Vepřová pikantní směs v alobalu! Pikantní a pálivé!
Potřebné ingredience
500 g vepřové plece či kýty, 2 nohy klobásy (jakékoliv) či 4 nohy párků, 1 lahev sterilované zeleniny Moravanka, 2 pol. lžíce oleje, 2 pol. lžíce worchestr. omáčky, 2 menší cibule, 1 zelená či červená paprika, 3 lžičky mleté papriky, sůl, pepř, alobal!
Příloha brambory, hranolky!
Postup přípravy
Maso nakrájíme na nudličky, párky či klobásu na kolečka, ostatní zeleninu (cibuli, papriku + okurky z Moravanky)též nakrájíme. Do směsi lze přidat i trošku láku s fefernonkou, ale…
MASO DVOU BAREV
Potřebné ingredience
250 g vepřové kýty
250 g kuřecích prsou
2 vejce
50 g škrobové moučky
sůl
vegeta
mletý zázvor ,kari
sladká paprika
česnek
cukr
olej
sterilovaná červená kapie,sojovka,b. víno
Postup přípravy
Vepřové i kuřecí maso nakrájíme na větší nudličky. Vepřové naložíme do směsi z vajec, škrobové moučky, zázvoru, papriky, soli a vegety, kuřecí maso naložíme stejně, jen s jiným…
Zatloukané řízky se smetanou
Potřebné ingredience
vepřové řízky dle počtu strávníků,strouhanka,vejce asi tolik jako na klasik.trojobal ,šlehačka dle množství rízků.Samozřejmě sůl.
Postup přípravy
Řízky osolte.Do řízků z obou stran zatlučte strouhanku ,řízek protáhněte vejci a rychle z obou stran mírně do zlatova usmažte.Pekáč (zapékací misku) lehounce vymažte máslem…
Panenka s omáčkou ze zeleného pepře
Potřebné ingredience
zelený pepř v nálevu
olivový olej
panenka nakrájená na plátky
smetana
vegeta
Postup přípravy
Na pánvi osmahneme panenku z obou stran. Poté přidáme zelený pepř, tak polévkovou lžíci a zalijeme troškou vody, přidáme vegetu a krátce povaříme. Přidáme smetanu, pokud je…
PLNĚNÉ BRAMBOROVÉ KNEDLÍKY-MALÝ ZLEPŠOVÁK
Potřebné ingredience
na knedlíky-vařené brambory,sůl,vejce,krupička nebo mouka(já dávám co mám doma jednou krupičku jednou hrubou ,jednou polohrubou a knedlíky se vždy povedou)zelí,cibule,uzené maso
Postup přípravy
vypracujeme těsto na bramborové knedlíky a aby jsme nemuseli dělat kuličky a plnit je a zavinovat jen ho vyválím na 0,5-1 cm silný plát naplním uvařeným nakrájeným uzeným(můžeme…
VEPŘOVÉ MASO NA DVOU SÝRECH
Potřebné ingredience
VEPŘOVÉ KOTLETY (MOŽNO I KUŘECÍ PRSA)
OLEJ, SŮL. PEPŘ
STROUHANÝ EIDAM
STROUHANÁ NIVA
PLÁTKY ANGLICKÉ
Postup přípravy
KOTLETY NAKLEPEME, OSOLÍME, OPEPŘÍME, ZPRUDKA OPEČEME Z OBOU STRAN, VLOŽÍME DO VYMAZANÉHO PEKÁČKU A POSYPEME NIVOU, NA NIVU PŘIJDOU PLÁTKY ANGLICKÉ, KTERÉ ZASYPEME STROUHANÝM…
Výborné kotletky
Potřebné ingredience
Kotletky
2 cibule
1/2 másla
1-2 stroužky česneku (podle toho jak ho kdo má rád)
1-2 lžičky kari
sůl
Postup přípravy
Příprava hmoty:
Do misky dáme změklé máslo, přidáme na kostičky nakrájenou cibuly, kari, česnek a dochutíme solí.
Udělanou hnotnu namažeme n kotlety. Vymažeme pekáč či…
kotletky s lečem a slaninou
Potřebné ingredience
6 kotlet,sůl,pepř,smetana,sklenice zel.leča,10dkg ang.slaniny na plátky,5dkg šunky,sýr na strouhání
Postup přípravy
kotletky si naklepeme,osolíme a opepříme.vyskládáme do pekáče.na každou položíme plátek šunky,plátek anglické a 2 lžíce leča-záleží na velikosti kotletky,ale aby byla lečem…
VEPŘOVÉ ŘÍZKY - 23x jinak
Potřebné ingredience
Vepřové řízky1. Trojté řízky 2. Řízky v těstíčku 3. Řízky v majonéze 4. Řízek naruby č.1 5. Řízky naruby č.2 6. Řízek podle Pálffyho 7. Řízky - Esterházy 8. Brněnský řízek 9. Indonéské řízky 11. Trenčínské řízky 12. Balkánské řízky s pórkem 13. Rychtářský řízek 14. Plněný řízek 15. Přírodní vepřový řízek s ořechy 16. Vepřové řízky s houbami a rajčaty 17. Vepřové řízečky s bramboráčky 18. Vepřové nakládané řízečky 19. Vepřové řízky s hruškami 20. Gratinované řízečky 21. Obrácené řízky 22. Česnekový olomoucký řízek 23. Vraní zob Recepty mi přišly mailem, tak je posílám dál :-)
Postup přípravy
1. Trojté řízky
4 plátky vepřové krkovice, plátkový sýr Eidam, plátky šunkového salámu, sůl, pepř, vejce, mouka, strouhanka, hořčice, tuk na smažení.
Z vejce, mouky a…
Pečená vepřová pečínka v medu
Potřebné ingredience
Vepřová pečeně 1 kg, 1 dcl olivového oleje, 3 lžíce medu, 1 lžíce šalvěje, 1 lžíce mletého kmínu, 1 lžíce ochucené soli ( sůl + grilovací koření, nebo dle vlasní chuti)
Na omáčku:
20dkg másla, 1 lžíce mouky, 3 dcl suchého bílého vína, 6 dcl zeleninového vývaru, sůl a pepř na dochucení
Na brambory:
8 rozčtvrcených brambor, sůl, 2 lžíce kremžské hořčice, 2 jablka nakrájená na 6 dílků
Postup přípravy
Maso:
prošleháme olivový olej a med a potřeme pořádně maso. Na talíři smícháme koření a maso v něm obalíme ze všech stran. Necháme marinovat, nejlépe přes noc.
Troubu…