Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Žižkovský vepřový kos s nivou

Žižkovský vepřový kos s nivou

Potřebné ingredience

600g kotlety,4stroužky česneku,sůl, pepř,2-3cibule,hladkou mouku pokud chceme zahušťovat,1lžičku drceného kmínu,1lžičku plnotučné hořčice,100g anglické slaniny,150g nivy,olej

Postup přípravy

Plátky masa naklepeme osolíme, opepříme.Utřený česnek smíchame s hořčicí a potřeme plátky masa z jedné strany.Poklademe plátky slaniny,vložíme špalíček nivy a uděláme závitek…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Maso na šlehačce

Maso na šlehačce

Potřebné ingredience

4-6plátku krkovičky nebo kotlety,máslo,sůl,pepř,2-3cibule,brambory,šlehačka

Postup přípravy

Maso naklepeme osolíme,opepříme.Plech vymažeme máslem a poklademe masem.Maso obložíme cibuli, plátky brambor a tak prokládáme cibuli s bramborami.Poslední vrstvu tvoří brambory…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Rošťáky z vepřového masa

Rošťáky z vepřového masa

Potřebné ingredience

Naklepeme 6-8 kotlet,2 celá vejce,2lžíce solamylu,1lžíce plnotučné hořčice,2-3 stoužky česneku,podle chuti sůl a pepř

Postup přípravy

Vše smíchame vložíme maso a necháme 24 hod odležet v lednici.Potom prudce osmažíme.Příloha hranolky a volská oka.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
vepřové na leču,inspirace od Vladka .-))

vepřové na leču,inspirace od Vladka .-))

Potřebné ingredience

sůl ,
lečo 1 sklenice ,
anglická slanina 10 dkg ,
smetana ke šlehání 250 ml ,
vepřová plec 1 kg ,
olej nebo sádlo ,
šunkový salám 20 dkg ,
mletý černý pepř ,
moravské uzené 20 dkg ,
sýr na strouhání 20 dkg

Postup přípravy

Vepřovou plec omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky a jemně naklepeme. Plátky masa osolíme a opepříme. Sýr nastrouháme.

Pekáč vymastíme olejem nebo sádlem, položíme do něj…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
vepřové kotlety na smetaně

vepřové kotlety na smetaně

Potřebné ingredience

4 platky vepřových kotlet, 100g strouhaného sýra, 1 lžička sladké pepriky, pepř, sul, kelímek smetany na šlehaní, hl. mouka na obalení a tuk na smažení

Postup přípravy

kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. na rozpalenem tuku do zlatova opečeme. Opečené maso pak vložíme do pekače , posypeme syrem a zalijeme šlehačkou kde mame…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová kýta narychlo

Vepřová kýta narychlo

Potřebné ingredience

vepřová kýta
koření vše od kotany: steak, vepřová pečeně, americké brambory a sůl
sojovka, worcester
obyč. hořčice
cibule
olej
pivo nebo voda

Postup přípravy

Plátky masa naklepeme, nařízneme a posypeme kořením. Dáme na rozpálený olej zprudka orestovat. Přendáme na talíř.
Do výpeku dáme cibulku. Lžíci hořčice. Podusíme, podlijeme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
ČÍNA

ČÍNA

Potřebné ingredience

1/2kg vepřové kýty,
cibule,
směs: 2pol.lžíce solamylu,
1moka lžička pepře,
1 kávová lžička kari,
1 káv.lžička sl. papriky,
1 káv.lžička magi,
1 káv.lžička worčestru,
2 žloutky,
trocha oleje

Postup přípravy

Do připravené směsi naložíme maso nakrájené na medailonky nebo nudličky, necháme uležet do druhého dne. Poté orestujeme na pánvi s nakrájenou cibulí na kolečka.
Může se…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
ZAPEČENÉ KOTLETKY

ZAPEČENÉ KOTLETKY

Potřebné ingredience

vepřové kotletky, šunka, tvrdý salám (v celku), žampiony, plátkový sýr, šlehačka (smetana), sůl, pepř

Postup přípravy

Do máslem vymazané pečící mísy poklademe naklepené, nasolené a opepřené kotlety, na ně položíme plátky šunky, posypeme na kostičky nakrájený salám a na drobno nakrájené žampiony.…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové mističky

Vepřové mističky

Potřebné ingredience

krkovička,anglická slanina(může být uzené) nakrájené na plátky,cibule,tvrdý sýr nebo Niva,strouhanka,máslo

Postup přípravy

Naklepeme krkovičku,okořeníme podle chuti,můžeme i potřít česnekem,pak dáme plátek anglické,kolečko cibule,posypeme strouhaným sýrem,já mám raději Nivu a tu tam dávám v tenkých…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Zapečené vepřové kotlety s brambory

Zapečené vepřové kotlety s brambory

Potřebné ingredience

Brambory, kotlety, cibule, tvrdý sýr, pepř, sůl, šlehačka a máslo na vymazání zapékací mísy (množství nepíšu, to je podle jedlíků nebo velikosti zapékací misky - pekáče)

Postup přípravy

Zapékací misku vymažeme máslem, dno poklademe silnou vrstvou cibule pokrájenou na kolečka, pak naklepané, nasolené, opepřené kotlety a vrstvu brambor, které jsme sirové nakrájeli…

Zobrazit více...

Kategorie