Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
PIVOVARSKY TOKAŇ

PIVOVARSKY TOKAŇ

Potřebné ingredience

4 plátky libového vepř.masa,2cibule,1lžíce vepř.sádla,4stroužky česneku,1lžíce sladké papriky,1šálek světlého piva,1čerstvá červená paprika,vývar nebo teplá voda, strouhaný tvrdý sýr,sůl

Postup přípravy

Na tuku zpěníme cibuli,přidáme maso nakrájené na hranolky a prudce je opečeme. Poprášíme hl.moukou a necháme 1/2min. za stálého míchání zasmahnout. Potom maso osolíme,přidáme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
KUNG PAO

KUNG PAO

Potřebné ingredience

Vepřové maso z kýty (může být i kuřecí,ale vepřové je na toto lepší), cibule, žampiony (nemusí být), červená kapie (nemusí být), arašídy nesolené. NA MARINÁDU: mletá červená paprika,kari,mletý barevný pepř,drcený kmín, bílek, sojovka nebo worchester+magi,solamyl. NA ZÁVĚR: kostka masoxu,voda asi 2dcl, sojovka, cukr, ocet, tymián, solamyl

Postup přípravy

Maso nakrátíme na proužky, či kostky a smícháme s přísadami na marinádu. Maso nesmí plavat, musí být vším hezky obaleno a necháme nejlépe přes noc uležet (můžeme nechat i déle). V…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Gulášek Rumcajzík.

Gulášek Rumcajzík.

Potřebné ingredience

Vepř. maso /plecko/ olej, cibule, obič.hořčici,pepř mletý, mletou slad.papriku,kmín,súl, masox 1až2 kostičky, 2 čili papričky neb 1 lžičku pálivé papriky, 1 pivo na podlévání.

Postup přípravy

Na oleji spěníme cibulku pak přidáme po chvilce maso pokrájené na větší kostky .osolíme,opepříme,kmín a pořád mícháme a pochvilce přidáme 2 až 3 lžíce hořčice a stále mícháme a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová kýta po husarsku

Vepřová kýta po husarsku

Potřebné ingredience

vepřová kýta, cibule, mrkev, petržel, celer, 1 kostka masoxu, 2 lžičky papriky sladké, hladká mouka a smetana

Postup přípravy

Do velkého pekáče nebo většího kastrólu, který můžeme dát do trouby dáma máslo a na něj zpěnit cibulku na kostičky, pak dáme celou kýtu prošpikovanou špekem a orestujeme jí ze…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
PRIMA KOTLETKY

PRIMA KOTLETKY

Potřebné ingredience

4 kotlety, cibule, pepř, Lučina, sůl, jakékoliv hřiby a mléko

Postup přípravy

Nakrájenou cibulí vysteleme dno zapékací mísy,na ní rozložíme rozklepané,osolené a opepřené kotlety,na to pak hřiby,které jsme si předem namočily v mléce a zalejeme lučinou…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Kotlety narychlo

Kotlety narychlo

Potřebné ingredience

kotlety
cibule
koření dle chuti
hl. mouka
sádlo
máslo
worcester, sojovka, pivo
obyč. hořčice

Postup přípravy

Kotlety naklepeme, používám raději s kostí, nařízneme, aby se nekroutily. Na maso dáme koření co máme rádi, steak, pepř, sůl, chilli, pepřový steak atd. podle chuti. Poprášíme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
lilky zapečené ve vepřovém masíčku

lilky zapečené ve vepřovém masíčku

Potřebné ingredience

1-2 lilky, 1 kg mletého vepřového masa( může být mišung půl na půl s hovězím, krůtím apod...) cibule, česnek, sůl, gril. koření, sl. paprika, kmín drcený, majoránka, 4 rohlíky, mléko, 3 vajíčka

Postup přípravy

Rohlíky namkrájíme na kostičky a namočíme v mléce, přidáme mleté maso a koření ( cibulka...orestovaná, česnek, sůl, gril. koření, kmín, paprika, majoránka ) vajíčka, a pořádně…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové na fazolkách !!!!

Vepřové na fazolkách !!!!

Potřebné ingredience

Vepřové maso(4 plátky),fazolové lusky,máslo(Rama Coulines),smetanu,mléko,sůl,pepř

Postup přípravy

Vepřové maso si naklepeme,osolíme a opepříme.Na pánvi si rozehřejeme máslo a vložíme do něj řízky,které osmažíme z obou stran.Maso smažíme dokud není měkké,ke konci smažení…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
PAVLIŠOV

PAVLIŠOV

Potřebné ingredience

vepřové maso na řízky(co kdo má rád),hl.mouka,vejce,strouhanka,kys.,zelí,cibule,knedlík

Postup přípravy

Z masa uděláme klasické řízky-já si je na prudko osmažím a pak šoupnu do pekáčku,dám na každý máslo,zaleji omastkem z pánve,na kterém jsem je smažila a dám mírně péct do trouby…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová panenka v košilce z listového těsta

Vepřová panenka v košilce z listového těsta

Potřebné ingredience

1 vepřová panenka,
sůl, pepř, sladká červená paprika,
50 g másla,
200 g anglické slaniny,
1 střední cibule,
400 g žampiónů (nebo šálek sušených hub - před použitím 30 min podusit, nebo 200 g hub naložených do soli - před použitím propláchnout a 25 min podusit),
loupaná rajčata z plechovky (nejlépe Valfrutta: 400 g brutto),
listové těsto (doporučuji Babické)

Na potření:
1 celé vejce

Postup přípravy

1. Panenku rozdělíme na 2 části a lehce naklepeme. Maso osolíme, opepříme, posypeme červenou paprikou a v pánvi na másle ze všech stran opečeme a vyjmeme na hluboký talíř,…

Zobrazit více...

Kategorie