Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
zapečené mleté maso se zelím (kološvárské zelí)

zapečené mleté maso se zelím (kološvárské zelí)

Potřebné ingredience

500 g mletého masa * 2 cibule * 2 stroužky česneku * jeden a 1/2 až 2 sáčky kysaného zelí * 1 sáček rýže (125 g) * 2 nožičky klobásy - papriková * drcený kmín * mletá paprika * sůl * pepř * zakysaná smetana + sladká smetana (12%) - po jednom kelímku************** množství je do pekáče o velikosti 20x33x5 cm

Postup přípravy

Ze zelí slijeme nálev, osmažíme na oleji jednu cibulku s trochou mleté papriky, přidáme zelí, kmín a dáme na 10 minut dusit.
Mezitím osmažíme druhou cibulku na pánvi, přidáme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Roláda EŇO - ŇUŇO

Roláda EŇO - ŇUŇO

Potřebné ingredience

1 kg bůčku, 8 vajec, 8 lžic strouhanky, 4 lžíce hladké mouky, 4 lžíce vegety, 1 lžička pepře, 1/2 lžičky soli, česnek 3 stroužky (rozdrcené)

Postup přípravy

Bůček pokrájíme na kostky o velikosti 1,5x1,5 cm a smícháme se všemi přísadami. Tímto naplníme umělé střevo (používáno na tlačenky) a vaříme 2 hodiny. Po uvaření necháme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Játra po čínsku

Játra po čínsku

Potřebné ingredience

300 g jater (vepřová nebo drůbeží)* 1 pórek* 3 stroužky česneku * solamyl * voda * vegeta * sušený nebo čerstvý zázvor * drcený kmín * 1 červená nebo žlutá paprika * cca 4 lžíce sojová omáčka

Postup přípravy

Játra omyjeme, nakrájíme na nudličky, promícháme se solamylem a trochou vody.
Opečeme je na rozpáleném oleji, dokud se nezačnou od sebe oddělovat (cca 5 minut). Potom přidáme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Maso na zelenině

Maso na zelenině

Potřebné ingredience

Vepřové nebo hovězí maso, kořenová zelenina, sůl, pepř, kari, máslo

Postup přípravy

Maso pokrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme. Kořenovou zeleninu nakrájíme na nudličky nebo kostky a na másle ji opečeme dočervena. Přidáme maso, trochu kari a dusíme,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové plátky zapečené

Vepřové plátky zapečené

Potřebné ingredience

Vepřovou kýtu,nebo kotletu-1 kg.3 cibule,hořčici,pepř,sůl,hladkou mouku,smetanu,sýr na posypání,máslo na vymazání pekáče.Brambory,rajče,petržilka na dozdobení

Postup přípravy

Vepřové maso-kýtu,nebo kotletu nakrájíme na plátky,osolíme,opepříme,potřeme hořčicí a obalíme v mouce tu stranu,kterou budeme dávat dolu do pekáče.Vrchní stranu potřeme hořčicí…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Silvestrovský ovar-rychlovka

Silvestrovský ovar-rychlovka

Potřebné ingredience

Vepřové maso-stačí koleno,nebo 2 kolena,vepřové srdce (může být bůček,hlava,jazyk )atd.Já dávám pouze koleno a srdce.Je to pro 2 až 3 osoby.

Postup přípravy

Vepřové maso-koleno a srdce důkladně omyjeme a vložíme do studené osolené vody.Přidáme nové koření-asi 7 kuliček,4 kuličky pepře a 3 velké cibule.Vaříme do změknutí,nejlépe v…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
PIKANTNÍ ŠPÍZY NA ZELENINĚ

PIKANTNÍ ŠPÍZY NA ZELENINĚ

Potřebné ingredience

Vepřové maso, játra, libová anglická slanina, špekáček, klobása, červená paprika a zelená paprika.
Sůl a maizena či jiný škrob na zahuštění, ev. mouka.
2 sterilizovaný zeleniny např. Kunovjanka, Hradišťanka, Moravanka apod.

Postup přípravy

Pozor na klobásy, pokud chcete dávat dětem. Některé bývají ostré!

Podáváme s bramborem ev. hranolky.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Babiččiny kotlety

Babiččiny kotlety

Potřebné ingredience

kotlety (s kostí i bez), tvrdý salám, měkký salám, cibule, sýr na strouhání, strouhanka, máslo, hořčice, pepř, sůl

Postup přípravy

Kotlety naklepeme, osolíme, potřeme hořčicí a vydatně opepříme. Položíme na dno vymazaného pekáče. Poté na kotlety navrstvíme cibuli, tvrdý a měkký salám. Zapékáme. Když už jsou…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Pečené obložené řízky

Pečené obložené řízky

Potřebné ingredience

4 vepřové nebo krůtí řízky, sůl, pepř, grilovací koření, olej, strouhanka, 2 vejce, 4 plátky anglické slaniny, 4 plátky šunky, 2 velké cibule, 2 papriky, 4 rajčata, strouhaný sýr

Postup přípravy

Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením, potřeme je z obou stran olejem a necháme odležet. Potom obalíme ve strouhance (strouhanku do řízků lehce rukou…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Kotlety na divoko

Kotlety na divoko

Potřebné ingredience

vepřové kotlety na plátky, sůl, olej, 2 cibule, žampióny čerstvé či mražené (plátky), vegeta, grilovací koření, kari koření, bazalka, mletá sladká paprika, pár kuliček černého celého pepře, pár kuliček nového koření, 3 bobkové listy, 300 g pikantní klobásy, 150 g anglické slaniny

Postup přípravy

Kotlety jemně naklepeme a mírně osolíme. Na pekáč vymazaný olejem rozložíme cibuli nakrájenou na kolečka a žampiony nakrájené na plátky.

Na cibuli a žampiony dáme plátky…

Zobrazit více...

Kategorie