Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové na másle z hořčicí,posypané sýrem.

Vepřové na másle z hořčicí,posypané sýrem.

Potřebné ingredience

8 plátků vepřového masa
čtvrtku másla(né margarín)
2 plo.lžíce hořčice
1/4 sýru eidam
sůl pepř

Postup přípravy

Maso naklepeme a po stranách nařizneme aby se nekroutilo,osolíme a opepříme.V hrnci necháme roztopit máslo,poté vmícháme hořčici a pořádně zamícháme.Na to pokládáme maso,a necháme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Rytířské kotlety

Rytířské kotlety

Potřebné ingredience

Potřebujeme:6 kotlet
1 lžičku soli
1 lžičku pepře
1 lžičku worcesteru
1/2 lžičky pálivé papriky
1/2 sladké papriky
3 lžičky kečupu
4 lžičky oleje
1 lžíce solamylu
2 stroužky česneku
2 vejce

Postup přípravy

Maso naklepeme (klidně i kuřecí).Vejce rozšleháme a přidáme zbytek ingrediencí.Vložíme maso a dáme do chladna na 24 hodin odležet.
Masíčko je opravdu skvělé,dobrou chuť!

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Řízky na pivu

Řízky na pivu

Potřebné ingredience

Plátky masa(vepřové,kuřecí)
olej česnek, sůl,pivo

Postup přípravy

Naklepeme řízky a po obou stranách potřeme olejem a česnekem utřeným se solí.
Zalijem pivem a necháme 2 hodiny(čím delé tim lépe)oležet.
Obalujeme jako řízek v trojobalu a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Kovářův oheň

Kovářův oheň

Potřebné ingredience

4 vepř.řízky,4 vetší cibule,hrubě tlučený pepř,3 dcl tekuté šlehačky,olej /sádlo/,sůl

Postup přípravy

Tuk rozpálíme a opečeme na něm naklepané,osolené a opepřené maso.Na každé straně asi 3 min.Pak maso vyjmeme a na výpečku osmažíme na kolečka nakrájenou cibuli tak,aby jen…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Zapečené kotletky s anglickou slaninou

Zapečené kotletky s anglickou slaninou

Potřebné ingredience

Vepřové kotlety nebo kýta, plátky anglické slaniny, lečo, tvrdý sýr, smetana, sůl, pepř.

Postup přípravy

Naklepané,osolené a opepřené kotletky naskládáme do pekáčku, na ně položíme plátky anglické, vylijeme lečo, posypeme strouhaným sýrem a zalijeme smetanou.Dáme zapéct asi na 45 min…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Naložený bůček

Naložený bůček

Potřebné ingredience

1kg bůčku uvařit se soli,12stoužku česneku rozmačkaný,5 kuliček pepře,5 kuliček nového koření.
Kaše:15 stroužku česneku+sůl,1lžička pepře,1lžička kari koření,1lžička sladké papriky,1lžička grilovacího koření,worchestr

Postup přípravy

Jěšte teplý uvařený bůček potřeme kaší a zabalíme do alobalu až do vychladnutí.Až vychladne dáme do ledničky na 6-7 dní naležet.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
JÁTRA NA ČESNEKU A ČERVENÉM VÍNĚ

JÁTRA NA ČESNEKU A ČERVENÉM VÍNĚ

Potřebné ingredience

játra,česnek,sojová omáčka,čer.víno,solamyl,suš.nebo steril.houby(ale nemusí být)masox,sůl,pepř,olej

Postup přípravy

rozděláme lžíci solamylu s 2 lžícemi vody ,namočíme do něj játra a zprudka opečeme na rozpáleném oleji.Já tedy solamyl nedávám a nic se nestane jen rovnou opeču játra,ale v…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Marináda na maso, třeba i na řízky (není potřeba trojobalu,stačí už jen strouhanka!!!)

Marináda na maso, třeba i na řízky (není potřeba…

Potřebné ingredience

Na 1/2 kg masa - 2 celá vejce, 2 lžičky hořčice, 2 lžíce solamilu, 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 1 lžička worčestru, 1 lžička magi, 2 stroužky česneku.....a naložit na min. 24 hodin (ale pokud nakládáte třeba kuřecí, tak můžete připravovat hned). Je to i na jiná masa (nakládám i vepřové, králičí...............)

Postup přípravy

Tip 1: Takto naložené maso obalte v trojobale nebo jen ve strouhance (bohatě stačí!) jako řízek.........vynikající!!!.................Tip 2: osmahněte jen tak! Tip 3: orestujte na…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
"Farisův" guláš

"Farisův" guláš

Potřebné ingredience

asi 1 kg vepřového masa (nakrájíme na kostičky),
asi 0,5 kg hovězího masa (taky na kostičky),
asi 0,75 kg cibule (nakrájené na kolečka, měsíčky... není třeba na drobno),
0,75 - 1 kg mrkve (nakrájené na kolečka),
sladká paprika (od oka, jako do guláše),
1,5 - 2 sáčky celého nového koření,
2 - 3 celé bobkové listy,
sůl podle chuti,
trošku oleje,
0,5 - 0,75 kg brambor (nejlépe pěkných nových, omytých,nakrájených i se slupkou na čtvrtky - měsíčky)

Postup přípravy

Tato dobrota dostala název podle kamaráda z USA, který ji u nás jednou vařil a byla moc dobrá a jiná než naše gulášky, vhodná i pro děti, není ostrá.
Množství surovin si prosím…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Ražničí - vtěřinové

Ražničí - vtěřinové

Potřebné ingredience

vepř. maso -plecko asi 600gr , 3 velké cibule , 5 větších zelených paprik , klobásky asi 3 , sůl , pepř , koření gyros

Postup přípravy

vepř. maso nakrájíme na kostky , osolíme , okořeníme , dáme do pekáčku , podlijeme asi půl deci vody a pečeme přikryté asi 40 minut , po této době odklopíme a posypeme cibuli…

Zobrazit více...

Kategorie