VEPŘOVÉ PLÁTKY v MARINÁDĚ
Potřebné ingredience
6 plátků vepřové krkovice
Suroviny na marinádu: 3 vejce, 1 1/2 lžičky soli, 1 1/2 lžíce magi, 1 1/2 lžíce woršestru, 1 1/2 lžíce hořčice-plnotučné, 1 1/2 lžíce solamylu a 6 stroužků česneku rozdrtit
Postup přípravy
Suroviny na marinádu všechny promícháme a vyšleháme. Potom marinádou protáhneme plátky masa a naskládáme do misky. Necháme uležet 24 hod. Potom je opékáme na pánvi. Maso je…
Vepřové nudličky na leču
Potřebné ingredience
vepřové maso (já dělám z kýty),ale může se použít i kuřecí nebo krůtí maso,
cibule,
1 kostka masoxu,
cca 10 kuliček pepře celého ,
cca 5 kuliček nového koření,
3 bobkové listy,
kapku octa,
špetka cukru,
olej,
2 malé skleničky leča,
hladkou mouku nebo jíšku knorr
Postup přípravy
Na rozpálený olej dáme a orstujeme nudličky masa, potom přidáme cibuli na půlkolečka a orestujeme. Přidáme koření, kapku octa a cukr a nato vysypeme lečo z obou skleniček, dáme…
Karlovarské roladky
Potřebné ingredience
4plátky vepřového masa
baby karotka
hrášek
2vajíčka
100gšumky
Postup přípravy
Karlovarské roladky
maso naklepeme osolíme a opepříme.Na pánvičce orestujeme na kostičky nakrájenou šumku,přidáme vajíčka a usmažíme do hotového přimícháme hrášek.
Na plátek…
Bůčková roláda
Potřebné ingredience
Plát libového vepřového bůčku bez kosti (poproste svého řezníka určitě vám bůček na roládu připraví)
,vepřová šunka nebo uzené či anglická slanina (dle chuti),
plátkový sýr (stačí 30%),
lžice hořčice,
4 vejce,
sterilovaný hrášek nebo žampiony,
sůl,pepř,kmín,koření na steak,sádlo,máslo,
řeznický provázek nebo bílá reřná nit.
Postup přípravy
Maso si položíma tak aby jsme měli tu tluščí část potom nahoře až ji zavineme.Posolíme a zlehka opepříme,pomažeme hořčicí.Poklademem plátky uzeného a šunky a sýra.
Nyní si na…
Závitky z vepřového masa
Potřebné ingredience
vepřová kýta vinná klobása kdo nemá rád, tak třeba angl. slanina plátky párek eidam vcelku hořčice steak koření, sůl cibule světlá jíška Knorr olej, sádlo, co má kdo raději
Postup přípravy
Maso naklepeme, osoloíme, přidáme steak koření. Potřeme vinnou klobásou, kdo nemá rád, dá plátek angl. slaniny. Na to dáme párek a kus eidamu vcelku.
Maso stočíme, spíchneme…
Paprikopvý bůček jako chuťovka
Potřebné ingredience
Libový vepřový bok bez kosti (max do kila masa), 8 velkých stroužků česneku,bobkový list ,nové koření 4 ,celý pepř 4,grilovací koření,sladká a pálivá paprika ,sůl, alobal
Postup přípravy
Bůček si dáme vařit do osolené vedy s bobkovým listem a kořením novým a celým pepřem.Vaříme asi tak 60 min a přidáme všechny stroužky česneku.Bůček uvaříme doměkka.Vyndáme ho z…
Kolety na smetaně se šunkou a sýrem NENÁROČNÉ !!!!!!!
Potřebné ingredience
kotlety, smetana na šlehání,paprikáš nakrájený na kolečka, šunka na plátky,sůl pepř,grilovací koření,sýr edam na strouhání
Postup přípravy
Maso nakrájíme na plátky(vykoštěnou kotletu) a zlehka naklepeme osolíme opepříme a jemně posypeme grilovacím kořením. Maso naskládáme do pekáčku nebo na plech .Na každý plátek…
Super výborné přírodní řízky!!!!!!!
Potřebné ingredience
4 až 6 plátků vepř.masa,kečup,hořčici,hladkou mouku,sůl,pepř
Postup přípravy
Řízky si natlučeme posolíme a opepříme.V misce si připravíme směs kečupu a hořčice.Poměr si dejte podle toho co máte raději.Já dávám víc kečupu.Promícháme.Pomažeme řízky z obou…
Plněné bramboráky
Potřebné ingredience
Na bramboráky:brambory,2 vejce,hladká mouka, sůl,česnek,majoránka,pepř Na náplnˇ: uvařené vepřové maso(nebo kuřecí)cibule,kečup,žampiony(nebo sušené houby),mohou být fazolky,sůl, pepř,sojová omáčka(nemusí být)
Postup přípravy
Klasicky usmažím bramboráky a připravuji náplnˇ usmažím cibulku do růžova potom na ní chvilku osmahnu na kostky nakrájené maso,vleju půl velkého kečupu,trošku podliju vodou,…
Kotlety s houbovou omáčkou bez hub
Potřebné ingredience
6 kotlet, koření houby veggi hlíva ústřičná-prodávají některé obchody a zdravé víživy,sů, pepřmasox,cibule 2 velké olej,mouka
Postup přípravy
Kotlety si naklepeme a posypeme houbovým kořením a necháme zaležet alespoň hodinu. Cibulku nakrájíme najemno opečeme na oleji přidáme naklepané a okořeněné kotelety podlejeme…