Vepřové na másle z hořčicí,posypané sýrem.
Potřebné ingredience
8 plátků vepřového masa
čtvrtku másla(né margarín)
2 plo.lžíce hořčice
1/4 sýru eidam
sůl pepř
Postup přípravy
Maso naklepeme a po stranách nařizneme aby se nekroutilo,osolíme a opepříme.V hrnci necháme roztopit máslo,poté vmícháme hořčici a pořádně zamícháme.Na to pokládáme maso,a necháme…
Rytířské kotlety
Potřebné ingredience
Potřebujeme:6 kotlet
1 lžičku soli
1 lžičku pepře
1 lžičku worcesteru
1/2 lžičky pálivé papriky
1/2 sladké papriky
3 lžičky kečupu
4 lžičky oleje
1 lžíce solamylu
2 stroužky česneku
2 vejce
Postup přípravy
Maso naklepeme (klidně i kuřecí).Vejce rozšleháme a přidáme zbytek ingrediencí.Vložíme maso a dáme do chladna na 24 hodin odležet.
Masíčko je opravdu skvělé,dobrou chuť!
Řízky na pivu
Potřebné ingredience
Plátky masa(vepřové,kuřecí)
olej česnek, sůl,pivo
Postup přípravy
Naklepeme řízky a po obou stranách potřeme olejem a česnekem utřeným se solí.
Zalijem pivem a necháme 2 hodiny(čím delé tim lépe)oležet.
Obalujeme jako řízek v trojobalu a…
Kovářův oheň
Potřebné ingredience
4 vepř.řízky,4 vetší cibule,hrubě tlučený pepř,3 dcl tekuté šlehačky,olej /sádlo/,sůl
Postup přípravy
Tuk rozpálíme a opečeme na něm naklepané,osolené a opepřené maso.Na každé straně asi 3 min.Pak maso vyjmeme a na výpečku osmažíme na kolečka nakrájenou cibuli tak,aby jen…
Zapečené kotletky s anglickou slaninou
Potřebné ingredience
Vepřové kotlety nebo kýta, plátky anglické slaniny, lečo, tvrdý sýr, smetana, sůl, pepř.
Postup přípravy
Naklepané,osolené a opepřené kotletky naskládáme do pekáčku, na ně položíme plátky anglické, vylijeme lečo, posypeme strouhaným sýrem a zalijeme smetanou.Dáme zapéct asi na 45 min…
Naložený bůček
Potřebné ingredience
1kg bůčku uvařit se soli,12stoužku česneku rozmačkaný,5 kuliček pepře,5 kuliček nového koření.
Kaše:15 stroužku česneku+sůl,1lžička pepře,1lžička kari koření,1lžička sladké papriky,1lžička grilovacího koření,worchestr
Postup přípravy
Jěšte teplý uvařený bůček potřeme kaší a zabalíme do alobalu až do vychladnutí.Až vychladne dáme do ledničky na 6-7 dní naležet.
JÁTRA NA ČESNEKU A ČERVENÉM VÍNĚ
Potřebné ingredience
játra,česnek,sojová omáčka,čer.víno,solamyl,suš.nebo steril.houby(ale nemusí být)masox,sůl,pepř,olej
Postup přípravy
rozděláme lžíci solamylu s 2 lžícemi vody ,namočíme do něj játra a zprudka opečeme na rozpáleném oleji.Já tedy solamyl nedávám a nic se nestane jen rovnou opeču játra,ale v…
Marináda na maso, třeba i na řízky (není potřeba…
Potřebné ingredience
Na 1/2 kg masa - 2 celá vejce, 2 lžičky hořčice, 2 lžíce solamilu, 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 1 lžička worčestru, 1 lžička magi, 2 stroužky česneku.....a naložit na min. 24 hodin (ale pokud nakládáte třeba kuřecí, tak můžete připravovat hned). Je to i na jiná masa (nakládám i vepřové, králičí...............)
Postup přípravy
Tip 1: Takto naložené maso obalte v trojobale nebo jen ve strouhance (bohatě stačí!) jako řízek.........vynikající!!!.................Tip 2: osmahněte jen tak! Tip 3: orestujte na…
"Farisův" guláš
Potřebné ingredience
asi 1 kg vepřového masa (nakrájíme na kostičky),
asi 0,5 kg hovězího masa (taky na kostičky),
asi 0,75 kg cibule (nakrájené na kolečka, měsíčky... není třeba na drobno),
0,75 - 1 kg mrkve (nakrájené na kolečka),
sladká paprika (od oka, jako do guláše),
1,5 - 2 sáčky celého nového koření,
2 - 3 celé bobkové listy,
sůl podle chuti,
trošku oleje,
0,5 - 0,75 kg brambor (nejlépe pěkných nových, omytých,nakrájených i se slupkou na čtvrtky - měsíčky)
Postup přípravy
Tato dobrota dostala název podle kamaráda z USA, který ji u nás jednou vařil a byla moc dobrá a jiná než naše gulášky, vhodná i pro děti, není ostrá.
Množství surovin si prosím…
Ražničí - vtěřinové
Potřebné ingredience
vepř. maso -plecko asi 600gr , 3 velké cibule , 5 větších zelených paprik , klobásky asi 3 , sůl , pepř , koření gyros
Postup přípravy
vepř. maso nakrájíme na kostky , osolíme , okořeníme , dáme do pekáčku , podlijeme asi půl deci vody a pečeme přikryté asi 40 minut , po této době odklopíme a posypeme cibuli…