Moje pražská vepřová pečeně
Potřebné ingredience
Asi 3/4 kg vepřové kýty či plecka, může být i více...;) * česnek, * kmín, * pepř, * dvě cibule, * 3 až 5 vajec uvařených na tvrdo, * asi 20 dkg měkkého salámu, * hladká mouka nazahuštění, * sádlo nebo olej, * můžeme přidat masox
Postup přípravy
Maso osolíme a okořeníme, dáme péci do trouby, nebo kdo má hrnce vhodné na pečení na sporáku může opéci v něm. Já peču na sporáku na sucho,bez tuku. Když je maso zvenku opečené,…
ovar
Potřebné ingredience
česnek 4 stroužky
cibule 1 ks
vegeta 3 lžíce
chilli paprička 1 ks
bobkový list 2 ks
nové koření 10 kuliček
sójová omáčka 3 lžíce
vepřové maso 1 ks - hlava, koleno nebo plecko
celý černý pepř 5 kuliček
Postup přípravy
Maso - koleno, hlavu, plecko důkladně omyjeme. Neloupanou cibuli také omyjeme a odkrojíme s kořínky a začistíme horní část. Česnek oloupeme. Pokud chceme vývar použít jako základ…
Vynikající zapečené vepřové kotlety se šunkou, cibulí…
Potřebné ingredience
vepřové kotlety (může být i krkovička)bramboryšlehačkatvrdý sýršunkacibule, pórek, česneksůl, majoránka, oregáno, tymián, mletý kmín, mleté nové koření, mletý pepřmáslo
Postup přípravy
Pečící nádobu vymažeme máslem. Navrstvíme na kolečka nakrájené brambory, každou vrstvu okořeníme (sůl, majoránka, oregáno, tymián, mletý kmín) a polijeme šlehačkou. Nahoru…
Vepřový perkelt se šlehačkou
Potřebné ingredience
400 g libového vepřového masa (kýta, plec)
1 střední cibule
2 lžíce tuku nebo sádla
1,5-2 lžičky sladké mleté papriky
sůl
2 lžíce hladké mouky
3-4 lžíce rajského protlaku, nebo kečupu
2-4 stroužky česneku
1 dl běžné zakysané smetany nebo šlehačky
Postup přípravy
Nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme na tuku dozlatova. Vmícháme papriku, necháme jen zpěnit a hned vmícháme maso (plec krájíme na větší kostky, kýtu na menší plátky, které…
Maďarský vepřový perkelt
Potřebné ingredience
500 g libového vepřového z plecka, na menší kousky
3 lžíce oleje
2 cibule, nadrobno
1 lžíce sladké papriky
rajský protlak
1 rajče
1 zelená paprika, nakrájená
sůl
vývar nebo voda s kostkou polévkového koření
Přílohy: knedlíky, těstoviny, pečivo
Postup přípravy
Nejdříve připravíme paprikový základ. Nakrájenou cibulku osmahneme na oleji a přidáme papriku a stále mícháme, aby se cibulka nepřipálila a nezhořkla. Přidáme kousky masa,(když…
Silvestrovské maso
Potřebné ingredience
česnek
olej
sůl
máslo
petrželka
žloutek
smetana
kmín
žampióny 150 g
mouka hladká
pepř mletý
sýr strouhaný
salám šunkový 100 g
kotlety vepřové 2 ks
Postup přípravy
Vepřové kotlety přelité omáčkou s žampióny, salámem a smetanou. Zapékáme ještě se sýrem.
Kotlety osolíme, opepříme, posypeme kmínem, potřeme česnekem, zprudka opečeme po…
Segedínský guláš
Potřebné ingredience
sůl
cibule 1 ks
sádlo 50 g
mouka hladká 30 g
smetana kysaná 2 dl
maso vepřové 500 g
zelí kysané 700 g
paprika mletá
Postup přípravy
Cibuli nadrobno nakrájíme, na polovině sádla usmažíme do žluta, přidáme na krostky nakrájené maso, osmažíme, vmícháme papriku, podlijeme vodou a dusíme téměř do měkka. Odděleně…
Vepřová pečeně se zelím a knedlíkem
Potřebné ingredience
*sůl
*cibule 1 ks ,
*kmín ,
*sádlo 60 g ,
*hladká mouka 25 g ,
*hladká mouka 1 lžička ,
*vepřové pečeně s kostí 800 g ,
*kysaného zelí s nálevem 500 g ,
Postup přípravy
Vepřovou pečeni očistíme a osekáme kosti. Maso osolíme a pokmínujeme. Do pekáče vložíme kosti a na ně maso. Dáme do rozpálené trouby a pečeme za stálého podlévání a přelévání.
Moravský vrabec
Potřebné ingredience
400 g vepřové plece, 400 g bůčku, 1 velká cibule, 1 lžička hladké mouky, palička česneku, pepř, sůl
Postup přípravy
Vepřovou plec a vykostěný bůček nakrájíme na větší kousky, osolíme a opepříme.Do pekáčku dáme jemně nakrájenou cibuli, oloupaný nasekaný česnek a připravené maso. Zalijeme šálkem…