Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Kotlety se zelím - v jednom hrnci

Kotlety se zelím - v jednom hrnci

Potřebné ingredience

4 kotlety, 4 párky, 3 cibule, 1 kysané zelí, 3 jablka, 10 bobulek jalovce, 3 bobkové listy, 1/4 litru vývaru z kostky, sádlo(olej)

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme nadrobno, v kastrole zahřejeme sádlo(olej) a cibuli v něm dusíme, až trochu zesklovatí, přidáme zelí (vymačkané a já ještě trochu překrájím) a krátce podusíme.…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
VEPŘOVÉ SOTÉ S HRANOLKAMI

VEPŘOVÉ SOTÉ S HRANOLKAMI

Potřebné ingredience

70g vepřového masa,olej,25g papriky,porku,cibule,žampionu,10g arašídu,3g škrob.moučky

Postup přípravy

Maso nakrájíme na nudličky okořeníme a opečeme na rozehřátém oleji.Přidáme očištěnou papriku,porek,cibuli,žampiony a arašídy.Vzniklou směs necháme podusit.Škrobovou moučku…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
milánské bifteky

milánské bifteky

Potřebné ingredience

plátky vepřového masa,sádlo,4 cibule,hovězí bujón,sůl ,pepř

Postup přípravy

plátky vepřového masa naklepeme.
do skleněného zapékacího pekáče dáme na dno asi půl centimetru vody,posypeme to hovězím bujonem a dáme velkou lžíci sádla.
položíme plátky…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Masové placičky

Masové placičky

Potřebné ingredience

1/2 kg masa ( jekéhokoliv), 4 PL solamylu, 4 PL oleje, 4 vejce i více, 1 KL vorčestru, 1 KL soli, 1 KL pepře, 1/2 KL pálivé papriky, 1/2 KL kari, 4 KL magi

Postup přípravy

Maso si nakrájíme na drobounké kostičky a postupně přidáváme zbytek ingrediencí. Nakonec všechno smícháme a necháme 24 hodin uležet v ledničce. Můžeme to smažit na pánvi, jako…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Řízky na ruby

Řízky na ruby

Potřebné ingredience

Vepřové na řízky,sůl pepř,anglickou slaninu,cibule,mouka ,vejce

Postup přípravy

Řízky naklepeme osolíme a opepříme.Pak je obalíme v hl.mouce a ve vajčku a na pánvy opečeme po obouch ctranách než se vajčko do zlatova upeče.Připravíme si zapékací mísu nebo…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Závitky se zelím

Závitky se zelím

Potřebné ingredience

kotleta, pepř,sůl,20dkg anglické slaniny,1 velká cibule,olej, kysané zelí,párátka,máslo, polohrubá mouka

Postup přípravy

Kotlety naklepeme jako na řízky, osolíme opepříme. Na pánvi na oleji opečeme dozlatova najemno nakrájenou cibulku a na kostičky nakrájenou anglickou slaninu. Nakrájíme si kysané…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Šumavská vepřová

Šumavská vepřová

Potřebné ingredience

Vepřový (nebo uzený) bůček, kyselé zelí, cibule. KNEDLÍK:brambory, vejce sůl, rohlíky , hrubá mouka, máslo

Postup přípravy

Kyselé zelí dáme do hrnce,přidáme na kostičky nakrájenou cibuli. Uprostřed zelí uděláme důlek, do něhož vložíme vepřový bůček, který přehrneme asi 10 cm vrstvou zelí. Zalijeme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Cikánské nudličky

Cikánské nudličky

Potřebné ingredience

suroviny: 5 lžic oleje ,400 g vepřové kýty (ale může být i plecko ) směs: 4 větší cibule,5 vajec , 4 lžíce solamylu, lžička soli, lžička mletého pepře,lžička pálivé paproky, lžička sadké papriky, lžička kari koření, lžička sojové omáčky.

Postup přípravy

Maso nakrájíme na nudličky, cibuli na tenké proužky. Všechny suroviny potřebné na směs smícháme,přidáme maso, dobře promícháme a necháme asi den odležet v lednici. Potom z hmoty …

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
VELIKONOČNÍ NÁDIVKA

VELIKONOČNÍ NÁDIVKA

Potřebné ingredience

200g vepřového ramínka, 250g hovězího či telecího masa, 250g uzeného masa, 6 rohlíků, 1/2litru vývaru z masa, 6 vajec, jarní bylinky, sůl

Postup přípravy

Maso dáme do mírně osolené vody a uvaříme doměkka. Rohlíky pokrájíme na kostičky a zalijeme vývarem. Maso nakrájíme na kostičky, přidáme namočené rohlíky, žloutky, posekané…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
MORAVSKÝ  VRABEC  -  tak jak ho dělám já ...

MORAVSKÝ VRABEC - tak jak ho dělám já ...

Potřebné ingredience

Masíčko - vepřová plec nebo kýta, sůl, pepř, kmín, cibule, kostička "šťávy k vepř. masu" - nemusí být.
Zelíčko - kysané zelí, cibule, olej, hladká mouka, cukr, sůl, ocet.
Špenátek - mražený špenátový protlak, cibule, olej, česnek, sůl, hladká mouka, vejce.
Bramborové špalíčky - brambory uvařené ve slupce, hrubá mouka, hrubá krupice, solamyl, sůl, vejce.

Postup přípravy

MASÍČKO - kýtu nebo plecko nakrájíme na větší kousky, posolíme, přidáme pepř, kmín a nakrájenou cibuli. Dáme péct ( přikryté ) a necháme masíčko zatáhnout a pustit šťávu. Čas od…

Zobrazit více...

Kategorie