Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Guláš z uzeného a vepřového masa-děkuji Nadě

Guláš z uzeného a vepřového masa-děkuji Nadě

Potřebné ingredience

ingredience 300 g uzeného masa 300 g vepřového masa - z ramínka nebo plecka 250 g bílého zelí - nakrájeného na velmi tenké nudličky 100 g slaniny 1 lžíce sladké mleté papriky 2 lžíce oleje 2 lžíce sádla 2 lžíce hladké mouky 350 ml vepřového vývaru 150 ml kečupu 2 špetky soli 3 lžíce nasekané zelené petrželky

Postup přípravy

postup přípravy1.Slaninu nakrájenou na kostičky orestujte v hrnci na oleji, přidejte na kostky nakrájené uzené a vepřové maso. Přidejte mletou papriku, nakrájené zelí, vývar,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Maso a brambory se smetanou z jednoho pekáče-JEDNODUCHÉ I PRO ZAČÁTEČNÍKY!!!!!!

Maso a brambory se smetanou z jednoho pekáče…

Potřebné ingredience

Vepřové maso-např.pečeně 5-6kousků, klidně kilo brambor, cibule, smetana, sůl, pepř a třeba grilovací koření

Postup přípravy

Když mám vepřovou pečeni, tak klepu jen hřbetem ruky :) osolím, opepřím a dám trochu grilovacího koření. V pekáči na pečící papír dáme maso a na něj nakrájíme na úzké plátky…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Tortilly podomácku s masovou směsí, zeleninovým salátem a česnekovým dresingem

Tortilly podomácku s masovou směsí, zeleninovým…

Potřebné ingredience

Recept na tortilly jsem se inspirovala zde na MMB od Eva K. (Joliška) ID 454802 .250g hl.mouky (použila jsem žitnou spolu s bílou), 60g sádla, 120ml vlažné vody - přilévat opatrně at se vám to nepatlá, špetka soli.Masová směs je na vás.

Postup přípravy

Tortilly - suroviny spojit v těsto a rozdělit na 7 dílů, které vyválím na placku o průměru 15cm, ty peču na SUCHÉ pánvi dokud neudělají opečené bubliny.Moje masová směs - veprové…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Nejlepší utopenci

Nejlepší utopenci

Potřebné ingredience

špekáčky, cibule, kuličky nového koření, kuličky pepře, ocet, voda

Postup přípravy

Špekáčky oloupeme, podélně nakrojíme a do řezu zasuneme silnější plátek cibule. Dno nádoby posypeme cibulí na silnější plátky nakrájenou, pár kuliček pepře a 2 kuličky nového…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová panenka s omáčkou ze čtyř druhů sýra

Vepřová panenka s omáčkou ze čtyř druhů sýra

Potřebné ingredience

vepřová panenka, čerstvý tymián, směs 4 sýrů(použila jsem kousek nivy, parmazán, goudu a mozzarellu), asi 4 dcl smetany( záleží na množství sýrů), sůl, pepř,oliváč

Postup přípravy

Panenku omyjeme, očistíme a nakrájíme medailonky, opatrně promačkáme prsty. Osolíme, opepříme, tymián otrháme z větviček. Maso pokapeme olivovým olejem, vetřeme lístky tymiánu a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Dvoucelerová vepřová plec-děkuji Janince

Dvoucelerová vepřová plec-děkuji Janince

Potřebné ingredience

Suroviny: 600 g vepřové plece 1 větší cibule 1 stroužek česneku 1 lahůdková cibulka 1 malá bulva celeru 4-5 řapíků celeru l-2 větší lžíce rajského protlaku 1 lžička sušeného zázvoru instantní jíška, nebo solamyl trochu oleje pepř sůl

Postup přípravy

Postup přípravy receptu
Maso si nakrájíme na menší kousky, cibuli nadrobno, celer na malé kostičky, řapíkatý celer na malé kousky a česnek propasírujeme, nebo utřeme se solí.…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Lasagne

Lasagne

Potřebné ingredience

Cibule, česnek, olej, bazalka, oregano, rajčatový protlak, 2 plechovky loupaných rajčat, mleté maso ( hovězí, vepřové, míchané - dle chuti ), hladká mouka, máslo, mléko, sůl, pepř, směs sýrů ( parmazán ), nebo takový, kdo co má rád.

Postup přípravy

Na oleji do sklovata orestujeme 2 cibule na kostičky a česnek na plátky. Přidáme cca 400 g mletého masa, necháme podusit. Zasypeme silnou vrstvou bazalky a oregána, sůl, pepř.…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
BBQ rebierka

BBQ rebierka

Potřebné ingredience

asi 1,5 kg bravčových rebierok Koreniny na rebierka: asi 2 Pl soli (radšej dajte menej,zaleží kolko máte mäsa a aké je hrubé) ,1 pl čili papriky, 2 pl hnedého cukru, 2 pl údenej červenej papriky, 2 pl sušeného cesnaku, 2 čl korenia štyroch farieb Na BBQ omáčku: 1 šálka kečupu,1/2 š vody,1/3 š hned.cukru,1/4 š tmavej melasy,2 pl červeného octu,2 pl worčestr.omáčky,1 čl čili,2 čl cesnaku,2 čl papriky

Postup přípravy

Suchú zmes korenín zmiešame.Rebierka umyjeme a osušíme.Zo zadnej strany stiahneme tú tenkú bielu membránu.Nakrájame na jednotlivé rebrá ,po jednom alebo po dvoch.Okoreníme zmesou…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Bratislavská pečeně-děkuji Janě

Bratislavská pečeně-děkuji Janě

Potřebné ingredience

600dkg vepřové plece, sůl, 2 vejce, 10 dkg hrášku, 10 dkg šunky, 6 dkg hladké mouky, 6 dkg másla, petrželka.

Postup přípravy

Příprava receptu


Vepřové maso osolíme, opečeme, podlijeme a dusíme doměkka. Měkké zahustíme nasucho opraženou a ve vodě rozmíchanou moukou a povaříme. Před podáváním…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Pražský flamendr (guláš)-děkuji Nikole

Pražský flamendr (guláš)-děkuji Nikole

Potřebné ingredience

Suroviny: 600g vepřové plece 2 cibule lžíce mleté sladké papriky 70g rajského protlaku majoránka 2 stroužky česneku velký brambor trochu oleje voda kostka masoxu sůl a pepř

Postup přípravy

Postup přípravy receptu
V kastrolu opečeme dozlatova nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme maso, sůl, pepř a vše orestujeme. Přidáme protlak, papriku, promícháme, podlijeme vodou,…

Zobrazit více...

Kategorie