Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Zapečené kotlety

Zapečené kotlety

Potřebné ingredience

kotlety s kostí i bez, godhaj na 0,5 cm kolečka, eidam, sůl, pepř, paprika ...a rýže

Postup přípravy

Kotlety naklepeme, opepříme, opaprikujeme a osmahneme, Na dno pekáčku dáme rýži ( já dávám již uvařenou, ale míň - ještě se dodělá) a na ni naskládáme opečené a osolené kotlety,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
ABSOLUTNĚ NEJLEPŠÍ ZAPEČENÉ KOTLETY CO ZNÁM - vhodné i pro velký počet osob,kdy není čas "stát u plotny"

ABSOLUTNĚ NEJLEPŠÍ ZAPEČENÉ KOTLETY CO ZNÁM - vhodné i…

Potřebné ingredience

4 vepřové kotlety, 1 šlehačka, máslo, tvrdý sýr (asi 15dkg), sůl, pepř

Postup přípravy

Vepřové kotlety (můžou být i s kostí) naklepeme, jemně nasolíme a z jedné strany jemně opepříme. Pekáček si vymažeme máslem i po stranách, naukládáme kotlety (nejlépe ať se moc…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
HELVÍKOVSKÉ VEPŘOVÉ ŘÍZKY - KALORICKÉ, ALE VÝBORNÉ:-))

HELVÍKOVSKÉ VEPŘOVÉ ŘÍZKY - KALORICKÉ, ALE VÝBORNÉ:-))

Potřebné ingredience

vepřové řízky, kotlety nebo třeba plátky z krkovičky, plnotučná hořčice, vejce, klobása dle chuti, sůl, pepř, hladká mouka, olej

Postup přípravy

maso naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a obalíme v hladké mouce. V kastrolu na rozpáleném oleji opečeme plátky z každé strany a pak podlijeme vodou a dusíme cca 20 -30…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Nenapichované ražniči

Nenapichované ražniči

Potřebné ingredience

1 kg vepřového masa (dala jsem plecko),2 klobásky (dala jsem Zbojnické),15 dkg slaniny,1 menší cuketu,2 cibule,sůl,pepř,kmín a koření gyros.

Postup přípravy

Maso nakrájet na kostky,klobásy na kolečka ,slaninu na plátky,cibuli na měsíčky a cuketu na kolečka.
maso promícháme se solí a kořením a naskládáme na vyšší plech . Pěkně …

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
vynikající maso v hořčici

vynikající maso v hořčici

Potřebné ingredience

maso (jedno jaké, plátky, kousky.. ), troška oleje, půl kelímku kremžské hořčice (malé zapoměla jsem dodat) ,ale jestli děláte pro velkou rodinu, tak můžete i celou buď malou nebo i velkou, podle toho jak vám chutná, 2 velké cibule, 1 palička česneku, sůl a pepř.

Postup přípravy

Kdo bude mít plátky, tak naklepat, jelikož já měla kousky, tak jsem s nima nic nedělala. Do misky se dá maso, posolí se, opepří, zalije se hořčicí smíchanou s malinkým množstvím…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Písecká kotleta

Písecká kotleta

Potřebné ingredience

750g kotlet, sůl, pepř, 5 vajec, 150g strouhaného sýra, kečup, hořčice, 3 stroužky česneku, majoránka, olej

Postup přípravy

Moc dobré masíčko, ke kterému se jako příloha nejlíp hodí brambory. Já se inspirovala receptem na slovenském MMB a udělala k tomu švýcarské brambory. Byla to dobrůtka :-)

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové na Houbách

Vepřové na Houbách

Potřebné ingredience

vepřove maso(kyta),sádlo,pepř,sul,hl.mouku na posypaní,slepičí bujon,a houby

Postup přípravy

Maso si naklepeme,osolime,opepříme,posypeme moukou a opražime na sadle v hrnci.Až je maso zatáhle,přidame vodu(maso musí byt ponořené),přidame bujon a houby.Maso dusíme až je…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Cikánské řízečky

Cikánské řízečky

Potřebné ingredience

5 lžic oleje, 400 g vepřového masa. Směs: 4 větší cibule, 5 vajec, 4 lžíce solamylu, lžička soli, lžička mlétého čeného koření, lžička mleté červené papriky, lžička mleté palivé papriky, lžička kari koření, lžíce sojové omáčky

Postup přípravy

Maso nakrájíme na pásky, cibuli také na tenké pásky. Všechny surové potřebné na směs smícháme, přidáme maso , dobře promícháme a necháme asi den odležet v ledničce. Potom…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové plátky na žampionech

Vepřové plátky na žampionech

Potřebné ingredience

6 vepřových plátků (kýta)
2 cibule
sádlo
sůl, pepř, kmín
bio bujon
instantní jíška Knorr, světlá i tmavá
žampiony v plechovce, ty větší

Postup přípravy

Maso nařízneme, aby se nekroutilo. Naklepeme. Na sádlo dáme cibulku. Postupně dáváme plátky masa, které jsme osolili a opepřili. Orestujeme je z obou stran. Dusíme ve vlastní…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Řízky -rošťáci

Řízky -rošťáci

Potřebné ingredience

Na 4 řízky použijeme: 2 vejce,1 lžičku soli,1 lžičku pepře,3 stroužky česneku,1 lžíci maggi,1 lžíci worcestru,1 lžíci hořčice,2 lžíce solamylu.

Postup přípravy

Všechna kořeníčka smícháme a do směsi naložíme na 24 hodin řízky,pak smažíme.jako příloha cokoliv od brambor:-)

Zobrazit více...

Kategorie