Vepřové koleno na pivě se šťouchanými brambory - (4 -…
Potřebné ingredience
3 vepřová kolena
500 ml černého piva (může být i řezané)
15 stroužků česneku
4 cibule
8 lžic plnotučné hořčice
mletá sladká paprika
nové koření
pepř černý celý
bobkový list
kmín
300 ml vody na podlití
instantní jíška tmavá nebo chlebová střídka na zahuštění šťávy
mletý černý pepř
sůl
provázek
hořčice
čerstvý strouhaný křen
šťouchané brambory
500 g brambor
100 g slaniny
3 mladé lahůdkové cibule s natí
sůl
pepř
Postup přípravy
1. Vepřové koleno vykostíme, kůži nakrojíme na mřížky a do masa řádně vetřeme hořčici, sůl, pepř, kmín, sladkou papriku a česnek krájený najemno. Zarolujeme a dobře svážeme…
Čína z vepřového a sojoveho masa s celerem
Potřebné ingredience
Marináda : 1 lžička soly ( dávám méně)1 lžička cukru1 lžička magi2 polévkové lžíce oleje2 polévkové somaylu1 vajíčko1 kávová lžička Kari1 kávová lžička sojové omáčky1 kávová lžička worčwstru1 moka lžička sladké papriky trochu pepře
Postup přípravy
Sojové maso nakrájet na velikost stejnou jako normální maso a spařit ho.Potom vyždímat a přidat k normálnímu masu.Z mariády udělat kašičku naložit maso a nechat do druhého dne
Samuraj
Potřebné ingredience
Vepřové maso,cibule,hořčice,kečup,paprika koření,sůl,pepř,magi,olej,soj.omáčka..Vše naložíme do teto smesi den předem a čerstvá paprika..
Postup přípravy
Vepřové maso na nudličky,cibule na platky aspon 5 ks.,všechno kořeni.
Nalozene maso restujeme na panvicce a ke konci restovani pridame cerstvou papriku a jeste kecup/az pred…
Segedinsky gulas
Potřebné ingredience
750g plecka,2 velke cibule,kmin,gulasove koreni ,mleta sladka paprika,1 kosticka masoxu,kysany zeli,slehacka
Postup přípravy
Cibuli nakrajime na jemno a osmazime do zlatova na sadle,kdyz je cibulka osmazena pridame na kosticky nakrajene maso a nechame znovu osmahnout,az maso pusti stavu zalijeme vodou…
Kotlety na hořčici
Potřebné ingredience
Vepřové kotlety (podle počtu strávníků), sůl, pepř, mletá paprika (sladká i pálivá), plnotučná hořčice, hladká mouka, olej nebo tuk na smažení
Postup přípravy
Kotlety naříznout a naklepat. Potom osolit, opepřit a posypat mletou paprikou (druh zvolit podle chuti). Potom potřít jednu stranu hořčicí (pouze klasika Česká plnotučná - s jinou…
NÁMOŘNICKÉ MASO
Potřebné ingredience
500g vepřového masa
sůl,pepř olej,cibuli 1až2,kapie/paprika/,kdo rád pálivé můžou být i feferonky,kečup
Postup přípravy
maso nakrájíme na nudličky osolíme,opepříme a na oleji za stálého míchání opečeme,až vydusíme šťávu,přidáme nakrájenou cibuli,kterou necháme zesklovatět,můžeme přidat i hříbky…
Obrácené řízky mojí maminy
Potřebné ingredience
oblíbené maso na řízky, anglická slanina, cibule, vejce a strouhanka na obalení
Postup přípravy
naklepané řízky obalíme ve strouhance a pak teprve ve vejci a osmažíme do zlatova.
Dno zapékací mísy nebo hrnce vymažeme a posypeme kroužky cibule, dáme vrstvu řízků a ty…
Vepřová panenka v lístovém těstě
Potřebné ingredience
Listové těsto - stačí jeden plát ze zmraženého; kapka olivového oleje; grilovací koření; dva plátky šunky; plátkový sýr; listy čerstvého špenátu; no a hlavně vepřová panenka - v mém případě půlka z té vyšší strany
Postup přípravy
Panenku jsem pomazala olivovým olejem a posypala grilovacím kořením, zabalím do šunky, sýra, špenátu a nakonec zabalím do rozváleného lístového těsta a trochu propíchám vidličkou.…
Vepřové řízky s cibulí - výborná pochoutka :-)
Potřebné ingredience
potřebný počet vepřových řízků (u nás minimálně 10), 3 až 4 cibule, vajíčko, mléko, čerstvá houska na strouhanku, hladká mouka, sůl, paprika, olej na smažení.
Postup přípravy
Tento recept se používá na srnčí řízky, ale vyzkoušela jsem i vepřové a jsou výborné, už je jinak nedělám.
Řízky naklepeme, osolíme a posypeme sladkou paprikou. Cibuli oloupeme…
Nakládané maso
Potřebné ingredience
1 lžička soli, 1 lžička pepře, 1 lžička majoránky, 2 stroužky česneku, 1 lžíce kečupu, vajíčko, 1 lžíce Solamylu
Postup přípravy
Z uvedených přísad uděláme marinádu, do které naložím masíčko. Tohle množství je asi na 4 řízky. Maso necháme naložené přes noc v ledničce a druhý den osmažíme.