Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
ŽILETKA

ŽILETKA

Potřebné ingredience

500g vepř.kýty, 2 pol.lžíce MAGGI, 2 pol.lžíce WORCHESTRU, 1 pol.lžíce KARI, 1/2 pol.lžíce pál. papriky, 1 pol.lžíce SOLAMYLU, 1 žloutek

Postup přípravy

Maso nakrájím na nudličky,vložím do mísy,přidám všechny ostatní ingredience,promíchám a nechám uležet v lednici alespoň 24 hodin. Poté připravuji jako minutku a podávám s…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové maso s ananasem

Vepřové maso s ananasem

Potřebné ingredience

1/2 kg vepřového masa, jednu papriku, jeden rajský protlak, sůl, po špetce pepře a chilli (nemusí být), trošku oleje a 2 velké lžíce nadrobno nakrájeného ananasu

Postup přípravy

Na kostičky nakrájené maso opečeme dorůžova na oleji. Potom přidáme sůl, pepř, chilli. Pořádně promícháme a přidáme pokrájenou papriku a rajský protlak. Trochu podlijeme a dusíme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Plněná kotleta s opečeným bramborem

Plněná kotleta s opečeným bramborem

Potřebné ingredience

Vepř. kotlty ( můžete nahradit kuř. masem a udělat kapsičku ), grilovací koření, sůl, sladká paprika, olej, cibule, šunka, suchý salám, sýr, párek ( můžete dát co vám zbývá: niva, paprika, fantazii se meze nekladou ), 3 lžíce kečupu, 2 rajčata, 1/2 kostky masoxu

Postup přípravy

Kotletu si uříznu silnější kousek a uprostřed proříznu, ale nedoříznu, opatrně poklepu, osolím a posypu sl.paprikou, dám šunku, salám, kousek párku, sýr, cibulku ( já použila…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové kostky na houbách

Vepřové kostky na houbách

Potřebné ingredience

Vepřové maso- plecko,2cibule,sušené houby,nejlepší je směs ty jsou pěkně voňavé,sůl ,pepř a kmín.Libeček

Postup přípravy

Osmažíme cibulku dorůžova ,přidáme nakrájené maso na kostky,zprudka opečeme.Přidáme koření a namočené houby.
Vaříme do změknutí ,potom omáčku zahustíme .Na konec nakrájíme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
fantastické závitky se zelím a klobásou na grilu :-)

fantastické závitky se zelím a klobásou na grilu :-)

Potřebné ingredience

plátky vepřové krkovičky - množství podle počtu porcí, kysané zelí, klobása, niva, grilovací hořčice, česnek, grilovací koření nebo další pikantní koření dle chuti a fantazie, olej.

Postup přípravy

plátky krkovičky si naklepeme na tenké plátky a naložíme přes noc do marinády, kterou si připravíme z utřeného česneku - pro 4 až 6 osob dávám tak 5 stroužků, 1 balíčku…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
VEPŘOVÉ KOTLETKY NA SMETANĚ

VEPŘOVÉ KOTLETKY NA SMETANĚ

Potřebné ingredience

asi kg.vepřového na řízky(může být i libovější krkovička)
asi 2kg. brambor, sůl, pepř a dvě šlehačky v krabičce --pozor ne slabší než 30%tuku

Postup přípravy

kotletky si nakrájíme jako na řízky, naklepe, osolíme,opepříme. Brambory oloupeme, umyjeme a nakrájíme na kolečka, do máslem vymazaného pekáčku klademe střídavě brambory--posolit,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
KOTLETY pro hosty

KOTLETY pro hosty

Potřebné ingredience

4 kotlety,
20 dkg uzeného sýra (v celku),
10 dkg másla,
sladká paprika,
sůl,pepř,
3 cibule,
masox

Postup přípravy

Kotlety mírně naklepeme,osolíme opepříme,nakrájíme na kolečka cibuli,nastrouháme sýr.Do vymaštěného pekáčku položíme plátky masa,na každý dáme hromádku cibule,na to dáme oříšek…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
PIVOVARSKY TOKAŇ

PIVOVARSKY TOKAŇ

Potřebné ingredience

4 plátky libového vepř.masa,2cibule,1lžíce vepř.sádla,4stroužky česneku,1lžíce sladké papriky,1šálek světlého piva,1čerstvá červená paprika,vývar nebo teplá voda, strouhaný tvrdý sýr,sůl

Postup přípravy

Na tuku zpěníme cibuli,přidáme maso nakrájené na hranolky a prudce je opečeme. Poprášíme hl.moukou a necháme 1/2min. za stálého míchání zasmahnout. Potom maso osolíme,přidáme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
KUNG PAO

KUNG PAO

Potřebné ingredience

Vepřové maso z kýty (může být i kuřecí,ale vepřové je na toto lepší), cibule, žampiony (nemusí být), červená kapie (nemusí být), arašídy nesolené. NA MARINÁDU: mletá červená paprika,kari,mletý barevný pepř,drcený kmín, bílek, sojovka nebo worchester+magi,solamyl. NA ZÁVĚR: kostka masoxu,voda asi 2dcl, sojovka, cukr, ocet, tymián, solamyl

Postup přípravy

Maso nakrátíme na proužky, či kostky a smícháme s přísadami na marinádu. Maso nesmí plavat, musí být vším hezky obaleno a necháme nejlépe přes noc uležet (můžeme nechat i déle). V…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Gulášek Rumcajzík.

Gulášek Rumcajzík.

Potřebné ingredience

Vepř. maso /plecko/ olej, cibule, obič.hořčici,pepř mletý, mletou slad.papriku,kmín,súl, masox 1až2 kostičky, 2 čili papričky neb 1 lžičku pálivé papriky, 1 pivo na podlévání.

Postup přípravy

Na oleji spěníme cibulku pak přidáme po chvilce maso pokrájené na větší kostky .osolíme,opepříme,kmín a pořád mícháme a pochvilce přidáme 2 až 3 lžíce hořčice a stále mícháme a…

Zobrazit více...

Kategorie