Maso v kapustě / kelu/
Potřebné ingredience
1 stredne velká hlava kapusty / kelu/ - podla počtu strávníkov, vepřové maso, najlepšie plecko / množstvo závisí od strávníkov/, maso može byt kludne aj hovězí alebo kuřecí, ale s vepřového je to najlepšie, 2x česnek, polohr. múka, cibula, bobkový list, čierne korenie celá, nové korenie celá, sol, pepř. ml., solčanka, olej
Brambory
Postup přípravy
1. Kapustu si nakrájíme nna tenučké pásiky.
2. maso si nakrájame na kostky
3. nakrájeme cibulku a osmahneme na olej / masti/, na to dáme maso, jemne osolíme a poprášime…
Myslivecké kotletky
Potřebné ingredience
4 kotletky s kostí
hrst sušených nebo mražených hub (sušené jsou lepší)
kremžská hořčice,kečup,trocha oleje
trocha sladké sojovky
utřený česnek,sůl,pepř,drcený kmín
cibule na jemno,lžíce hladké mouky,cca 2dcl vývaru
Postup přípravy
kotletky vytáhneme den předem,podél kosti nařízneme aby se nekroutily a naklepeme
potřeme směsí z hořčice,kečupu,oleje,sojovky,česneku,koření naložené dáme přes noc do lednice…
pikantní maso na porku a houbách
Potřebné ingredience
25dkg vepřového plecka
tuk na orestování
10dkg pokrájeného porku
10dgk houbiček
pepř grilovací koření
troška chili nemusí být
100ml šlehačky
1lžička mouky na zahuštění
Postup přípravy
maso nakrájíme na kostičky a orestujeme na tuku,přidáme porek a houbičky pak koření a zalijeme vodou,dusíme pod pokličkou do měkka.Nakonec nalijeme smetanu a zaprášíme moukou a…
Vepřové řízečky v bramborákovém těstíčku
Potřebné ingredience
Vepřové maso ( kotleta nebo kýta ).
Bramborákové těsto - brambory, vejce, hladká mouka, česnek, majoránka, sůl, pepř. Olej na smažení. Jako příloha bramborová kaše nebo zeleninový salát.
Postup přípravy
Vepřové řízky naklepeme a trošku osolíme.
Těstíčko - brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme mouku, vejce, prolisovaný nebo utřený česnek, majoránku, sůl a pepř a…
Zapečené maso s brambory s hermelínem, nebo sýrem
Potřebné ingredience
Brambory, vepřové maso (kotleta), může být i něco jiného, šlehačka, hermelín, nebo sýr nastrouhaný, slanina nebo vysočina, kmín, paprika sladká, kril.koření, sůl, pepř, cibule.
Postup přípravy
Maso naklepeme, ale můžeme si ho večer před tím namočit naklepané do trochy oleje, nebude pak suché a bude jako dortík měkoučké. Vymažeme si pekáč sádlem, a nakrájíme vrstvu…
VEPROVE KOTLETKY ZAPECENE SE SMETANOU VYBORNE!!!!!
Potřebné ingredience
VEPROVE KOTLETY HODNE CIBULE. POLICAN NEBO HERKULES, SUNKA, TVRDY SYR SMETANA, SUL, PEPR, BRAMOBORY
Postup přípravy
MASICKO NAKLEPEME OSOLIME OPEPRIME DAME NA PEKAC /VYSSI /NA TO HODNE CIBULE NA KOLECKA NA TO SUNKA ZASE CIBULKA TVRDY SALAM CIBULKA A NA KONEC NASTROUHANY SYR VSE ZALEJEME…
Bylovi medailonky
Potřebné ingredience
Vepřová kyta nebo kotleta,křenik,šlehačka,paprika sladká,sůl,pepř
Postup přípravy
Plátky masa naklepem, lehce osolíme,opepříme,opaprikujem a opečem z obou stran.Na opečené maso
rozetřem křeník a zalijem šlehačkou.Podáváme s oblohou a hranolky.
obrácené,napařované vepř.řízky
Potřebné ingredience
vepřové maso -jaké máte rádi na řízky-kotleta,kýta,krkovice...,strouhanky,vejce.
Postup přípravy
řízky klasicky naklepeme,osolíme a obalíme,ale opačně než je běžné,první strouhanku,pak do vejce.Osmažíme.Do hrnce se nachystáme vařit vodu,vložíme tam předtím ten rozkládací…
vepřové řízečky ve smetaně
Potřebné ingredience
vepřové řízky, trojobal, slanina, smetana
Postup přípravy
vepřové řízky naklepeme osolíme, poklademe plátky slaniny a zatočíme jakoby do ptáčka a chytíme jehlou, závitky obalíme klasicky v trojobalu a dáme je do misky ( nesmažené !!! )…
zapečené palačinky se špenátem
Potřebné ingredience
těsto na palčinky ( mléko, mouka, vejce, špetka soli ) , sladká smetana ke šlehání, tvrdý sýr, uzené maso, špenát
Postup přípravy
Osmažíme klasické palačinky, které naplníme špenátem ( cibulka, česnek, špenát, vajíčko ) stočíme do ruliček a poskládáme do pekáčku, posypeme uzeným masem na kostičky, nudličky a…