Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová pikantní směs v alobalu! Pikantní a pálivé!

Vepřová pikantní směs v alobalu! Pikantní a pálivé!

Potřebné ingredience

500 g vepřové plece či kýty, 2 nohy klobásy (jakékoliv) či 4 nohy párků, 1 lahev sterilované zeleniny Moravanka, 2 pol. lžíce oleje, 2 pol. lžíce worchestr. omáčky, 2 menší cibule, 1 zelená či červená paprika, 3 lžičky mleté papriky, sůl, pepř, alobal!
Příloha brambory, hranolky!

Postup přípravy

Maso nakrájíme na nudličky, párky či klobásu na kolečka, ostatní zeleninu (cibuli, papriku + okurky z Moravanky)též nakrájíme. Do směsi lze přidat i trošku láku s fefernonkou, ale…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
MASO DVOU BAREV

MASO DVOU BAREV

Potřebné ingredience

250 g vepřové kýty
250 g kuřecích prsou
2 vejce
50 g škrobové moučky
sůl
vegeta
mletý zázvor ,kari
sladká paprika
česnek
cukr
olej
sterilovaná červená kapie,sojovka,b. víno

Postup přípravy

Vepřové i kuřecí maso nakrájíme na větší nudličky. Vepřové naložíme do směsi z vajec, škrobové moučky, zázvoru, papriky, soli a vegety, kuřecí maso naložíme stejně, jen s jiným…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Zatloukané řízky se smetanou

Zatloukané řízky se smetanou

Potřebné ingredience

vepřové řízky dle počtu strávníků,strouhanka,vejce asi tolik jako na klasik.trojobal ,šlehačka dle množství rízků.Samozřejmě sůl.

Postup přípravy

Řízky osolte.Do řízků z obou stran zatlučte strouhanku ,řízek protáhněte vejci a rychle z obou stran mírně do zlatova usmažte.Pekáč (zapékací misku) lehounce vymažte máslem…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Panenka s omáčkou ze zeleného pepře

Panenka s omáčkou ze zeleného pepře

Potřebné ingredience

zelený pepř v nálevu
olivový olej
panenka nakrájená na plátky
smetana
vegeta

Postup přípravy

Na pánvi osmahneme panenku z obou stran. Poté přidáme zelený pepř, tak polévkovou lžíci a zalijeme troškou vody, přidáme vegetu a krátce povaříme. Přidáme smetanu, pokud je…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
PLNĚNÉ BRAMBOROVÉ KNEDLÍKY-MALÝ ZLEPŠOVÁK

PLNĚNÉ BRAMBOROVÉ KNEDLÍKY-MALÝ ZLEPŠOVÁK

Potřebné ingredience

na knedlíky-vařené brambory,sůl,vejce,krupička nebo mouka(já dávám co mám doma jednou krupičku jednou hrubou ,jednou polohrubou a knedlíky se vždy povedou)zelí,cibule,uzené maso

Postup přípravy

vypracujeme těsto na bramborové knedlíky a aby jsme nemuseli dělat kuličky a plnit je a zavinovat jen ho vyválím na 0,5-1 cm silný plát naplním uvařeným nakrájeným uzeným(můžeme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
VEPŘOVÉ MASO NA DVOU SÝRECH

VEPŘOVÉ MASO NA DVOU SÝRECH

Potřebné ingredience

VEPŘOVÉ KOTLETY (MOŽNO I KUŘECÍ PRSA)
OLEJ, SŮL. PEPŘ
STROUHANÝ EIDAM
STROUHANÁ NIVA
PLÁTKY ANGLICKÉ

Postup přípravy

KOTLETY NAKLEPEME, OSOLÍME, OPEPŘÍME, ZPRUDKA OPEČEME Z OBOU STRAN, VLOŽÍME DO VYMAZANÉHO PEKÁČKU A POSYPEME NIVOU, NA NIVU PŘIJDOU PLÁTKY ANGLICKÉ, KTERÉ ZASYPEME STROUHANÝM…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Výborné kotletky

Výborné kotletky

Potřebné ingredience

Kotletky
2 cibule
1/2 másla
1-2 stroužky česneku (podle toho jak ho kdo má rád)
1-2 lžičky kari
sůl

Postup přípravy

Příprava hmoty:
Do misky dáme změklé máslo, přidáme na kostičky nakrájenou cibuly, kari, česnek a dochutíme solí.
Udělanou hnotnu namažeme n kotlety. Vymažeme pekáč či…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
kotletky s lečem a slaninou

kotletky s lečem a slaninou

Potřebné ingredience

6 kotlet,sůl,pepř,smetana,sklenice zel.leča,10dkg ang.slaniny na plátky,5dkg šunky,sýr na strouhání

Postup přípravy

kotletky si naklepeme,osolíme a opepříme.vyskládáme do pekáče.na každou položíme plátek šunky,plátek anglické a 2 lžíce leča-záleží na velikosti kotletky,ale aby byla lečem…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
VEPŘOVÉ ŘÍZKY - 23x jinak

VEPŘOVÉ ŘÍZKY - 23x jinak

Potřebné ingredience

Vepřové řízky1. Trojté řízky 2. Řízky v těstíčku 3. Řízky v majonéze 4. Řízek naruby č.1 5. Řízky naruby č.2 6. Řízek podle Pálffyho 7. Řízky - Esterházy 8. Brněnský řízek 9. Indonéské řízky 11. Trenčínské řízky 12. Balkánské řízky s pórkem 13. Rychtářský řízek 14. Plněný řízek 15. Přírodní vepřový řízek s ořechy 16. Vepřové řízky s houbami a rajčaty 17. Vepřové řízečky s bramboráčky 18. Vepřové nakládané řízečky 19. Vepřové řízky s hruškami 20. Gratinované řízečky 21. Obrácené řízky 22. Česnekový olomoucký řízek 23. Vraní zob Recepty mi přišly mailem, tak je posílám dál :-)

Postup přípravy

1. Trojté řízky
4 plátky vepřové krkovice, plátkový sýr Eidam, plátky šunkového salámu, sůl, pepř, vejce, mouka, strouhanka, hořčice, tuk na smažení.
Z vejce, mouky a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Pečená vepřová pečínka v medu

Pečená vepřová pečínka v medu

Potřebné ingredience

Vepřová pečeně 1 kg, 1 dcl olivového oleje, 3 lžíce medu, 1 lžíce šalvěje, 1 lžíce mletého kmínu, 1 lžíce ochucené soli ( sůl + grilovací koření, nebo dle vlasní chuti)
Na omáčku:
20dkg másla, 1 lžíce mouky, 3 dcl suchého bílého vína, 6 dcl zeleninového vývaru, sůl a pepř na dochucení
Na brambory:
8 rozčtvrcených brambor, sůl, 2 lžíce kremžské hořčice, 2 jablka nakrájená na 6 dílků

Postup přípravy

Maso:
prošleháme olivový olej a med a potřeme pořádně maso. Na talíři smícháme koření a maso v něm obalíme ze všech stran. Necháme marinovat, nejlépe přes noc.
Troubu…

Zobrazit více...

Kategorie