Něco pro čokoholiky (jako jsem já): Maso v čokoládě
Potřebné ingredience
vepřové kotlety (nebo kýta), sůl, olej, cibule, česnek, vývar, sójová omáčka, nové koření, hořká čokoláda, sušené chilli papričky nebo feferonky
Postup přípravy
Maso naklepeme, nařízneme kraje, osolíme, potřeme olejem a necháme asi hodinu odležet. Mezitím si připravíme omáčku: osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, zalijeme…
Řízky Pantáty Třísky
Potřebné ingredience
Vepřové – pečeně, krkovice
1 kg masa
4 vejce
1 lžička pepře
1 lžička kari
1 lžička pálivé a sladké papriky
1 lžička drceného kmína
1 lžička soli, kečupu, majoránky
3 lžice oleje
Postup přípravy
Řízky naklepeme,nasolíme a opepříme.24 hod.necháme uležet naložené ve směsy.Prudce opečeme.
Výborná zaležitost.......
PEKINGSKÉ PLACIČKY
Potřebné ingredience
500g masa/vepřové,kuřecí,králičí/500g měkkého salámu,4papriky,4rajčata,4cibule,5vajec,1 krabička solamylu+1 lžíce-ta je důležitá!!!kečup,čili koření-já nedávám,protože to baští i naši kluci:-)vegeta,1,5dcl oleje,sůl,pepř mletý
Postup přípravy
Maso,salám,papriky,rajčata nakrájíme na slabé nudličky a cibuli na kolečka.Přidáme vejce,solamyl,kečup,vegetu,pepř,olej a sůl-už jen podle chuti,zamícháme a necháme odležet v…
Pivoňský závitek
Potřebné ingredience
5-plátků-vepřové kýty, 150-g-uzeného bůčku, 200-g-brambor, 200-g-kysaného zelí, 200-g-cibule, 200-g-sádla, hladká mouka, rajčatový protlak, sůl, kmín alobal.
Postup přípravy
Poloviční dávku cibule zpěníme na sádle, přidáme nakrájené oprané zelí, nastrouhané brambory a dusíme do měkka. Osolíme, přidáme uzený bůček nakrájený na kostičky a vejce.…
Vepřové koleno na pivě se šťouchanými brambory - 4 - 6…
Potřebné ingredience
3 vepřová kolena
500 ml černého piva (může být i řezané)
15 stroužků česneku
4 cibule
8 lžic plnotučné hořčice
mletá sladká paprika
nové koření
pepř černý celý
bobkový list
kmín
300 ml vody na podlití
instantní jíška tmavá nebo chlebová střídka na zahuštění šťávy
mletý černý pepř
sůl
provázek
hořčice
čerstvý strouhaný křen
Postup přípravy
1. Vepřové koleno vykostíme, kůži nakrojíme na mřížky a do masa řádně vetřeme hořčici, sůl, pepř, kmín, sladkou papriku a česnek krájený najemno. Zarolujeme a dobře svážeme…
Putimské masové nudličky
Potřebné ingredience
750 g vepřové kýty, 4 lžíce oleje, 60g moučného másla, 20g rajského protlaku, 20g hořčice,
hrnek vývaru (zaleju masox vroucí vodou), 150 g cibule, 100 g žampionů, 100 g okurek (steril.), 200 g kapií (také dávám steril.), worcester,sůl,pepř.
Přísady nevážím,dávám od oka,hořčici,okurky i kápie.Místo rajského protlaku dávám kečup.Cibuli dávám 1 větší,žampiony - 1 plechovku a moučné máslo tak od oka,stačí kousíček másla s troškou mouky.
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme. Maso nakrájíme na nudličky,osolíme,opepříme a opečeme na cibuli. Přidáme moučné máslo (tj.máslo umícháme s hl.moukou),orestujeme,zakapeme…
Fazolový guláš
Potřebné ingredience
cibule
vepřové maso (plecko)
mexický fazolový hrnec
smetana
hl. mouka
sl. paprika, pálivá paprika, sůl, pepř
fazole (bonduelle v konzervě, jaké máme rádi)
sádlo
Postup přípravy
Na sádle usmažíme cibulku, přidáme maso a obě papriky. Orestujeme. Osolíme, opepříme. Dusíme doměkka. Přidáme tak 2-3 lžíce "Mexického fazolového hrnce".
Zahustíme smetanou s…
***OPEČENÉ ŠPEKÁČKY SE SÝREM V TROJOBALU***
Potřebné ingredience
špekáčky(jakákoliv uzenina),sýr plátkový,na obalení:klasika-hladká muka,vajíčko,mléko,strouhanka,olej
Postup přípravy
špekáčky svléneme ze slupky,pak je rozkrojíme na půlku,a tu půlku rozkrojíme na ještě jeden díl,ale nedoříznem do konce,jen aby se vytvořila jako by kapsa,do té vložíme plátek…
Vepřové maso na houbách
Potřebné ingredience
Vepřové maso ( kotleta, kýta i krkovice - co kdo rád, můžu být i hovězí ), cibule, olej, kmín, houby ( mražené nebo čerstvé anebo sušené ), 1 kostka masoxu, hladká mouka
Postup přípravy
Připravuju v papiňáku! Maso si naklepu, trochu osolím a posypu paprikou nebo maso nakrájím na kostky. Na oleji osmahnu cibulku a přidám maso buď plátky kotlety nebo kostky,…
Zapečené kotletky s celerem - veliká pochoutka :-))
Potřebné ingredience
4 až 6 porcí vepřové kotlety - podle počtu strávníků, menší celer nebo půlka většího, 2 cibule, 1 až 2 vajíčka, 1 šlehačka, citronová šťáva, sůl, pepř, worcestr, sýr na strouhání.
Postup přípravy
Kotletky si naklepeme, z obou stran osolíme, opepříme a zprudka opečeme na oleji, dáme do zapékací mísy.
Očištěný celer nakrájíme na nudličky jako třeba hranolky, cibuli…