Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Nakládané řízky

Nakládané řízky

Potřebné ingredience

4-5 řízků vepřových nebo kuřecích.

Marináda:
1 bílý jogurt (lze i zakysanou smetanu),
1 celé vejce,
1 kávová lžička Podravky,
2 vrchovaté polévkové lžíce Solamylu,
pepř, sůl, kdo je zvyklý řízky česnekovat, může použít,
strouhanka a olej na smažení.

Postup přípravy

Maso naklepeme, nařízneme okraje, osolíme a naložíme na 1 den do marinády. Potom obalíme pouze ve strouhance a usmažíme jako klasický řízek. Je to velmi jemné a křehké. Výborné s…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Znojemská omáčka

Znojemská omáčka

Potřebné ingredience

1větší cibule(2 menší),olej,vepřové maso-používám kýtu-tak třičtvrtě kila,malý rajský protlak,3-4 steril.okurky,3 libové párky,1 masox,sůl,pepř,vegeta,voda,pol.mouka.
Jako příloha knedlik,těstoviny.

Postup přípravy

Cibulku osmažíme,přidáme na kousky nakrajené maso a orestujeme,osolíme,opepříme dáme vegetu a celý malý protlak,zamícháme a podlejeme vodou,dáme masox a dusíme.Až je maso…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
ZAPÉKANÉ ŘÍZKA NARUBY

ZAPÉKANÉ ŘÍZKA NARUBY

Potřebné ingredience

vepřové maso - kýta je nejlepší,
asi 20dkg anglické,
cibule ( dle chuti ) ,
vajíčko,
olej,
sůl
strouhanka,

Postup přípravy

Maso nakrájíme na plátky, osolíme a kdo má rád česnek, může i očesnekovat. Potom do masíčky "vklepeme" strouhanku, protáhneme vajíčkem a zprudka opečeme na pánvi ( jen aby to…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
VEPŘOVÉ KOTLETY NA HOUBÁCH S PLACIČKAMA

VEPŘOVÉ KOTLETY NA HOUBÁCH S PLACIČKAMA

Potřebné ingredience

4 vepřové kotlety,20dkg čerstvých nebo 2lžíce sušených hub,4dkg slaniny,hladká mouka,sůl,1cibule,2dl smetany,2dkg másla

Postup přípravy

Kotlety nařízneme po obvodu na třech místech,naklepeme,osolíme,poprášíme moukou.Slaninu pokrájenou na kostičky rozškvaříme,zpěníme na ní drobně pokrájenou cibuli,přidáme kotlety a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Zelený vepřík na houbách

Zelený vepřík na houbách

Potřebné ingredience

asi 3/4 Kg vepřového masa (plecko), olej na smažení, 1 cibule, koření: sůl, pepř, tymián, sl. paprika a pálivá paprika, dále pár na plátky nakrájených žampionů (i jiné houby), 1 zelenou papriku, půl deci smetany (nebo mléko) a vodu s moukou na zahuštění

Postup přípravy

Na rozehřátém oleji osmahneme cibuli, přidáme vepřové maso (na kostečky nakrájené) a osmahneme...
Okořeníme: sůl, pepř, trošku sl. papriky, tymián...
Přidáme na plátky…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Cikánské nudličky

Cikánské nudličky

Potřebné ingredience

40dkg. vepřové kýty( ale lze použít kuřecí prsíčka ty jsou možná lepší)5 lžic oleje, 4 cibule, 5 vajec, 4 lžíce solamylu, 1 lžička soli, 1lžička pepře a pálivé papriky, 1 lžička sladké papriky a kari, 1 lžička sojovky

Postup přípravy

cibuly, solymyl, sůl, pepř, obě papriky, kari, sojovku a vejce pořádně promícháme.Maso si nakrájíme na malinké kousky a naložíme do směsi.Nejlépe přes noc.Potom smažíme na…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Hrbaté maso :-)

Hrbaté maso :-)

Potřebné ingredience

6 plátků masa(jakékoliv vepřové), 2 rohlíky, 2dcl. mléka, 1 cibule, 20dkg. libovolného salámu(jen ne tipu vysočina atd...), 15dkg. tvrdého sýra, 1 vejce, sůl, pepř, majoránka.

Postup přípravy

Z rohlíků, cibule, mléka, salámu, vejce, soli, pepře, majoránky si uděláme nádivku.Maso nasolím, opepřím a zprudka opeču na pánvičce.Poté maso naskládám do pekáče přiliji výpek z…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Guláš bez míchání.Opravdu skvělý!!!!!!!!!!

Guláš bez míchání.Opravdu skvělý!!!!!!!!!!

Potřebné ingredience

1kg vepřového masa(nejlepší je plecko), 3 větší cibule, 5 stroužků česneku, 2 lžičky gulášového koření, 3 lžičky sladké mleté papriky, 3 polévkové lžíce solamylu, sůl, pepř, 2 masoxy, feferonka(nemusí být), 0,75-1l. vody

Postup přípravy

Maso a cibuli nakrájíme.Smícháme s ostatními surovinami pořádně promýcháme(masox rozpustíme v hrníčku s vodou a dolijeme do 1l. vody).Vše dáme do pekáče a přikryjeme alobalem a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Pikantní chuť řízků

Pikantní chuť řízků

Potřebné ingredience

Vepř. nebo kuř.maso,atd.....

Postup přípravy

Pokud chceme řízkům dodat pikantní chuť, potřeme je před obalováním francouzskou hořčicí. Máme-li rádi opravdu pálivou chuť, množstvím nešetříme. Zkusit můžeme i hustší ostrý…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Grilované plněné řízky

Grilované plněné řízky

Potřebné ingredience

Na Maso: 600 g masa z vepřové kýty, 100 g plátků libové anglické slaniny nebo pikantního uzeného vepřového boku, 1 větší červená a zelená paprika, sůl, olej na potření roštu.
Na marinádu: 1/2 šálku sójové omáčky, 1/2 šálku citronové šťávy, 1/2 šálku olivového oleje,
1/2 ČL čerstvě mletého pepře, 1 stroužek utřeného česneku.

Postup přípravy

Grilované plněné řízky jsou recepty, vhodné na chaty a chalupy, které velice chutnají téměř každému. Snad jen vegetarián by mu dal košem. Grilované maso spolu se slaninou snad ani…

Zobrazit více...

Kategorie