Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Suei-ču-žou

Suei-ču-žou

Potřebné ingredience

30 dkg kýty (dělám i z kuřecích stehenních řízků), 4 cibule

Marináda: 2 žloutky, 1 lžička solamylu, 1 lžička práškového cukru, 1 lžička soli, 1 lžička worčestru, ½ lžičky kari, ½ lžičky sladké papriky, 1lžíce magi, 3 lžíce oleje

Postup přípravy

Maso nakrájíme na nudličky, cibuli na kolečka a naložíme do marinády. Necháme přes noc v lednici a druhý den osmahneme na pánvi.
Vhodná příloha je rýže nebo hranolky.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové plátky pana uzenáře

Vepřové plátky pana uzenáře

Potřebné ingredience

4 plátky kýty, 5 dkg slaniny, 2 nožky párku, cibule, česnek, hořčice, sůl, pepř

Postup přípravy

Maso naklepat, osolit, opepřit, potřít hořčicí, poprášit moukou a zprudka osmahnout na oleji.
Přidat na kolečka nakrájenou cibuli, plátky česneku, slaninu a párky.
Dusit do…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Zimní jídlo z jednoho hrnce

Zimní jídlo z jednoho hrnce

Potřebné ingredience

20 dkg plecka nebo kýty, 20 dkg brambor, 10 dkg bílého zelí, 10 dkg kořenové zeleniny, pórek, cibule, sůl, kmín, pepř, máslo

Dělám v pečící pánvi tzv. pečence, ale jde i ve vyšší pánvi

Postup přípravy

Máslo necháme rozpustit, přidáme jemně nasekanou cibuli, plátky póru, kořenové zeleniny a osmahneme. Vložíme maso nakrájené na kousky, osolíme, opepříme, přidáme kmín a krátce…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Dušená mrkev s vepřovým masem

Dušená mrkev s vepřovým masem

Potřebné ingredience

Vepřové maso ( já měla kousek kýty ) - můžete použít kuřecí nebo krůtí; máslo; cibule; mrkev; solčanka;
větší nastrouhaná brambora na zahuštění

Postup přípravy

Na másle osmahneme cibulku a přidáme maso, když se zatáhne přidáme mrkev nakrájenou na kolečka - když chci aby to bylo rychleji tak ji nastrouhám nahrubém struhadle. Promícháme a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
BOSKOVICKÝ MĚŠEC

BOSKOVICKÝ MĚŠEC

Potřebné ingredience

 600 g vepřové kýty
 200 g klobásy
 80 g slaniny
 200 g kysaného zelí
 100 ml smetany
 80 g cibule
 60 g tuku
 100 ml vývaru
 1 vejce
 hladká mouka, sůl, pepř, mletá paprika, kari

Postup přípravy

1. Z kýty nakrájíme řízky, naklepeme, naplníme zelím, plátkem slaniny, dílkem vejce uvařeným natvrdo a klobásou.
2. Naplněné maso zabalíme do tvaru měšce a nahoře svážeme nití…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
BEEF SOTE

BEEF SOTE

Potřebné ingredience

 Maso hovězí (nebo vepřové)
 Cibule
 Kapie (čerstvá, sterilovaná)
 Kyselý okurek
 Pepř, česnek, sůl

Postup přípravy

1. Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme na oleji dozlatova
2. Přidáme maso na drobné nudličky a spolu s cibulí opečeme, osolíme, opepříme.
3. Červenou papriku nakrájíme na…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Panenské medajlónky s hrubozrnnou horčicí a rukolou

Panenské medajlónky s hrubozrnnou horčicí a rukolou

Potřebné ingredience

Vepřová panenka pro 4 osoby kupuji dvě, sůl, pepř, hrubozrnná horčice, olej

Příloha: brambory, cibule, koření, olej obloha, rukola

Postup přípravy

Omytou panenku si nakrájíme na plátky, lehce poklepeme, osolíme, opepříme a potřeme horčicí. Dáme do ledničky rozležet. Mezi tím si nakrájíme cibuli a dáme do vymazaného pekáčku a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Kovářské kotlety

Kovářské kotlety

Potřebné ingredience

kotlety, cibule, sýr, šlehačka

Postup přípravy

Kotlety osolíme, opepříme.
Na dno pekáče nasypeme 5 středně velkých cibulí na tenko, na to naskládáme kotlety, nasypeme na hrubo nastrouhanou cihlu - 30dkg a nalijeme šlehačku.…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Fantastické řízky

Fantastické řízky

Potřebné ingredience

1 kg vepřové kýty, 4 vejce, sůl, 2 lžíce majoránky, 4 lžíce pálivé papriky, 1 lžička kari koření, 7 stroužků česneku, 1 lžička mletého kmínu, 1-2 lžičky solamylu

Postup přípravy

Kýtu nakrájíme na plátky a naklepeme. Vejce rozšleháme přidáme sůl, koření, solamyl, utřený česnek, zamícháme a vložíme maso. Necháme 24 hodin uležet v chladu a poté smažíme v…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové maso s kapustou

Vepřové maso s kapustou

Potřebné ingredience

Vepřové maso ( já použila kýtu ); olej; cibuli; kapustu ( já použila růžičkovou ); mletý kmín; pepř; paprika sladká; masox; hladká mouka na zahuštění; zakysaná smatana

Postup přípravy

Já vařím v papiňáku. Na oleji spěníme cibulku a přidáme maso na kostky, orestujeme a přidáme na půlky nebo čtvrky nakrájenou růžičkovou kapustu ( nebo normální na drobné kostičky …

Zobrazit více...

Kategorie