Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová kýta po husarsku

Vepřová kýta po husarsku

Potřebné ingredience

vepřová kýta, cibule, mrkev, petržel, celer, 1 kostka masoxu, 2 lžičky papriky sladké, hladká mouka a smetana

Postup přípravy

Do velkého pekáče nebo většího kastrólu, který můžeme dát do trouby dáma máslo a na něj zpěnit cibulku na kostičky, pak dáme celou kýtu prošpikovanou špekem a orestujeme jí ze…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
PRIMA KOTLETKY

PRIMA KOTLETKY

Potřebné ingredience

4 kotlety, cibule, pepř, Lučina, sůl, jakékoliv hřiby a mléko

Postup přípravy

Nakrájenou cibulí vysteleme dno zapékací mísy,na ní rozložíme rozklepané,osolené a opepřené kotlety,na to pak hřiby,které jsme si předem namočily v mléce a zalejeme lučinou…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Kotlety narychlo

Kotlety narychlo

Potřebné ingredience

kotlety
cibule
koření dle chuti
hl. mouka
sádlo
máslo
worcester, sojovka, pivo
obyč. hořčice

Postup přípravy

Kotlety naklepeme, používám raději s kostí, nařízneme, aby se nekroutily. Na maso dáme koření co máme rádi, steak, pepř, sůl, chilli, pepřový steak atd. podle chuti. Poprášíme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
lilky zapečené ve vepřovém masíčku

lilky zapečené ve vepřovém masíčku

Potřebné ingredience

1-2 lilky, 1 kg mletého vepřového masa( může být mišung půl na půl s hovězím, krůtím apod...) cibule, česnek, sůl, gril. koření, sl. paprika, kmín drcený, majoránka, 4 rohlíky, mléko, 3 vajíčka

Postup přípravy

Rohlíky namkrájíme na kostičky a namočíme v mléce, přidáme mleté maso a koření ( cibulka...orestovaná, česnek, sůl, gril. koření, kmín, paprika, majoránka ) vajíčka, a pořádně…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové na fazolkách !!!!

Vepřové na fazolkách !!!!

Potřebné ingredience

Vepřové maso(4 plátky),fazolové lusky,máslo(Rama Coulines),smetanu,mléko,sůl,pepř

Postup přípravy

Vepřové maso si naklepeme,osolíme a opepříme.Na pánvi si rozehřejeme máslo a vložíme do něj řízky,které osmažíme z obou stran.Maso smažíme dokud není měkké,ke konci smažení…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
PAVLIŠOV

PAVLIŠOV

Potřebné ingredience

vepřové maso na řízky(co kdo má rád),hl.mouka,vejce,strouhanka,kys.,zelí,cibule,knedlík

Postup přípravy

Z masa uděláme klasické řízky-já si je na prudko osmažím a pak šoupnu do pekáčku,dám na každý máslo,zaleji omastkem z pánve,na kterém jsem je smažila a dám mírně péct do trouby…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová panenka v košilce z listového těsta

Vepřová panenka v košilce z listového těsta

Potřebné ingredience

1 vepřová panenka,
sůl, pepř, sladká červená paprika,
50 g másla,
200 g anglické slaniny,
1 střední cibule,
400 g žampiónů (nebo šálek sušených hub - před použitím 30 min podusit, nebo 200 g hub naložených do soli - před použitím propláchnout a 25 min podusit),
loupaná rajčata z plechovky (nejlépe Valfrutta: 400 g brutto),
listové těsto (doporučuji Babické)

Na potření:
1 celé vejce

Postup přípravy

1. Panenku rozdělíme na 2 části a lehce naklepeme. Maso osolíme, opepříme, posypeme červenou paprikou a v pánvi na másle ze všech stran opečeme a vyjmeme na hluboký talíř,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Plněná kotleta s bramborovou kaší

Plněná kotleta s bramborovou kaší

Potřebné ingredience

Vepřová kotleta (množství podle toho kolik bude lidí k jídlu), slabé párky, koření Pečené mso od Avokáda, máslo.

Postup přípravy

Kotletu prošpikujeme párky, vršek masa slabě pokrájíme do mřížek a posypem kořením, zbytek párečků nakrájíme na slabá kolečka. Maso dáme do skleněné zapékací mísi, přidáme zbytek…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová panenka na hořčici a smetaně

Vepřová panenka na hořčici a smetaně

Potřebné ingredience

2 lžíce olivového oleje, 700g vepřové panenky nakrájené na tenké plátky, 2 velké cibule tence nakrájené, 2 stroužky česneku rozdrcené, 200g žampionů nebo jiných čerstvých hub nakrájených na plátky, 200ml zakysané smetany, 2 lžíce hrubozrnné hořčice (např. Amora), případně kremžské hořčice, hrst čerstvých bylinek nasekaných, sůl a pepř, krabičku nebo sáček mražené baby karotky či kapustiček

Postup přípravy

1. V silnostěnném kastrolu nebo ve vysoké pánvi rozpalte olej a zprudka na něm osmažte tenké (ne však vysloveně průsvitné) plátky vepřové panenky. Vsypte nejdříve kousky cibule,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
MAĎARSKÉ ŘÍZKY

MAĎARSKÉ ŘÍZKY

Potřebné ingredience

Vepřová kýta, olej, sůl, mouka, červená paprika, zelená paprika, rajčata, česnek.

Postup přípravy

Řízky osolíme, obalíme v mouce smíchané s červenou paprikou (nepálivou) a uložíme do olejem vymazané mísy ze skla. Potom řízky posypeme prolisovaným česnekem, čtvrtkami rajčat …

Zobrazit více...

Kategorie