Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové bratislavské plecko -MOOC DĚKUJI Merylas

Vepřové bratislavské plecko -MOOC DĚKUJI Merylas

Potřebné ingredience

Suroviny: 500 g vepřové plece, sůl, olej, 1 větší cibule, 1 lžíce rajčatového protlaku - 30 g, 40 g hladké mouky, zhruba 2 dl mléka a trochu sladké smetany, citrónová šťáva, 1 vařená malá mrkev a kousek celeru, 1 sterilovaná okurka, 1 lžíce hrášku

Postup přípravy

Postup:

Na oleji osmahneme do růžova nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme osolené maso, to taky ze všech stran opečeme, pozor, nespálíme cibuli, přidáme rajčatový protlak,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová pečeně s bylinkovou krustou -DEKUJI ZIZALCE

Vepřová pečeně s bylinkovou krustou -DEKUJI ZIZALCE

Potřebné ingredience

1 kg vepřové pečeně nebo krkovice, sůl, pepř, kmín, 3 stroužky česneku, svazek petrželky, svazek pažitky a svazek majoránky, 1 pěkná cibule, 3 žloutky.

Postup přípravy

Postup:

Maso omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme, potřeme rozmačkaným česnekem, podlijeme a dáme přikryté do trouby vyhřáté na 220°C asi na 45 minut péct. Mezitím nakrájíme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
KAPUSTIČKY S VEPŘOVÝM MASEM-DEKUJI CHYTRE ŽENE

KAPUSTIČKY S VEPŘOVÝM MASEM-DEKUJI CHYTRE ŽENE

Potřebné ingredience

stup: Cibuli nakrájíme najemno, na oleji orestujeme dozlatova, přidáme na kostky nakrájené maso, které asi 3 minuty restujeme. Zalijeme trochou vývaru, přidáme česnek, zázvor a sójovou omáčku. Maso dusíme, za podlévání vínem asi 45 minut, až je téměř měkké. Ke konci přidáme kapustičky, papriku a ještě podusíme doměkka. Podáváme se žampiónovou rýží.

Postup přípravy

Použité suroviny:
500 g vepřová plec na kostky | 400 g kapustička | 50 g mouka | 250 ml vývar | 50 ml bílé víno | 5 nasekaných stroužků česnek | 1 lžíce sójová…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Pikantní uzené na kyselém zelí -MOOOC DĚKUJI -Bibinka (Janinka)

Pikantní uzené na kyselém zelí -MOOOC DĚKUJI -Bibinka …

Potřebné ingredience

Suroviny: Moravské uzené maso(nebo jiného), 100 g anglické slaniny, sklenici kysaného zelí, 3 rajčata, 1 cibule, 3 bobkové listy, tymián, 5 kuliček pepře, 5 kuliček nového koření, celý kmín, mletý pepř, sůl, trošku oleje(nebo sádla), 1 dcl světlého piva(nemusí být).

Postup přípravy

Postup:

Pekáček si vymázneme olejem(sádlem) a naskládáme si plátky anglické slaniny. V hrnci si na oleji osmažíme nakrájenou cibulku, přidáme zelí, kmín, nakrájená rajčata,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Sněhurčina sladkokyselá smetanová koprová omáčka

Sněhurčina sladkokyselá smetanová koprová omáčka

Potřebné ingredience

Ingredience: 40 g másla 40 g hladké mouky 1/2 l vývaru nebo vody 3 lžíce sekaného kopru 2 lžíce octa 2 lžíce vody 250 ml smetany (ke šlehání, 33%) 2 žloutky 2 lžičky cukru 1 lžíčka soli

Postup přípravy

Příprava:
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme vývarem, osolíme a 20 minut povaříme. Mezitím si připravíme kopr - najemno jej nasekáme, potom jej vsypeme do…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové na houbách se šlehačkou-DĚKUJI KEIKEI

Vepřové na houbách se šlehačkou-DĚKUJI KEIKEI

Potřebné ingredience

Ingredience: drcený kmín 2 lžičky sušené houby 4 hrstě sůl vepřová kýta 60 dkg mletý černý pepř 1 lžička polohrubá mouka 4 lžíce hladká mouka smetana ke šlehání 4 dl olej 6 lžic

Postup přípravy

Postup přípravy receptu:
Houby spaříme a ve troše vody je chvilku podusíme.

Kýtu podle potřeby očistíme, omyjeme a osušíme. Maso nařežeme přes vlákno na plátky. Plátky…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Mrkvová omáčka s vepřovým masem-DĚKUJI JITULUNCE

Mrkvová omáčka s vepřovým masem-DĚKUJI JITULUNCE

Potřebné ingredience

SUROVINY 500g vepřového plecka, 1 větší cibule, 6 menších mrkví, 1-2 polévkové lžíce hladké mouky, 2 polévkové lžíce tmavé jíšky Knorr (nemusí být), 6 kuliček nového koření, 3 bobkové listy, 1 Karpatský bujón nebo Masox, olej, pepř (nepoužívám), sůl

Postup přípravy

POSTUP PŘÍPRAVY

Další skvělý recept bez práce - z trouby.


Do pekáče dáme na kostičky pokrájenou cibuli a maso (trouba na 250°C). Zlehka osmahneme a jak nám to…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové kotlety alla Napolitana -DĚKUJI HANCE Z TOPRECEPTY!!!

Vepřové kotlety alla Napolitana -DĚKUJI HANCE Z…

Potřebné ingredience

Suroviny: 3 velké vepřové kotlety 2-3 zmrazené papriky 1 lžíce rajčatového protlaku 200 g čerstvých žampiónů 60 g oleje stroužek česneku sůl

Postup přípravy

Postup:

Kotlety lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Na pánvi zahřejeme 50 g oleje, přidáme rozetřený česnek a osmažíme do zlatova. Pak na pánev vložíme kotlety a opečeme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
MADARSKÝ VEPŘOVÝ GULÁŠ-DEKUJI- VARENI.CZ

MADARSKÝ VEPŘOVÝ GULÁŠ-DEKUJI- VARENI.CZ

Potřebné ingredience

sádlo 2 - 3 lžic cibule 400 g červená paprika 2 ks vepřová plec 400 g podle chuti: masox 1 - 2 kostek mletá gulášová paprika 1/2 balíčku chilli koření mletý černý pepř majoránka 2 - 3 lžiček česnek 1/2 paličky drcený kmín 1 lžička sůl podle potřeby: vroucí voda polohrubá mouka

Postup přípravy

Postup přípravy receptu:
Cibuli a česnek očistíme. Cibuli nakrájíme na kostičky a česnek prolisujeme. Vepřové maso podle potřeby očistíme, zbavíme přebytečného tuku a nakrájíme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové kostky na provensálu -DEKUJI BIBINCE Z TOPRECEPTY.CZ

Vepřové kostky na provensálu -DEKUJI BIBINCE Z…

Potřebné ingredience

Suroviny: 800 g vepřového masa, 1 cibule, 1 červená kapie, 1 bílá paprika, 1/2 salátové okurky(nebo cukety), 1 rajče, 1 vrchovatá lžička provensálského koření, 1 lžíce červené papriky, 1 lžíce solamylu, sůl, olej

Postup přípravy

Postup:

Na olej dáme orestovat nakrájenou cibuli, přidáme červenou papriku, provensálské koření a sůl, na kostky nakrájené maso, zalijeme vodou a necháme dusit. Když je…

Zobrazit více...

Kategorie