Vepřová kýta po husarsku
Potřebné ingredience
vepřová kýta, cibule, mrkev, petržel, celer, 1 kostka masoxu, 2 lžičky papriky sladké, hladká mouka a smetana
Postup přípravy
Do velkého pekáče nebo většího kastrólu, který můžeme dát do trouby dáma máslo a na něj zpěnit cibulku na kostičky, pak dáme celou kýtu prošpikovanou špekem a orestujeme jí ze…
PRIMA KOTLETKY
Potřebné ingredience
4 kotlety, cibule, pepř, Lučina, sůl, jakékoliv hřiby a mléko
Postup přípravy
Nakrájenou cibulí vysteleme dno zapékací mísy,na ní rozložíme rozklepané,osolené a opepřené kotlety,na to pak hřiby,které jsme si předem namočily v mléce a zalejeme lučinou…
Kotlety narychlo
Potřebné ingredience
kotlety
cibule
koření dle chuti
hl. mouka
sádlo
máslo
worcester, sojovka, pivo
obyč. hořčice
Postup přípravy
Kotlety naklepeme, používám raději s kostí, nařízneme, aby se nekroutily. Na maso dáme koření co máme rádi, steak, pepř, sůl, chilli, pepřový steak atd. podle chuti. Poprášíme…
lilky zapečené ve vepřovém masíčku
Potřebné ingredience
1-2 lilky, 1 kg mletého vepřového masa( může být mišung půl na půl s hovězím, krůtím apod...) cibule, česnek, sůl, gril. koření, sl. paprika, kmín drcený, majoránka, 4 rohlíky, mléko, 3 vajíčka
Postup přípravy
Rohlíky namkrájíme na kostičky a namočíme v mléce, přidáme mleté maso a koření ( cibulka...orestovaná, česnek, sůl, gril. koření, kmín, paprika, majoránka ) vajíčka, a pořádně…
Vepřové na fazolkách !!!!
Potřebné ingredience
Vepřové maso(4 plátky),fazolové lusky,máslo(Rama Coulines),smetanu,mléko,sůl,pepř
Postup přípravy
Vepřové maso si naklepeme,osolíme a opepříme.Na pánvi si rozehřejeme máslo a vložíme do něj řízky,které osmažíme z obou stran.Maso smažíme dokud není měkké,ke konci smažení…
PAVLIŠOV
Potřebné ingredience
vepřové maso na řízky(co kdo má rád),hl.mouka,vejce,strouhanka,kys.,zelí,cibule,knedlík
Postup přípravy
Z masa uděláme klasické řízky-já si je na prudko osmažím a pak šoupnu do pekáčku,dám na každý máslo,zaleji omastkem z pánve,na kterém jsem je smažila a dám mírně péct do trouby…
Vepřová panenka v košilce z listového těsta
Potřebné ingredience
1 vepřová panenka,
sůl, pepř, sladká červená paprika,
50 g másla,
200 g anglické slaniny,
1 střední cibule,
400 g žampiónů (nebo šálek sušených hub - před použitím 30 min podusit, nebo 200 g hub naložených do soli - před použitím propláchnout a 25 min podusit),
loupaná rajčata z plechovky (nejlépe Valfrutta: 400 g brutto),
listové těsto (doporučuji Babické)
Na potření:
1 celé vejce
Postup přípravy
1. Panenku rozdělíme na 2 části a lehce naklepeme. Maso osolíme, opepříme, posypeme červenou paprikou a v pánvi na másle ze všech stran opečeme a vyjmeme na hluboký talíř,…
Plněná kotleta s bramborovou kaší
Potřebné ingredience
Vepřová kotleta (množství podle toho kolik bude lidí k jídlu), slabé párky, koření Pečené mso od Avokáda, máslo.
Postup přípravy
Kotletu prošpikujeme párky, vršek masa slabě pokrájíme do mřížek a posypem kořením, zbytek párečků nakrájíme na slabá kolečka. Maso dáme do skleněné zapékací mísi, přidáme zbytek…
Vepřová panenka na hořčici a smetaně
Potřebné ingredience
2 lžíce olivového oleje, 700g vepřové panenky nakrájené na tenké plátky, 2 velké cibule tence nakrájené, 2 stroužky česneku rozdrcené, 200g žampionů nebo jiných čerstvých hub nakrájených na plátky, 200ml zakysané smetany, 2 lžíce hrubozrnné hořčice (např. Amora), případně kremžské hořčice, hrst čerstvých bylinek nasekaných, sůl a pepř, krabičku nebo sáček mražené baby karotky či kapustiček
Postup přípravy
1. V silnostěnném kastrolu nebo ve vysoké pánvi rozpalte olej a zprudka na něm osmažte tenké (ne však vysloveně průsvitné) plátky vepřové panenky. Vsypte nejdříve kousky cibule,…
MAĎARSKÉ ŘÍZKY
Potřebné ingredience
Vepřová kýta, olej, sůl, mouka, červená paprika, zelená paprika, rajčata, česnek.
Postup přípravy
Řízky osolíme, obalíme v mouce smíchané s červenou paprikou (nepálivou) a uložíme do olejem vymazané mísy ze skla. Potom řízky posypeme prolisovaným česnekem, čtvrtkami rajčat …