Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Plzenské roládky

Plzenské roládky

Potřebné ingredience

1kg kýty
500g mleté vepřové maso
10plátků šumky
3uvařená vajíčka na tvrdo
2vejce syrová
250g tvrdého sýra
koření dle chuti
česnek
majoránka
směs koření marinované žebírka

Postup přípravy

Maso nakrájíma na deset plátků,osolíme a naklepeme.Mleté maso namícháme se sýrem,dvěma vajíčkama,česnekem ,majoránkou a trochou grilovacího koření.Namíchanou směs si rozdělíme na…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
PLNĚNÉ SMAŽENÉ PALAČINKY

PLNĚNÉ SMAŽENÉ PALAČINKY

Potřebné ingredience

Palačinky :hl. mouka, vajíčko, mléko ,sůl
Náplň :šlehaná sekaná
Na obalení :hl.mouka,vejce,strouhanka

Postup přípravy

Z přísad vymícháme hladké,řídké těsto a necháme ho 30 minut odpočinout.Potom si nasmažíme slabé palačinky a potíráme slabou vrstvou šlehané sekané a přisolíme.Zabalíme,rozpůlíme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Obložené kotlety

Obložené kotlety

Potřebné ingredience

4 kotlety, 1 plechovka hrášku, 4 plátky šunky, 4 plátky Eidamu (nebo 15-20 dky strouhaného)

Postup přípravy

Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a zprudka opečeme na pánvi. Naskládáme vedle sebe do pekáčku, zbytek výpeku z pánve tam nalijeme také. Na každou kotletu dáme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Řízky v netradičním "TROJOBALU"

Řízky v netradičním "TROJOBALU"

Potřebné ingredience

řízky - vepřové, kuřecí nebo krůtí, (zkrátka kdo co má rád), sýr na strouhání (eidam 30%), mandle, vejce, hladká mouka, sůl, pepř nebo i jiné koření dle chuti

Postup přípravy

Sýr nastrouháme (může být najemno i nahrubo), spařené oloupané mandle nasekáme nebo nastrouháme (spíš nahrubo) a smícháme dohromady, můžeme přidat i trochu strouhanky. Řízky…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová krkovička na šlehačce

Vepřová krkovička na šlehačce

Potřebné ingredience

vepřová krkovice (plátky na 1 plech s vyšším okrajem)
2 smetany ke šlehání
cibule
česnek
koření (vegeta nebo sůl, ml.kmín, majoránka, sl.paprika, ml.pepř)

Postup přípravy

Dno vysokého plechu vyskládáme cibulí nakrájenou na plátky a kousíčky česneku. Čím víc, tím líp. :-) Plátky vepřové krkovice z obou stran posypeme kořením a plátky naskládáme na…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
oblíbená čína naší rodiny

oblíbená čína naší rodiny

Potřebné ingredience

jaké koliv maso,já tedy nejradši vepř. kýtu. tak tedy: maso-podle počtu strávníků, 1/2 porku,1 čevená kapie, 3 str.česneku,grilovací koření,1 lžička kari,1 lž. provensálského koření,sojová om. pikantní-může být i normální a pálivá ml. paprika,olej,solamyl.sůl,vodu,
Když jí dělám i pro holku,vynechávám vše pálivé,kromě čeneku.Nebo jí trochu odendám před uplným dochucením.

Postup přípravy

maso si nakrájíme na nudličky,osolíme,přidáme pál.papriku a promícháme se solamylem,tak aby se maso na sebe moc nelepilo.Na pánvi si rozpálíme hodně oleje (lepší friťák,ale já ho…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
PLNĚNÉ  VEPŘOVÉ  ŘÍZKY  -  veliká  dobrůtka!!!

PLNĚNÉ VEPŘOVÉ ŘÍZKY - veliká dobrůtka!!!

Potřebné ingredience

4 velké vepřové řízky, 1 velkou cibuli, 10 dkg šunkového salámu (může být i suchý salám - poličan, paprikáš, vysočina), sůl, pepř, olej, na obalení hladkou mouku, 2 vejce, strouhanku. *** Náplň: cca 3 vejce, 1 malá plechovka krájených žampionů nebo několik čerstvých, 1 stroužek česneku, sůl, pepř

Postup přípravy

Vepřové maso rozklepeme na velké plátky, osolíme a opepříme. *** Připravíme si náplň - usmažíme asi 3 vejce s nakrájenými žampiony, prolisovaným stroužkem česneku, osolíme a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
ŘÍZKY  V KABÁTKU

ŘÍZKY V KABÁTKU

Potřebné ingredience

4 vepřové řízky, 2 vejce, 150 g eidamu, 1 balíček solených brambůrků, sůl

Postup přípravy

Řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Brambůrky rozdrtíme na drobečky, sýr hrubě nastrouháme a obojí smícháme dohromady. Vejce rozšleháme v samostatném talíři. Plátky masa namočíme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Bůčková roláda

Bůčková roláda

Potřebné ingredience

1kg bůčku nakrájet na kostičky,6 vajec,4 lžíce hladké mouky, 4 lžíce strouhanky,1a 1/2 lžíce podravky,1 lžíce grilovacího koření.podle chuti pepř, chilli. Mikrotenový sáček na tlačenku( papírnictví).

Postup přípravy

Maso,nakrájet přidat ostatní promíchat, podle chuti okořenit a nechat alesponˇhodˇku uležet. Spodní část sáčku svázat nití a přendat maso a uzavřít . Vaříme 11/2 hod až 2 hodiny…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
MASO STARÉ BLAŽKOVÉ

MASO STARÉ BLAŽKOVÉ

Potřebné ingredience

4 plátky krkovičky
Směs:2 vajíčka,1 lžička solamylu,2 lžičky kari koření,1 lžíce polévkového koření,4 stroužky česneku,pepř mletý,1 lžíce majoránky

Postup přípravy

Plátky masa lehce naklepeme a naloříme do směsi na 1-2 dny.poté opečeme na rozpáleném oleji po obou stranách.Směs si připravíme smícháním přísad.Já ji dělám od oka,takže koření…

Zobrazit více...

Kategorie