Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
FARÁŘOVO TAJEMSTVÍ

FARÁŘOVO TAJEMSTVÍ

Potřebné ingredience

PLÁTKY VEPŘ.MASA ,CIBULE ,TVRDÝ SÝR -CIHLA

Postup přípravy

NA PLECH DÁME DOST CIBULE POKRÁJENÉ NA KOLEČKA NA TO NAKLEPANÉ VEPŘ. MASO OSOLOLENÉ PODLE CHUTI ZALIJEME TROCHOU VODY A DÁME DO TROUBY PŘED DOKONČENÍM PLÁTEK SÝRA A HOTOVO…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové jazyky na smetaně

Vepřové jazyky na smetaně

Potřebné ingredience

vepřové jazyky (já dělám ze 2-3 ks), koření, sůl, zakysaná smetana, šlehačka, ocet.

Postup přípravy

Jazyky očistím, omyji, dám do tlakového hrnce (ale může se vařit i klasicky), osolím, přidám několik celých pepřů, pár kuliček celého nového koření, 2-3 bobkové listy, může se…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Cikánské nudličky - pikantní, rychlé

Cikánské nudličky - pikantní, rychlé

Potřebné ingredience

5 lžic oleje
400g vepřové kýty
4 větší cibule
5 vajec
4 lžíce škrobové moučky
lžička soli
lžička mletého pepře
lžička mleté pálivé papriky
lžička mleté sladké papriky
lžička kari
lžička sójové omáčky

Postup přípravy

Maso nakrájíme na nudličky, cibuli na tenké proužky. Všechny suroviny potřebné na směs (kromě masa a oleje vše) smícháme, přidáme maso, dobře promícháme a necháme den odležet …

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Velikonoční nádivka

Velikonoční nádivka

Potřebné ingredience

2 veky,1/2 kg uzeného masa,1/4 muškátového oříšku, sůl, máslo, mléko, petržel, 4 vejce, vegeta

Postup přípravy

veky a maso na kostičky, přidáme koření a nasekanou petrželku. máslo rozehřejeme a spolu s rozmíchanými vejci a s mlékem přidáme a promícháme. Dáme zapéct do vyhřáté trouby na…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
DRAGOUNSKÝ MARŠ

DRAGOUNSKÝ MARŠ

Potřebné ingredience

500G VEPŘ.KÝTY,1VELKÁ ČERV.KAPIE,SUL,PEPŘ,KMÍN,1CIBULE,1LŽÍCE ML.PAPRIKY,2LŽÍCE KEČUPU,SOJOVA+WORCESTER.OM.2LŽÍCE HL.MOUKY,2DCL SVĚTLÉHO PIVA

Postup přípravy

VEPŘOVÉ MASO NAKRÁJENÉ NA NUDLIČKY,SUL,PEPŘ,KMÍN,SOJ.+WORCESTER.OM.TOTO VŠE PROMÍCHÁME V MISCE A DÁME NA ROZPÁLENÝ OLEJ.
ZPRUDKA OPEČEME AŽ NÁM PUSTÍ MASO ŠTÁVU,PŘIKRYJEME…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Kotlety mojí maminky

Kotlety mojí maminky

Potřebné ingredience

4 vepřové kotlety s kostí,
asi kilo brambor,
grilovací koření, sůl
strouhaný eidam (hodně),
1 šlehačka,
cibule nebo pórek

Postup přípravy

Kotlety naklepeme, osolíme, posypeme grilovacím kořením a poklademe do pekáče. Na kotlety poklademe dle chuti cibuli nebo pórek, brambory nakrájené na kolečka a posypeme eidamem.…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Žebírka na medu s chilli

Žebírka na medu s chilli

Potřebné ingredience

Maso: 8-10 vepřových žebírek.

Marináda : 5 lžic vinného octa,
4 lžíce sojové omáčky,
5 lžic worchestrové omáčky,
8 lžic oleje (dávám olivový),
2 vrchovaté lžíce medu,
celý sáček koření na žebírka (Kotany),
2-3 jarní cibulky nasekané na drobno,
2 červené chilli papričky bez zrníček,

Postup přípravy

Tahle dobrůtka je hodně pikantní, eventuelně se dají chilli papričky vynechat, ale není to už ono!
Žebírka si nechávám dopředu chystat v řeznictví a poprosím je, aby mně na…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Tvarůžková čína

Tvarůžková čína

Potřebné ingredience

Suroviny:
4 plátky vepřového masa
1 olomoucké tvarůžky
koření na čínu
sůl
pepř
sladký kečup
sojovou omáčku
olej

Postup přípravy

Postup:
Vepřové na krajíme na proužky, ochutíme kořením na čínu, solí a pepřem, orestujeme, potom přidáme sojovku a kečup, ještě chvilku mícháme a na konec přidáme na kostičky…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
KOTLETKY NA HOŘČICI

KOTLETKY NA HOŘČICI

Potřebné ingredience

kotlety (libovolný počet), sůl, pepř, sojová omáčka, hořčice, cibule

Postup přípravy

Naklepané kotlety osolíme, opepříme, pokapeme sojovou omáčkou a z obou stran silně potřeme hořčicí.. necháme chvilku uležet. Poté zprudka opečeme na oleji. Podáváme ozdobené…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
BRAMBOROVÁ PAŠTIKA S UZENÝM MASEM

BRAMBOROVÁ PAŠTIKA S UZENÝM MASEM

Potřebné ingredience

1,5 kg brambor, cibule, 2 plátky uzeného masa, 10 dkg Anglické, tvrdý sýr na posypání (nahrubo nastrouhaný), smetana ke šlehání, 4 vejce, sůl, majoránka, muškátový oříšek; na vysypání formy: sádlo, mouka

Postup přípravy

Brambory uvaříme,rozmačkáme a rozdělíme na dvě poloviny. Do sádlem vymazané a moukou vysypané formy (hřbet) dáme jednu polovinu brambor, na to na cibulce osmažené ,na kostky…

Zobrazit více...

Kategorie