CASSOULET /čti kasule:-)/
Potřebné ingredience
1/2 pytlíku suchých červených fazolí,vepřová kýta dle počtu strávníků-já dělám asi tak z 1/2 kg,1 dcl červeného vína,1 lžíce kečupu,1 nožička kvalitní klobásy-nejlepší je čabajka nebo dunajská,1 cibule,česnek podle chuti,sůl,pepř,1/2 lžičky sušeného tymiánu,4 bobkové listy,1 kostka "tymián a bazalka"-vypadá jako masox-prodávají např.v Globuse.
Postup přípravy
Tento recept mám od manžela,který žil ve Francii,a dotáhla jsem si ho k dokonalosti:-)
Přes noc si namočíme fazole,ráno je dáme vařit-pro zlepšení chuti můžeme přidat jednu…
VEPŘOVÉ KOTLETY S BRAMBOREM NA ŠLEHAČCE
Potřebné ingredience
2 kg syrových oloupaných brambor,cca 600 g masa -vepřové kotlety,kýta,ale zkoušela jsem i kuřecí prsa nebo vykostěná králičí stehna,3 větší cibule,smetana na šlehání,vymaštěný pekáč,sůl,pepř,sladká paprika
Postup přípravy
Do vymaštěného pekáčku dáváme po vrstvách plátky brambor a naklepaných plátků masa a vždy bohatě posypeme plátky cibule.Každou vrstvu posolíme a posypeme sladkou paprikou.Podle…
ŘÍZKY V JOGURTU
Potřebné ingredience
Maso na řízky,2 jogurty,2 vejce ,lžička soli,pepř,lžička vegety,palička česneku
Postup přípravy
Maso nakrájíme na řízky ,naklepeme a naložíme den předem do marinády.Obalíme ve strouhance a smažíme.
vepřové na kmíně
Potřebné ingredience
vepřové maso,kmín,sůl,cibule,mouka,voda
Postup přípravy
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme nakrájené vepřové maso ( asi nejlépe kýta) na kostky, osolíme, přidáme kmín,chvíli podusíme,než se zatáhnou vlákna, pak zalijeme trochou vody a…
MASOVÁ MOZAJKA
Potřebné ingredience
Vepřové maso - bůček nebo plecko(1 kg), 5 vajec, sůl, pepř, česnek (asi 10 stroužků),kari koření
Postup přípravy
Maso nakrájíme na menší kostky,přidáme vejce, sůl, pepř, namačkáme česnek(česneku můžeme dát i více, záleží, jak je silný) a kari koření( opatrně). Všechno zamícháme dohromady a…
ŠPEKOVÉ KNEDLÍKY
Potřebné ingredience
1/2 kg uzeného bůčku, 10 dkg slaniny,3 vejce, dle potřeby vlažné mléko, petrželová nať,30 dkg hladké mouky, 1 chlebíčková veka, pepř, mletý muškátový květ, sůl.
Postup přípravy
Vařený, vychlazený bůček nakrájíme na kostičky, Taktéž i veku. Smícháme s uzeným masem, které jsme krátce orestovali na pánvi. K tomu přidáme mouku, sůl vejce,koření, petrželku a…
ČEVABČIČI
Potřebné ingredience
1/2 kg mleté vepřové,sůl, pepř, hl.mouka, mletá červená paprika, 1 vejce
Postup přípravy
Mleté maso opepříme, osolíme, přidáme červenou papriku a 3 lžíce studené vody, 1 vejce. Maso propracujeme. Z těsta si uděláme váleček, pokrájíme na kousky a z těchto kousků…
HOLANDSKÉ KOTLETY
Potřebné ingredience
kotlety, sůl, bílé víno, hořčice,smetana, tymián, pepř a plátkový sýr.
Postup přípravy
Osolené a na krajích nařízlé kotlety osmahneme na oleji. Potom vložíme do zapékací misky. K tuku přilejeme bílé víno a necháme částečně vysmahnout. Potom přidáme buď ostrou nebo…
GULÁŠ NA ČERNÉM PIVĚ
Potřebné ingredience
Vepřová plec, černé pivo,česnek mletá paprika,sůl vejce cibule,sádlo
Postup přípravy
Na sádle zpěníme 5 cibulí na kostičky. Přidáme 1/2 kg vepřové plece-nakrájené na menší kostky, osolíme a orestujeme. Potom podlijeme 200 ml černého piva a dusíme do měkka. Maso…
Kotlety v zeleninovém leču
Potřebné ingredience
Vepřová kotleta (krkovice) *sklenice zeleninového leča *pepř *sůl
Postup přípravy
Maso nakrájíme,naklepeme a okořeníme.Narovnáme do pekáče a celé zalijem zeleninovým lečem a dáme do trouby péct.Podáváme s brambory,hranolky nebo rýží.Je to jednoduchý dobrý a…