Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Plněná kotleta s bramborovou kaší

Plněná kotleta s bramborovou kaší

Potřebné ingredience

Vepřová kotleta (množství podle toho kolik bude lidí k jídlu), slabé párky, koření Pečené mso od Avokáda, máslo.

Postup přípravy

Kotletu prošpikujeme párky, vršek masa slabě pokrájíme do mřížek a posypem kořením, zbytek párečků nakrájíme na slabá kolečka. Maso dáme do skleněné zapékací mísi, přidáme zbytek…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová panenka na hořčici a smetaně

Vepřová panenka na hořčici a smetaně

Potřebné ingredience

2 lžíce olivového oleje, 700g vepřové panenky nakrájené na tenké plátky, 2 velké cibule tence nakrájené, 2 stroužky česneku rozdrcené, 200g žampionů nebo jiných čerstvých hub nakrájených na plátky, 200ml zakysané smetany, 2 lžíce hrubozrnné hořčice (např. Amora), případně kremžské hořčice, hrst čerstvých bylinek nasekaných, sůl a pepř, krabičku nebo sáček mražené baby karotky či kapustiček

Postup přípravy

1. V silnostěnném kastrolu nebo ve vysoké pánvi rozpalte olej a zprudka na něm osmažte tenké (ne však vysloveně průsvitné) plátky vepřové panenky. Vsypte nejdříve kousky cibule,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
MAĎARSKÉ ŘÍZKY

MAĎARSKÉ ŘÍZKY

Potřebné ingredience

Vepřová kýta, olej, sůl, mouka, červená paprika, zelená paprika, rajčata, česnek.

Postup přípravy

Řízky osolíme, obalíme v mouce smíchané s červenou paprikou (nepálivou) a uložíme do olejem vymazané mísy ze skla. Potom řízky posypeme prolisovaným česnekem, čtvrtkami rajčat …

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
FARÁŘOVO TAJEMSTVÍ

FARÁŘOVO TAJEMSTVÍ

Potřebné ingredience

PLÁTKY VEPŘ.MASA ,CIBULE ,TVRDÝ SÝR -CIHLA

Postup přípravy

NA PLECH DÁME DOST CIBULE POKRÁJENÉ NA KOLEČKA NA TO NAKLEPANÉ VEPŘ. MASO OSOLOLENÉ PODLE CHUTI ZALIJEME TROCHOU VODY A DÁME DO TROUBY PŘED DOKONČENÍM PLÁTEK SÝRA A HOTOVO…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové jazyky na smetaně

Vepřové jazyky na smetaně

Potřebné ingredience

vepřové jazyky (já dělám ze 2-3 ks), koření, sůl, zakysaná smetana, šlehačka, ocet.

Postup přípravy

Jazyky očistím, omyji, dám do tlakového hrnce (ale může se vařit i klasicky), osolím, přidám několik celých pepřů, pár kuliček celého nového koření, 2-3 bobkové listy, může se…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Cikánské nudličky - pikantní, rychlé

Cikánské nudličky - pikantní, rychlé

Potřebné ingredience

5 lžic oleje
400g vepřové kýty
4 větší cibule
5 vajec
4 lžíce škrobové moučky
lžička soli
lžička mletého pepře
lžička mleté pálivé papriky
lžička mleté sladké papriky
lžička kari
lžička sójové omáčky

Postup přípravy

Maso nakrájíme na nudličky, cibuli na tenké proužky. Všechny suroviny potřebné na směs (kromě masa a oleje vše) smícháme, přidáme maso, dobře promícháme a necháme den odležet …

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Velikonoční nádivka

Velikonoční nádivka

Potřebné ingredience

2 veky,1/2 kg uzeného masa,1/4 muškátového oříšku, sůl, máslo, mléko, petržel, 4 vejce, vegeta

Postup přípravy

veky a maso na kostičky, přidáme koření a nasekanou petrželku. máslo rozehřejeme a spolu s rozmíchanými vejci a s mlékem přidáme a promícháme. Dáme zapéct do vyhřáté trouby na…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
DRAGOUNSKÝ MARŠ

DRAGOUNSKÝ MARŠ

Potřebné ingredience

500G VEPŘ.KÝTY,1VELKÁ ČERV.KAPIE,SUL,PEPŘ,KMÍN,1CIBULE,1LŽÍCE ML.PAPRIKY,2LŽÍCE KEČUPU,SOJOVA+WORCESTER.OM.2LŽÍCE HL.MOUKY,2DCL SVĚTLÉHO PIVA

Postup přípravy

VEPŘOVÉ MASO NAKRÁJENÉ NA NUDLIČKY,SUL,PEPŘ,KMÍN,SOJ.+WORCESTER.OM.TOTO VŠE PROMÍCHÁME V MISCE A DÁME NA ROZPÁLENÝ OLEJ.
ZPRUDKA OPEČEME AŽ NÁM PUSTÍ MASO ŠTÁVU,PŘIKRYJEME…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Kotlety mojí maminky

Kotlety mojí maminky

Potřebné ingredience

4 vepřové kotlety s kostí,
asi kilo brambor,
grilovací koření, sůl
strouhaný eidam (hodně),
1 šlehačka,
cibule nebo pórek

Postup přípravy

Kotlety naklepeme, osolíme, posypeme grilovacím kořením a poklademe do pekáče. Na kotlety poklademe dle chuti cibuli nebo pórek, brambory nakrájené na kolečka a posypeme eidamem.…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Žebírka na medu s chilli

Žebírka na medu s chilli

Potřebné ingredience

Maso: 8-10 vepřových žebírek.

Marináda : 5 lžic vinného octa,
4 lžíce sojové omáčky,
5 lžic worchestrové omáčky,
8 lžic oleje (dávám olivový),
2 vrchovaté lžíce medu,
celý sáček koření na žebírka (Kotany),
2-3 jarní cibulky nasekané na drobno,
2 červené chilli papričky bez zrníček,

Postup přípravy

Tahle dobrůtka je hodně pikantní, eventuelně se dají chilli papričky vynechat, ale není to už ono!
Žebírka si nechávám dopředu chystat v řeznictví a poprosím je, aby mně na…

Zobrazit více...

Kategorie