Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Tvarůžkový plněný řízek

Tvarůžkový plněný řízek

Potřebné ingredience

4 vepřové řízky (maso můžeme volit dle chuti)
4 plátky šunky
4 plátky olomouckých tvarůžků
trochu hladké mouky na obalení
1 vejce
2 - 3 lžíce mléka nebo vody
stouhanka
tuk na pečení (např. sádlo)
4 plátky citrónu
4 lístky petrželky na ozdobení

Postup přípravy

Řízky rozklepeme do šířky, posolíme a popepříme, pak poklademe plátky šunky a plátky olomouckých tvarůžků. Přehneme na polovinu a okraje sklepneme paličkou tak, aby náplň…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Jiříkova pomsta

Jiříkova pomsta

Potřebné ingredience

4 vepřové kotlety, 4 rozmačkané stroužky česneku, hladká mouka, sladká paprika, sůl, pepř, olej
Na sos: 1 lžíce hladké mouky, plátek másla, 2 dcl vývaru (může být i z masoxu), 1 lžíce kečupu, 2 lžičky worchestru, 2 lžičky sojové omáčky.

Postup přípravy

Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme česnekem. Obalíme v hladké mouce smíchané se sladkou paprikou a silně zamačkáme. Pečeme v dostatečné vrstvě oleje 4-5 min. na každé…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Ražničí

Ražničí

Potřebné ingredience

budete potřebovat 6 vepřových kotlet , 3 velké cibule, 20 dkg anglické slaniny, 1-2 pravé čabajky

Postup přípravy

Nedříve samorzřejmě maso omyjeme a nakrajíme na kostičky, mírně osolíme, dále cibuli nakrájíme na čtvrtky, anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a čabajku na kolečka. Dále pak…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové s pikantními fazolemi.

Vepřové s pikantními fazolemi.

Potřebné ingredience

Asi tak 500g vepřového(já dávám kýtu),asi 1 dcl oleje,1 menší cibuli,2 konzervy červených fazolí v chilli omáčce,1 větší protlak,pálivou papriku,vodu,tmavou jížku sušenou,sůl.

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme na kostičky a dáme do kastrolu na rozpálený olej a necháme jí zrůžovět.Potom tam přidáme na kostky nebo proužky nakrájené maso a orestujeme.Pak přidáme asi 1…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Placičky z vepřové kýty

Placičky z vepřové kýty

Potřebné ingredience

1/2 kg kýty- umlít, 2 vejce, 2 lžíce worčestru, 2 lžíce magi, 2 lžíce plnotučné hořčice, 2 lžíce solamylu, 1 ks malé pálivé papriky (může být i mletá), 1 lžička kari koření, 2 cibule na drobno, 1/2 sklenky od hořčice oleje

Postup přípravy

smícháme na kaši, necháme do druhého dne uležet v ledničce, pak smažíme na pánvi. Podáváme s rýží. Zjistila jsem že když maso neumelu ale jen nakrájím, je to stejně dobré, ale…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové masíčko po znojemsku

Vepřové masíčko po znojemsku

Potřebné ingredience

Vepřové maso,cibulka,steril.okurky,mouka ,vývar,smetana.

Postup přípravy

jakékoliv vepřové maso opláchneme osušíme a naporcujeme.Na rozpáleném oleji orestujeme.Cibulku si nakrájíme,sterilované okurky taktéž ale na kolečka.Vše orestujeme ve výpeku po…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Aprílové tatranské kotlety

Aprílové tatranské kotlety

Potřebné ingredience

Kotlety ale dá se i kuřecí maso,anglická slanina,měkký salám,lečo,smetana a strouhaný sýr.

Postup přípravy

Kotlety nakrojíme,naklepeme,osolíme,opepříme.Vymastíme pekáček a klademe kotlety-Na každou kotletu dáme plátek anglické slaniny.Potřeme lečem a pokryjeme kolečky mekkého salámu…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Kotlety se zelím - v jednom hrnci

Kotlety se zelím - v jednom hrnci

Potřebné ingredience

4 kotlety, 4 párky, 3 cibule, 1 kysané zelí, 3 jablka, 10 bobulek jalovce, 3 bobkové listy, 1/4 litru vývaru z kostky, sádlo(olej)

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme nadrobno, v kastrole zahřejeme sádlo(olej) a cibuli v něm dusíme, až trochu zesklovatí, přidáme zelí (vymačkané a já ještě trochu překrájím) a krátce podusíme.…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
VEPŘOVÉ SOTÉ S HRANOLKAMI

VEPŘOVÉ SOTÉ S HRANOLKAMI

Potřebné ingredience

70g vepřového masa,olej,25g papriky,porku,cibule,žampionu,10g arašídu,3g škrob.moučky

Postup přípravy

Maso nakrájíme na nudličky okořeníme a opečeme na rozehřátém oleji.Přidáme očištěnou papriku,porek,cibuli,žampiony a arašídy.Vzniklou směs necháme podusit.Škrobovou moučku…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
milánské bifteky

milánské bifteky

Potřebné ingredience

plátky vepřového masa,sádlo,4 cibule,hovězí bujón,sůl ,pepř

Postup přípravy

plátky vepřového masa naklepeme.
do skleněného zapékacího pekáče dáme na dno asi půl centimetru vody,posypeme to hovězím bujonem a dáme velkou lžíci sádla.
položíme plátky…

Zobrazit více...

Kategorie