nebo zeleninový salát.

Postup přípravy

Vepřové řízky naklepeme a trošku osolíme.
Těstíčko - brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme mouku, vejce, prolisovaný nebo utřený česnek, majoránku, sůl a pepř a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Zapečené maso s brambory s hermelínem, nebo sýrem

Zapečené maso s brambory s hermelínem, nebo sýrem

Potřebné ingredience

Brambory, vepřové maso (kotleta), může být i něco jiného, šlehačka, hermelín, nebo sýr nastrouhaný, slanina nebo vysočina, kmín, paprika sladká, kril.koření, sůl, pepř, cibule.

Postup přípravy

Maso naklepeme, ale můžeme si ho večer před tím namočit naklepané do trochy oleje, nebude pak suché a bude jako dortík měkoučké. Vymažeme si pekáč sádlem, a nakrájíme vrstvu…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
VEPROVE KOTLETKY ZAPECENE SE SMETANOU VYBORNE!!!!!

VEPROVE KOTLETKY ZAPECENE SE SMETANOU VYBORNE!!!!!

Potřebné ingredience

VEPROVE KOTLETY HODNE CIBULE. POLICAN NEBO HERKULES, SUNKA, TVRDY SYR SMETANA, SUL, PEPR, BRAMOBORY

Postup přípravy

MASICKO NAKLEPEME OSOLIME OPEPRIME DAME NA PEKAC /VYSSI /NA TO HODNE CIBULE NA KOLECKA NA TO SUNKA ZASE CIBULKA TVRDY SALAM CIBULKA A NA KONEC NASTROUHANY SYR VSE ZALEJEME…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Bylovi medailonky

Bylovi medailonky

Potřebné ingredience

Vepřová kyta nebo kotleta,křenik,šlehačka,paprika sladká,sůl,pepř

Postup přípravy

Plátky masa naklepem, lehce osolíme,opepříme,opaprikujem a opečem z obou stran.Na opečené maso
rozetřem křeník a zalijem šlehačkou.Podáváme s oblohou a hranolky.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
obrácené,napařované vepř.řízky

obrácené,napařované vepř.řízky

Potřebné ingredience

vepřové maso -jaké máte rádi na řízky-kotleta,kýta,krkovice...,strouhanky,vejce.

Postup přípravy

řízky klasicky naklepeme,osolíme a obalíme,ale opačně než je běžné,první strouhanku,pak do vejce.Osmažíme.Do hrnce se nachystáme vařit vodu,vložíme tam předtím ten rozkládací…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
vepřové řízečky ve smetaně

vepřové řízečky ve smetaně

Potřebné ingredience

vepřové řízky, trojobal, slanina, smetana

Postup přípravy

vepřové řízky naklepeme osolíme, poklademe plátky slaniny a zatočíme jakoby do ptáčka a chytíme jehlou, závitky obalíme klasicky v trojobalu a dáme je do misky ( nesmažené !!! )…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
zapečené palačinky se špenátem

zapečené palačinky se špenátem

Potřebné ingredience

těsto na palčinky ( mléko, mouka, vejce, špetka soli ) , sladká smetana ke šlehání, tvrdý sýr, uzené maso, špenát

Postup přípravy

Osmažíme klasické palačinky, které naplníme špenátem ( cibulka, česnek, špenát, vajíčko ) stočíme do ruliček a poskládáme do pekáčku, posypeme uzeným masem na kostičky, nudličky a…

Zobrazit více...

Kategorie